Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Goedkoop reizen – Handige tips

SW Travel Tips Alle landen

Goedkoop reizen – Handige tips


Handige tips tijdens het reizen

Wellicht ken je het wel, verhalen van vrienden en familie over mooie deals of extreem lage ticketprijzen. Tegelijkertijd lukt het jou niet om vaak naar het buitenland te gaan, simpelweg omdat het gewoon te duur is. In dit artikel zal je een aantal tips krijgen hoe jij met een kleiner budget op vakantie kunt gaan, terwijl de kwaliteit en luxe er absoluut niet op achteruit hoeven te gaan. Dit keer deel 3, de tips voor makkelijk en comfortabel reizen.

  1. Kussensloop: Tijdens het reizen, of je nou vliegt, in de auto zit of per bus reist, komt het vaak genoeg voor dat je even je ogen zou willen sluiten. Hoe lekker is het dan om een kussentje te hebben. Helaas heb je dat niet altijd bij je, maar dat betekend niet dat je er geen kan maken. Neem eens een kussensloop mee op reis, dit kost je nauwelijks ruimte en je kunt er heel makkelijk een kussen van maken. Vouw bijvoorbeeld je jas of 2 truien op en stop die in de kussensloop. Slaap lekker.
  2. Beenruimte: Voor reizen met het vliegtuig zie je een trend dat steeds meer (met name budget-) airlines proberen om voor alles geld te vragen. Bijvoorbeeld de stoelen bij de EXIT-uitgang, vlak boven de vleugels, zijn erg populair. Vanwege de veiligheid (in een noodgeval) is hier meer ruimte beschikbaar, dus tevens meer beenruimte. Deze plekken kun je van tevoren reserveren, waar je dan wel voor dient te betalen. Echter worden deze plekken vaak niet gereserveerd en kan het slim zijn om een van de stewardessen te vragen of jij daar wellicht kan zitten. Zo heb je gratis extra beenruimte.
  3. Voedsel: Probeer met eten en drinken altijd vooruit te denken. Tijdens het reizen zal je op veel plekken komen waar voedsel en dranken relatief duur zijn (bijvoorbeeld op vliegvelden, of al helemaal in het vliegtuig zelf). Je mag natuurlijk maar een kleine hoeveelheid vloeistoffen meenemen, maar een leeg flesje kan wel. Dit kun je wellicht vlak voor opstijgen vullen met water, zodat je niet in het vliegtuig water hoeft te kopen zodra je dorst krijgt. Ditzelfde geldt voor eten, neem lekker wat mee want dat scheelt een hele hoop geld en je kunt ook nog eens zelf kiezen wat je meeneemt (op vliegvelden is de keuze vaak erg beperkt).
  4. Skip the queue: In bepaalde landen staan er op vliegvelden vaak lange rijen om, na aankomst, het vliegveld te verlaten. De douane (Australië is een mooi voorbeeld) willen er graag op toezien dat je niets het land inbrengt wat niet de bedoeling is. Meestal krijg je in het vliegveld al een kaart die je dient in te vullen, met ook informatie over je bagage. Hier vragen ze naar voedsel, planten, (gevaarlijke-) stoffen etc. Verreweg de meeste mensen zullen bij aankomst in de rij belanden met ‘nothing to declare (niets om aan te geven)’ maar indien jij ook maar een rol koekjes of een zakje chips (vrij onschuldig) bij je hebt kun je dit vaak laten zien in de rij (die veel korter is) ‘something to declare’. Zodra een douane beambte jouw rol koekjes ziet, zal je waarschijnlijk gelijk door mogen lopen en heb je jezelf weer wat tijd bespaard.
  5. Elektriciteit: Zorg dat je (indien nodig) altijd een wereldstekker bij je hebt. Dit is erg zonde om steeds aan te moeten schaffen terwijl je er thuis wellicht 3 hebt liggen. Tevens kan een powerbank (een apparaat wat je kunt opladen) erg handig uitkomen, zodat jij jouw mobiel kunt opladen op plekken waar verder geen stroom is.
  6. Kopieën: Van een aantal documenten is het essentieel om kopieën bij je te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een paspoort. Indien je jouw paspoort in het buitenland kwijtraakt is het erg handig om een kopie bij je te hebben, dit maakt het aanvragen van een noodpaspoort makkelijker. Denk ook aan je verzekeringsgegevens en een aantal noodnummers. Als bijv. jouw credit card wordt gestolen is het wel zo fijn om het nummer van je bank bij de hand te hebben om jouw credit card direct te laten blokkeren.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *