Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Hoe Aiken een surf house omtovert in een unieke ervaring

SW Story Portugal

Hoe Aiken een surf house omtovert in een unieke ervaring


N: 37° 51′ 0″ W: 8° 48′ 0″

Begin oktober zijn we bij het Lapoint Surf House langsgegaan, in het prachtige Alentejo. Deze streek van Portugal staat bekend om de algemene kwaliteit van het leven; de wijn is er goed, de natuur is prachtig en ook is een groot deel van de kust goed geschikt om te surfen. Deze kwaliteit komt zeker ook terug in het huis van Lapoint en om dit zelf te ondervinden, gingen we langs bij Aiken. Aiken is – samen met Bruno – de manager van het huis en vertelde ons wat dit surf house zoveel meer dan een surf house maakt.

Het prachtige surf house in Alentejo

Kwaliteit voorop bij Lapoint in Alentejo

Het huis is groot, met een ruim stuk land en een prachtig zwembad. Toch biedt het huis plek aan slechts 20 personen. Dit heeft alles te maken met de kwaliteit die Aiken en Bruno willen waarborgen. Voor deze Alentejano’s (beiden komen ze uit Alentejo) is de ervaring van de gasten het allerbelangrijkste. Ons werd verteld hoe ze deze ervaring zo ultiem mogelijk kunnen maken, in alles wat er plaatsvindt. Ook de 2 social hosts spelen een rol in dit proces.

Wil jij direct meer weten over het Lapoint Surf House in Alentejo?

Naast de activiteiten, incl. de surflessen, staan kwalitatief goede maaltijden ook hoog in het vaandel. Deze worden bereid door Luíza, een local met jarenlange kookervaring. Alle maaltijden worden vers klaargemaakt, waar zoveel mogelijk lokale producten worden gebruikt. Alentejo staat als streek bekend om een outstanding gastronomy en dat komt in deze accommodatie ook zeker tot z’n recht.

Het prachtige surf house

Activiteiten bij Lapoint Alentejo

Bruno vertelde ons over de verschillende activiteiten die de gasten kunnen doen. Voor de yoga is er een speciale docent(e) aanwezig en ook is het mogelijk om een massage te boeken. Hiervoor komt een speciale masseur om ervoor te zorgen dat iedereen zou goed mogelijk geholpen kan worden (of het nou om ontspanning of het verhelpen van pijntjes gaat).

2019_SurfAwhile_Portugal__0898_
Lapoint Alentjejo

Yoga en massages worden natuurlijk op meerdere plekken in Portugal aangeboden. Dit geldt ook voor het bezoek aan een nabijgelegen wijngaard. Echter is Alentejo een erg goede wijnstreek en aan de hand van de ruime kennis van Bruno en Aiken worden alleen de beste wijngaarden bezocht. ‘’De gasten het allerbeste bieden van wat Portugal te bieden heeft, daar gaat het om. Dat deze activiteiten vaak een iets hoger prijskaartje hebben dan reguliere ‘massages of een bezoek aan een vineyard’ weten we, maar daar zijn de gasten juist erg blij mee. We zorgen er echt voor dat ze de best mogelijke ervaring krijgen’’ aldus Aiken.

Vers bereide, lokale maaltijden

100% kans om dolfijnen te zien

Aiken heeft binnen zijn netwerk iemand die een bureau beheert wat uitstapjes organiseert om dolfijnen te spotten. Ze beloven hier een 100% garantie op het zien van dolfijnen. Voor deze organisatie is het welzijn van de dolfijnen – die in het wild leven – het belangrijkste en dat komt dan ook zeker niet in het geding met deze vorm van toerisme.

Een andere topactiviteit is het paardrijden op het strand. Indien de stranden te druk zijn, wordt een bos uitgezocht, wat zeker ook niet verkeerd is. De plaatjes die deze excursies opleveren gaan altijd mee als absoluut hoogtepunt voor veel van de gasten.

Dít is nog eens paardrijden

Lapoint Alentejo

Het surf house in Alentejo is kleinschalig, wat de staff de mogelijkheid biedt om er service te leveren die echt top is. Niemand hier is een ‘nummer’, de benadering is te allen tijde zeer persoonlijk. Zou jij dit ook wel willen uitproberen? Check dan direct voor meer informatie, de prijzen en data voor 2020 het Lapoint Surf House in Alentejo.

Olmo & Aiken bij de wine cellar

Foto credit: Lapoint Surf House & Mylan Rosendaal

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen