Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Goedkoop reizen – De accommodatie

SW Travel Tips Alle landen

Goedkoop reizen – De accommodatie


Hoe reizen al die mensen toch altijd zo goedkoop?!

Wellicht ken je het wel, verhalen van vrienden en familie over mooie deals of extreem lage ticketprijzen. Tegelijkertijd lukt het jou niet om vaak naar het buitenland te gaan, simpelweg omdat het gewoon te duur is. In dit artikel zal je een aantal tips krijgen hoe jij met een kleiner budget op vakantie kunt gaan, terwijl de kwaliteit en luxe er absoluut niet op achteruit hoeven te gaan. Dit keer deel 2, de accommodatie.

Betreffende de accommodatie, over het algemeen heb je 2 opties: je boekt via een boekingswebsite, of je boekt iets direct bij het hotel/hostel/pension etc. Indien je in het hoogseizoen reist (meestal gaat het, afhankelijk van de locatie, slechts om 2 maanden per jaar dat het echt topdrukte is) moét je jouw verblijf vaak van tevoren vastleggen. Echter, zodra de massa’s mensen weg zijn, blijft er vaak veel keuze over. Hierbij is het dan ook zeker niet uitgesproken dat je jouw accommodatie al van tevoren vast dient te leggen.

Het kan slim zijn om, mocht je die mogelijk hebben, bij een bepaalde accommodatie langs te gaan. Op veel vakantiebestemmingen heb je meestal een aantal accommodaties die vlak bij elkaar liggen, wat het makkelijker maakt. Het kan om een appartement of een hotel gaan of wellicht zelfs een hostel. Er zijn hier twee voordelen. Je kunt met eigen ogen zien wat je krijgt, foto’s op een website, of op de boekingswebsites, laten niet altijd de werkelijkheid zien. Maar wat wellicht nog wel een groter voordeel is, is je onderhandelingspositie. Je kunt het zo zien: wanneer je bijvoorbeeld via Booking.com (of een andere boekingswebsite) een accommodatie boekt, betalen zij meestal sowieso al 15% aan Booking.com. Indien je direct boekt, heb je dus sowieso al die 15% als onderhandelingspositie (dat percentage kunnen ze jou net zo goed als korting aanbieden als het aan Booking.com te betalen). Maar daar blijft het niet bij. Je kunt bijvoorbeeld ook onderhandelen over een upgrade, een gratis ontbijt of andere extra’s. Buiten het hoogseizoen om zitten veel accommodaties niet vol en zullen de eigenaren alleen maar blij zijn als er überhaupt iemand komt overnachten. Vaak zullen ze er alles aan doen om het jou naar je zin te maken.

Indien er nog andere accommodaties in de buurt zijn, heb je al helemaal een sterke onderhandelingspositie. De hoteleigenaar zal ook weten: indien je niet bij hem gaat slapen, biedt iemand anders jou wel een bed aan. Maak daar gebruik van!

Afhankelijk van wat het doel is van jouw vakantie kun je er ook voor kiezen om (zo goed als) niets te betalen voor accommodatie. Een bekende manier om gratis te overnachten heet Couchsurfing, waar lokale mensen letterlijk hun bank aanbieden voor jou om te slapen. Het mooie van dat initiatief is dat je, naast de gratis overnachting, vaak ook in aanraking komt met lokale mensen en lokale culturen. Dit is dus een win-win situatie. En wellicht vind je het zelfs zo leuk, dat je na jouw vakantie ook zelf een profiel opzet om bij jou thuis mensen uit te nodigen, maar uiteraard is dit geen verplichting.

Er zijn ook websites waar je van huis kunt ‘ruilen’. Indien jij 2 weken naar New York gaat, kun je wellicht iemand vinden die 2 weken op jouw huis in Nederland of België wilt passen, terwijl jij op zijn/haar huis in ‘The Big Apple’ past. Dit zou jullie beiden een hoop kosten schelen en je kunt ook nog eens tips uitwisselen.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *