Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Heavy Water, een film vol surf-spektakel

SW Story Alle landen

Heavy Water, een film vol surf-spektakel


N: 21° 18′ 56.1708” W: 157° 51′ 29.1348”

Heavy Water is een surffilm waarin Nathan Fletcher centraal staat. Nathan komt uit een revolutionaire surf-familie en blijkt zelf ook altijd op zoek te zijn naar vernieuwing binnen de surfsport. Een geweldig spectaculaire film, waar vele hoogtepunten maar ook enkele dieptepunten in terugkomen.

Heavy Water – dé surf-film van 2019

De film Heavy Water vertelt het verhaal van Nathan Fletcher, een vernieuwende surfer die letterlijk nergens bang voor was. Nathan groeide op met surfen en skateboarden en ontwikkelde al snel een passie voor jumps. De film laat een mooi verhaal zien over hoe deze passie zich ontwikkelde van de half-pipe tot het springen uit een helikopter. Nathan Fletcher is een adrenaline-seeker pur sang.

Lees verder na onderstaande foto’s…

Heavy Water movie review SurfaWhile3
Nathan Fletcher Surfs in Hawaii on April 21.2017
Heavy Water movie review SurfaWhile2
Nathan Fletcher Surfs in Hawaii on April 21.2017

In de film komen ook Nathan’s vader Herbie en broer Christian aan bod, waar wordt laten zien hoe zij (jaren geleden) innovative veranderingen doorvoeren binnen de surfsport. Met prachtige, oude beelden worden er herinneringen opgehaald uit de jaren ’40, ’50 en ’60 en alles wat daarna kwam.

Uniek inkijkje

De film, die geproduceerd is door Red Bull Media House & All Edge Entertainment, geeft een uniek kijkje in het leven van Nathan en wat er rondom hem gebeurde. Enkele boeiende en bijzondere details komen aan bod, over de zeer hecte band die ontstond nadat hij letterlijk het leven redde van een surf-vriend. Ook was Nathan de eerste die het lichaam van vriend Sion Milosky vond, nadat hij was verdronken tijdens het surfen op Mavericks.

Anderen die in de film terugkwamen – als directe naastelingen van Nathan – en helaas niet meer onder ons zijn, zijn o.a. Jay Adams en surfer Kirk Passmore. Het is prachtig in beeld gebracht wat dit voor impact had op Nathan en andere naasten.

Surfen in Tahiti

In de film wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de impact die surfen in Tahiti – Teahupoo in het bijzonder – heeft gehad op Nathan. Nadat hij in ’99 hier een geweldige surf-prijs won, kwam hij zo’n 15 jaar later terug om de golf van z’n leven te surfen. Alleen al die beelden zijn zo spectaculair dat deze film meer dan de moeite waard is om te gaan bekijken.

Tijdens het 2de bezoek van Nathan aan Teahupoo is een van de meest iconische surf-foto’s ooit geschoten, door Brian Bielmann – die ook vertelt over deze dag en over hoe het nemen van de ultieme foto het gevaar van de dood met zich meebrengt. Plekken als Tahiti en Mavericks zijn zó krachtig, daar kan geen mens tegenop.

Foto credit: Cine-Mar, surf films & Heavy Water, Red Bull Media House en All Edge Entertainment, Hank Foto en Brian Bielmann

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen