Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Golf- en kitesurfen in Cartagena

SW Travel Tips Colombia

Golf- en kitesurfen in Cartagena


Stock Beach Cartagena

Golf- en kitesurfen in Cartagena

Tijdens mijn reis door Zuid-Amerika ben ik in Colombia geweest, waar ik de scholen van onze nieuwe partner in Cartagena en Medellín heb bezocht. In Cartagena heeft John (de directeur van de school) mij meegenomen naar Pure Kitesurf, een kitesurfschool die werd gerunt door Christina. Christina was echt heel erg vriendelijk, maar wat mij het meeste bij zal blijven is haar passie voor kiten. Vanuit Zwitserland kwam zij ruim 10 jaar geleden naar Colombia (nadat ze ook Spaans had gestudeerd in deze geweldige stad) en was het liefde op het eerste gezicht, zowel met de stad als met het kiten.

Kiten

De beste tijd om in Cartagena te kitesurfen is tussen december en juni. Gezien de omstandigheden verschillen, en er zeker ook momenten zijn buiten dit seizoen om waar je kunt kiten, raden wij je aan om ter plekke pas de kitehuur of -lessen vast te leggen. Uiteraard is het altijd mogelijk dit van te voren al te boeken, maar er is in principe altijd plek, dus je kunt goed naar Cartagena gaan om het daar ter plekke even aan te kijken.

Er zijn elke week verschillende studenten van de taalschool die lekker gaan kiten. Bij deze kiteschool hebben ze een aantal mooie pakketten. Zowel beginnende als gevorderde kiters kunnen naar de school komen voor zowel huur van het materiaal als kitelessen. Tevens organiseerd de school een kitesurf Surfari, een trip van 5-6 dagen waar het kiten (incl. lessen als je dat zou willen), accommodatie, vervoer en maaltijden bij zit inbegrepen. Zo leer je Colombia pas echt kennen!

Surfen

In Cartagena is het zeker ook mogelijk om te surfen, al is dit een stuk meer afhankelijk van de omstandigheden. Daarom raden we je ook altijd aan om dit ter plekke na te gaan, en van tevoren alleen de Spaanse lessen en accommodatie vast te leggen.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *