Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Goedkoop reizen – Vliegtickets

SW Travel Tips Alle landen

Goedkoop reizen – Vliegtickets


Hoe reizen al die mensen toch altijd zo goedkoop?!

Wellicht ken je het wel, verhalen van vrienden en familie over mooie deals of extreem lage ticketprijzen. Tegelijkertijd lukt het jou niet om vaak naar het buitenland te gaan, simpelweg omdat het gewoon te duur is. In dit artikel zal je een aantal tips krijgen hoe jij met een kleiner budget op vakantie kunt gaan, terwijl de kwaliteit en luxe er absoluut niet op achteruit hoeven te gaan. Dit keer deel 1, het vliegticket.

Ticket

Je reis begint meestal met het boeken van een vliegticket en dit kan al een flink verschil maken. Zeker wanneer je wat verder weg gaat, kunnen de ticketprijzen flink verschillen. Er zijn een aantal criteria welke je in gedachte kunt nemen op het moment van het boeken van jouw vlucht.

  • Waar ga ik naartoe?
  • Waar boek ik mijn ticket?
  • Welke data zijn mijn reis?
  • Wat is mijn budget?

Waar ga ik naartoe?

Nou, dit hangt natuurlijk van jezelf af. Sommige mensen (de meeste!) weten precies waar naartoe en voor hoelang ze weg willen. Anderen zijn een stuk flexibeler, maar hebben over het algemeen ook een stuk meer tijd (backpackers bijv.). Over het algemeen geldt: hoe flexibeler je bent, hoe goedkoper het ticket.

Hint:

  • Gebruik een vergelijkingswebsite waar je een ‘maandoverzicht’ kunt zien
  • Bekijk ook eens de mogelijk voor een ticket met ‘meerdere bestemmingen’, waar je bijv. heenvliegt op een vliegveld in het noorden van een bepaald gebied, terwijl je terugvliegt vanuit een stad in het zuiden.

Waar boek ik mijn ticket?

Dit is cruciaal! Er zijn veel mensen die direct naar Skyscanner, een vergelijkingswebsite voor vliegtickets, gaan, puur omdat deze website ‘erg bekend’ is. ‘’Skyscanner zal wel een goede website zijn dus’’, denken veel mensen. Maar dit blijkt niet altijd op te gaan. Alle vergelijkingswebsites hebben namelijk een aantal partners waar ze mee werken(websites of airlines waarvan ze de prijzen kunnen vergelijken, en dus de tickets van aan kunnen bieden). Het kan echter goed gebeuren dat jij naar een gebied wilt reizen waarvan de ‘lokale prijsvechters’ geen afspraken hebben met bijv. Skyscanner, waardoor de ‘goedkope vluchten’ niet zullen worden opgenomen in het desbetreffende overzicht van vluchten.

De vergelijkingswebsite Kiwi heeft afspraken met een aantal prijsvechters in Zuid- en Midden-Amerika. Hierdoor zal je zien dat je voor vluchten naar Latijns-Amerika vaak een stuk goedkoper uit bent via Kiwi dan via bijvoorbeeld Skyscanner. Dit geldt dan automatisch ook voor het boeken van binnenlandse vluchten (in dit geval in Latijns-Amerika).

Een andere website die aan te raden is, is Kayak (tevens de Duitse website Swoodoo heeft goede prijzen over het algemeen). Zeker voor de langere vluchten (met overstap) is het de moeite waard om meerdere vergelijkingswebsite met elkaar te vergelijken (Kiwi biedt andere airlines aan dan bijvoorbeeld Kayak of Skyscanner).

Voor korte vluchten kan het even wat meer uitzoekwerk zijn. Een airline zoals Ryanair staat vaak niet op vergelijkingswebsites, waardoor je echt op hun eigen site zou moeten zoeken voor een goedkoop ticket. Ditzelfde geldt voor Easyjet, Transavia of Wizz Air. Naarmate je meer reist zal je een handigheid creëren om zo direct te weten hoe je makkelijk en voordelig een bepaald ticket boekt. Over het algemeen geldt:

  • Ryanair (en andere prijsvechters) biedt goedkope vluchten aan, maar vermijdt over het algemeen alle ‘main airports’
  • Wizz Air verbindt West-Europa vooral met Oost-Europa
  • Transavia, dochterbedrijf van KLM, vliegt naar een hoop vakantiebestemmingen
  • Easyjet pendelt tussen de grote vliegvelden, als een soort budget aanbieder voor het zakelijke verkeer

De data van jouw reis

Dit hangt natuurlijk af van hoe flexibel je bent. Mocht je flexibel zijn, kun je er voor kiezen om eerst te kijken welke data een bepaalde vlucht goedkoop is. Vervolgens kijk je of je die dagen weg kan (vakantie, dagen opnemen op werk enz.). Deze tactiek kan een hoop geld schelen t.o.v. het proces omdraaien (wat meestal gebeurd).

Wat is jouw budget?

Dan is jouw budget natuurlijk ook belangrijk. Houdt in principe rekening met het volgende: hoe langer je weggaat, hoe relatief (prijs die je per dag ‘betaald’ voor de vlucht) goedkoper de vlucht is (een vlucht van € 400,- voor een vakantie van 10 dagen is relatief duurder dan een vlucht van € 495,- voor een vakantie van 20 dagen). Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de kosten die je op locatie zult hebben. Hoeveel ben je van plan om uit te geven? Hoe duur is het dagelijks leven? Wil je vooral lekker uitrusten (wat vaak minder geld kost), of ga je voor een actieve vakantie (veel activiteiten betekend meestal meer kosten)? Ook verschillen de kosten op de bestemming nogal en kan het lonen om een iets duurder ticket te boeken naar een bestemming waar je ter plekke minder uit zult hoeven geven. Hierbij zal je dus (ongeveer) hetzelfde uitgeven (duurder ticket, maar minder ter plekke) terwijl je een hogere levensstandaard kan naleven.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *