Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Goed nieuws voor surfers: Portugal gaat zeer snel naar een ‘geel’ reisadvies

SW Travel Tips Portugal

Goed nieuws voor surfers: Portugal gaat zeer snel naar een ‘geel’ reisadvies


Alles wijst erop dat Portugal op zaterdag 15 mei van een ‘oranje’ kleurcode naar een ‘gele’ kleurcode gaat, naar maatstaven van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat is goed nieuws, aangezien dit betekent dat surfvakanties in Portugal voor veel mensen nu nóg dichterbij zijn. Tevens is er het nieuws dat het Corona-paspoort ook een stap dichterbij is, zoals werd besproken in de Podcast De Dag van de NOS.

Momenteel zijn de vluchten naar Lissabon nog goed betaalbaar maar wacht niet te lang met boeken

Wat houdt een geel reisadvies in?

In welke mate is het gele reisadvies anders dan het huidige ‘oranje’ advies? Deze vraag houdt meerdere mensen bezig en er is dan ook niet 1 antwoord op. Wat wel duidelijk is, is dat Portugal (in dit geval) niet meer gezien zal worden als ‘hoog risico gebied’ waar de overheid het veilig schat om naartoe te reizen.

4.6 / 5 – 41 reviews

Surf Cascais Surf Villa

Cascais, Portugal
Gem. 18 – 45 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau’s, incl. beginners
Gehele jaar
Vanaf € 225,- per persoon, incl. surfles & maaltijden

Wat betekent een geel reisadvies?

Het Ministerie van Buitenlandse zaken houdt aan dat een geel reisadvies betekent: let op, er zijn risico’s. U kunt reizen naar het land of gebied van uw keuze. Hier kunnen veiligheids- of gezondheidsrisico’s gelden. Dit kan slaan op de veiligheid in het land, of op de corona-situatie.

Omdat een geel reisadvies verschillende oorzaken kan hebben, kunnen ook de uitkomsten verschillend zijn. Momenteel hoeft er niet getest te worden bij terugvliegen vanuit Portugal naar Nederland en lijkt dit zo te blijven wanneer het reisadvies van oranje naar geel wordt aangepast. Dat geeft wel een fijn gevoel dus.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *