Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Schoolgroepen


Groepsreizen SurfaWhile

Schoolgroepen

Groepen tot meer dan 200 personen
Accommodaties voor verschillende budgetten
Surfles optioneel
Surfmateriaal inbegrepen

Extra activiteiten
Citytrips
Frankrijk, Spanje of Portugal
Duurzame elementen

Video Experience

Over Schoolgroepen

Een surftrip voor schoolgroepen is heel erg leuk. Zowel de leerlingen als de begeleiders hebben gegarandeerd een toptijd. Wij geloven er wel in dat zo'n reis nog veel meer kan bieden, zoals de combinatie van surf en een maatschappelijk/educatief/duurzaamheids-aspect. Graag vertellen we meer over de opties en komen we met jullie in contact voor een vrijblijvende offerte voor jullie groepsreis surfen.

Bestemmingen

De meeste schoolgroepen blijven binnen Europa bij het maken van een surftrip. Frankrijk, Spanje en Portugal zijn het meest populair. Dit heeft vaak te maken met de tijd van het jaar, de wensen van de schoolgroep en de beschikbaarheid van de accommodatie en het vervoer.

Er ook tal van andere opties mogelijk, zoals Engeland of Ierland, of landen buiten Europa. Denk hierbij aan Marokko, Zuid-Afrika, Ecuador of Bali en eigenlijk ook alle andere surfspots die deze aardbol te bieden heeft.

Accommodaties

Er zijn normaliter 2 opties qua verblijf: een surfkamp of een surf house

Surfkamp: bij jullie surfreis voor schoolgroepen kan het verblijf in een surfkamp erg leuk en gezellig zijn. Bovendien is dit vaak qua prijs wat voordeliger dan een surf house. Met name in Frankrijk zijn er veel surfkampen te vinden. Indien jullie erg vroeg of laat in het jaar gaan (maart of oktober), zijn er ook opties dat jullie in bungalows of sheddies verblijven op een camping in Frankrijk. Het is uiteraard ook mogelijk om een surfkamp in Spanje of Portugal te boeken.

Surf House: met name de schoolgroepen die gaan surfen in Spanje of Portugal komen uit op surf huizen. Dit zijn vaak huizen die ruimte bieden voor groepen variërend tussen de 16 en de 150 personen. In sommige gevallen heeft de groep de beschikking over 2 of zelfs 3 huizen, allen dicht bij elkaar gelegen. Vaak bieden deze surf huizen (het grootste-) een aantal gedeelde kamers (met stapel- of losse bedden) en een aantal privé kamers. Die laatste kamers gaan vaak naar de begeleiders van de schoolgroepen, maar dat gaat uiteraard in overleg.

Surfles

Per leerling is het mogelijk om te kiezen voor:

  • Surfles
  • Geen surfles
  • Vrij surfen – dit kan alleen onder bepaalde omstandigheden

Al onze partners zijn gespecialiseerd in het geven van surfles. Meestal wordt dit aangeboden in een pakketvorm, waarbij er bijv. 3 of 5 surflessen binnen een week worden gegeven. Hierbij is uiteraard de vooruitgang van de leerlingen erg belangrijk, iets waar veel partners goed op kunnen toezien.

Het vrij surfen is mogelijk, maar zal niet altijd mogelijk zijn. Veiligheid staat te allen tijde voorop en indien de omstandigheden het niet toelaten, of de leerlingen geen/weinig ervaring heeft met surfen, zal de surf school het vrij surfen ten zeerste afraden.

Educatieve Elementen

Naast het surfen, het plezier en de leuke activiteiten, is er ook altijd een mogelijkheid om een speciale draai te geven aan de groepsreis surfen. Hierbij enkele voorbeelden:

Beach clean-up: surfen gebeurt in het water, aan het strand. Veel accommodaties organiseren (zelfstandig) vaak beach clean-ups, wat een goede (en leuke/gezellige-) manier is om de surfers bewust te maken van hetgeen ze (soms ongewild) op het strand achterlaten. Deze activiteit zorgt voor bonding, bewustwording en de groep doet natuurlijk iets heel erg goeds voor Moeder Natuur.
Surfrider Foundation: deze organisatie, die over de hele wereld zit, zet zich in om onze Oceanen zo schoon mogelijk te houden. Dit doen zij door middel van (met name) voorlichting en de organisatie en facilitatie van  beach clean-ups. Bij surftrips in/rondom Biarritz (Frankrijk), San Sebastian (Noord-Spanje) of Lissabon (Portugal) is het goed mogelijk om deze organisatie te betrekken bij de groepsreis surfen. Hierbij kan er bijv. voorlichting gegeven worden aan de leerlingen, eventueel gevolgd door een beach/forest clean-up.
Universiteit: op bepaalde plekken kunnen leerlingen een universiteit bezoeken. Hierbij wordt de kennis verbreed over de mogelijkheden om te studeren in het buitenland. In sommige gevallen lukt het zelfs om een buitenlandse student te laten vertellen over zijn/haar ervaringen.
Voeding: op het gebied van voeding kan zo’n surftrip ook erg leerzaam zijn. Sommige groepen kiezen ervoor om de leerlingen op een bewuste manier de maaltijden te laten samenstellen, inkopen te doen en het eten ook zelf te koken. Andere voorbeelden zijn een bezoek aan een lokale boer, om zo te zien waar het voedsel vandaan komt.
Eigen ideeën: de opties hierin strekken zich erg ver. Indien jullie hier zelf ideeën over hebben, kijken we hier graag samen naar.

