Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.8 /5

Schoolgroepen

Schoolgroepen

Schoolgroepen

Een surftrip voor schoolgroepen is heel erg leuk. Zowel de leerlingen als de begeleiders hebben gegarandeerd een toptijd. Wij geloven er wel in dat zo'n reis nog veel meer kan bieden, zoals de combinatie van surf en een maatschappelijk/educatief/duurzaamheids-aspect. Graag vertellen we meer over de opties en komen we met jullie in contact voor een vrijblijvende offerte voor jullie groepsreis surfen.

De meeste schoolgroepen blijven binnen Europa bij het maken van een surftrip. Frankrijk, Spanje en Portugal zijn het meest populair. Dit heeft vaak te maken met de tijd van het jaar, de wensen van de schoolgroep en de beschikbaarheid van de accommodatie en het vervoer.

Er ook tal van andere opties mogelijk, zoals Engeland of Ierland, of landen buiten Europa. Denk hierbij aan Marokko, Zuid-Afrika, Ecuador of Bali en eigenlijk ook alle andere surfspots die deze aardbol te bieden heeft.

Het aantal deelnemers is helemaal vrij in te vullen.

Wij kunnen een geschikte accommodatie aanbieden voor alle aantallen, zoals bijv. groepen tot 20 personen, 50, 150 of zelfs 500 personen. Alles is mogelijk. Vaak kun je kiezen om een hele accommodatie af te huren of een gedeelte daarvan.

Ook qua aantal dagen is het helemaal vrij invulbaar. Er zijn groepen die weggaan voor 4 nachten maar een verblijf van een week – of zelfs 2, is ook mogelijk.

Het aantal deelnemers is helemaal vrij in te vullen.

Wij kunnen een geschikte accommodatie aanbieden voor alle aantallen, zoals bijv. groepen tot 20 personen, 50, 150 of zelfs 500 personen. Alles is mogelijk. Vaak kun je kiezen om een hele accommodatie af te huren of een gedeelte daarvan.

Ook qua aantal dagen is het helemaal vrij invulbaar. Er zijn groepen die weggaan voor 4 nachten maar een verblijf van een week – of zelfs 2, is ook mogelijk.

Naast het surfen, de lol en de leuke activiteiten, is er ook altijd een mogelijkheid om een speciale draai te geven aan de groepsreis surfen. Hierbij enkele voorbeelden:

 • Beach clean-up: surfen gebeurt in het water, aan het strand. Veel accommodaties organiseren (zelfstandig) vaak beach clean-ups, wat een goede (en leuke/gezellige-) manier is om de surfers bewust te maken van hetgeen ze (soms ongewild) op het strand achterlaten. Deze activiteit zorgt voor bonding, bewustwording en de groep doet natuurlijk iets heel erg goeds voor Moeder Natuur.
 • Surfrider Foundation: deze organisatie, die over de hele wereld zit, zet zich in om onze Oceanen zo schoon mogelijk te houden. Dit doen zij door middel van (met name) voorlichting en de organisatie en facilitatie van  beach clean-ups. Bij surftrips in/rondom Biarritz (Frankrijk), San Sebastian (Noord-Spanje) of Lissabon (Portugal) is het goed mogelijk om deze organisatie te betrekken bij de groepsreis surfen. Hierbij kan er bijv. voorlichting gegeven worden aan de leerlingen, eventueel gevolgd door een beach/forest clean-up.
 • Universiteit: op bepaalde plekken kunnen leerlingen een universiteit bezoeken. Hierbij wordt de kennis verbreed over de mogelijkheden om te studeren in het buitenland. In sommige gevallen lukt het zelfs om een buitenlandse student te laten vertellen over zijn/haar ervaringen.
 • Voeding: op het gebied van voeding kan zo’n surftrip ook erg leerzaam zijn. Sommige groepen kiezen ervoor om de leerlingen op een bewuste manier de maaltijden te laten samenstellen, inkopen te doen en het eten ook zelf te koken. Andere voorbeelden zijn een bezoek aan een lokale boer, om zo te zien waar het voedsel vandaan komt.
 • Eigen ideeën: de opties hierin strekken zich erg ver. Indien jullie hier zelf ideeën over hebben, kijken we hier graag samen naar.

Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer

Per groep kijken wij naar de beste mogelijkheden op het gebied van surfen (surfles/vrij surfen/geen surf), maaltijden, de activiteiten en het vervoer. Ook hierbij geldt dat alles bespreekbaar is.

Per leerling is het mogelijk om te kiezen voor:

 • Surfles
 • Geen surfles
 • Vrij surfen – dit kan alleen onder bepaalde omstandigheden

Al onze partners zijn gespecialiseerd in het geven van surfles. Meestal wordt dit aangeboden in een pakketvorm, waarbij er bijv. 3 of 5 surflessen binnen een week worden gegeven. Hierbij is uiteraard de vooruitgang van de leerlingen erg belangrijk, iets waar veel partners goed op kunnen toezien.

Het vrij surfen is mogelijk, maar zal niet altijd mogelijk zijn. Veiligheid staat te allen tijde voorop en indien de omstandigheden het niet toelaten, of de leerlingen geen/weinig ervaring heeft met surfen, zal de surf school het vrij surfen ten zeerste afraden.

De maaltijden kunnen helemaal worden afgestemd op jullie wensen. Veel groepen maken gebruik van de aangeboden maaltijden omdat dit veel werk scheelt en het kan worden geboekt tegen een scherp tarief. Wat regelmatig gebeurt is dat groepen bijv. 2 avonden vrij zijn, zodat de leerlingen (tijdens een city trip of na een ‘vrije middag’) zelf wat kunnen scoren.

Meest gebruikelijke:

Dagelijks ontbijt en het zelf klaarmaken van een lunch pakket (voor op het strand of ergens anders). Een aantal (of alle) avonden wordt er dan een maaltijd geserveerd, bij de surf accommodatie of bij een restaurantje in de buurt.

Speciale wensen:

Het is goed mogelijk om zelf een menu samen te stellen. Bij bepaalde eetwensen zullen wij een bepaalde accommodatie aandragen die reeds ervaring heeft met dit type eten. Denk hierbij bijv. aan proteïne-rijke menu’s. Ook is het goed mogelijk om rekening te houden met (de meest voorkomende-) allergiën.

Naast het surfen zal er voldoende tijd zijn voor leuke en leerzame activiteiten. We zien vaak dat docenten hier veel eigen ideeën over hebben, waar we graag naar luisteren. Meestal is het geen probleem om dit in het programma te passen. Verder kunnen we wijzen op deze populaire activiteiten:

 • Sustainable: de eerder genoemde activiteiten als een beach clean-up of een bezoek aan (bijv.) de Surfrider Foundation is op een aantal locaties makkelijk te realiseren.
 • Yoga: dit is erg populair, zeker in combinatie met surfen. Sommige scholen brengen een eigen yoga docent(e) mee en dit is natuurlijk ook door de accommodatie te regelen.
 • Sport & spel: al dan niet in toernooi-vorm zijn er tal van spellen mogelijk. Een middag voetbal of volleybal op het strand of een sessie fitness.
 • Eigen inbreng: indien jullie zelf ideeën hebben voor leuke activiteiten tijdens de surfreis, horen we dat graag. Dit gebeurt regelmatig, eventueel zelfs in combinatie met ‘huiswerk’ wat de leerlingen voor de trip al doen.

Qua vervoer zijn er drie opties. Voor het vervoer per bus of vliegtuig valt dit zowel via ons als zelfstandig te regelen.

 • Busvervoer: voor de accommodaties in (met name) Frankrijk en Spanje is het mogelijk om busvervoer te regelen. Het vervoer zal plaatsvinden in moderne en comfortabele bussen die al vele jongeren naar hun surfbestemming hebben gebracht over de jaren. Uiteraard komt de bus jullie bij school ophalen.
 • Vliegtuig: indien jullie een voorkeur hebben om te vliegen (voor reizen naar bijv. Spanje of Portugal) is dat mogelijk. In overleg worden de tickets geboekt door jullie zelf of via ons. Het is uiteraard geen probleem om er ook voor te zorgen dat jullie worden opgepikt op het vliegveld en daar ook weer netjes te worden afgezet.
 • Eigen vervoer: indien jullie er zelf voor zouden kiezen om met (eigen) auto’s richting de surftrip te komen, kan dat. Indien dit een groot aantal auto’s zou zijn, kan het handig zijn om dit even te laten weten, i.v.m. het inventariseren voor parkeerplek.

Prijzen & Boeken

Waarom boek je met SurfaWhile?

 • Onze klanten beoordelen ons met een 0
 • Veel ervaring met surftrips voor groepen
 • Mogelijk duurzame/educatieve activiteiten
 • Veel mogelijke bestemmingen
 • Lees meer

Neem vrijblijvend contact met ons op

Hartstikke leuk dat jullie interesse hebben in een groepsreis. Graag komen we in contact zodat we een op maat gemaakte reis voor jullie kunnen samenstelllen. Dit is uiteraard vrijblijvend (dikgedrukt). Zodra we een goed beeld hebben van jullie wensen, kunnen we een prijs per persoon aan kunnen geven en kunnen we samen kijken naar de boekings- en betalingsopties.

1Reisgegevens
2Vragen en/of opmerkingen
3Contactgegevens
<