Maaltijden

De maaltijden kunnen helemaal worden afgestemd op jullie wensen. Veel groepen maken gebruik van de aangeboden maaltijden omdat dit veel werk scheelt en het kan worden geboekt tegen een scherp tarief. Wat regelmatig gebeurt is dat groepen bijv. 2 avonden vrij zijn, zodat de leerlingen (tijdens een city trip of na een ‘vrije middag’) zelf wat kunnen scoren.

Meest gebruikelijke:

Dagelijks ontbijt en het zelf klaarmaken van een lunch pakket (voor op het strand of ergens anders). Een aantal (of alle) avonden wordt er dan een maaltijd geserveerd, bij de surf accommodatie of bij een restaurantje in de buurt.

Speciale wensen:

Het is goed mogelijk om zelf een menu samen te stellen. Bij bepaalde eetwensen zullen wij een bepaalde accommodatie aandragen die reeds ervaring heeft met dit type eten. Denk hierbij bijv. aan proteïne-rijke menu’s. Ook is het goed mogelijk om rekening te houden met (de meest voorkomende-) allergiën.

Vervoer

Qua vervoer zijn er drie opties. Voor het vervoer per bus of vliegtuig valt dit zowel via ons als zelfstandig te regelen.

  • Busvervoer: voor de accommodaties in (met name) Frankrijk en Spanje is het mogelijk om busvervoer te regelen. Het vervoer zal plaatsvinden in moderne en comfortabele bussen die al vele jongeren naar hun surfbestemming hebben gebracht over de jaren. Uiteraard komt de bus jullie bij school ophalen.
  • Vliegtuig: indien jullie een voorkeur hebben om te vliegen (voor reizen naar bijv. Spanje of Portugal) is dat mogelijk. In overleg worden de tickets geboekt door jullie zelf of via ons. Het is uiteraard geen probleem om er ook voor te zorgen dat jullie worden opgepikt op het vliegveld en daar ook weer netjes te worden afgezet.
  • Eigen vervoer: indien jullie er zelf voor zouden kiezen om met (eigen) auto’s richting de surftrip te komen, kan dat. Indien dit een groot aantal auto’s zou zijn, kan het handig zijn om dit even te laten weten, i.v.m. het inventariseren voor parkeerplek.
4.7 / 5 - 4.7 reviews

Reviews

SurfaWhile is beoordeeld met een 4.7 /5 op Google, gebaseerd op 110 reviews. Hieronder vind je maximaal 5 reviews:

Francine Vos 5 / 5

Olmo helped us to find the perfect surfcamp. We contacted him after working hours and he went out of his way to help us. He was very friendly and I would definitely contact hi

again if I am searching for a surf camp. Thank you Olmo!

Open volledige review(s)

Ingmar Bruinsma 5 / 5

Very professional company. We booked a surfing trip with them and all was taken care off. We had a great week and we can't wait till we can go again! Definitely recommended!

Open volledige review(s)

Irsa 5 / 5

Had so much fun and everyone was super helpful!

Open volledige review(s)

Martijn Bes 5 / 5

This is the best hostel we have ever been to! The hostel is beautiful and the couple that hosts the place is super friendly, welcoming on top of that great surf teachers. We h

d a surf lesson every day and were easily able to extend our stay. After the surf lesson we would go out to nice local restaurant nearby for lunch, to relax in the big garden of the hostel with a freshly tapped beer from the bar.

Open volledige review(s)

hans van Mourik 5 / 5

Excellent surf holiday company. Great service by very nice people. I always book my surf holidays with Errant Surf and recommend it to everyone!

Open volledige review(s)

Waarom boek je met SurfaWhile?

Gratis advies van onze surf-experts
Geen verscholen boekings-kosten

Boek veilig én betrouwbaar
Beoordeeld met een 9.6

Goed om te weten

Leg je plekje vast door 30% van de totale reissom te betalen. Het openstaande bedrag wordt 6 weken voor aankomst in rekening gebracht.

Interesse? Neem contact op!

Heb jij interesse in een groepsreis met SurfaWhile? Vul het het formulier hieronder gratis en vrijblijvend in om een prijsopgave te ontvangen.