Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Alexander van Slate Surf

SW Meets Alle landen

Alexander van Slate Surf


Slate Surf

Alexander van Orshaegen is de oprichter van het merk Slate Surf. Wij ontmoetten hem in Amsterdam en hoorde hoe hij zijn eigen surfmerk opbouwt. Dit begon tijdens een reis door Latijns-Amerika en kreeg verder vorm vanuit Herentals, een pittoresque dorpje nabij Antwerpen.

Het begin van dit verhaal speelt zich af in Centraal-Amerika. Op zoek naar het surfers-paradijs begint Alexander Van Orshaegen zijn verre trip in Guatemala. Hij belandt in een vissersdorpje, genaamd Iztapa. Wat één van de mooiste surfplaatsen op aarde zou kunnen zijn, werd nu overstelpt met afval en ongedierte. Het ging zelfs zo ver dat je op een bepaald moment aan het peddelen was, maar er een dode hond langs kwam drijven. Het is niet verwonderlijk dat die regio bekend staat als het pretpark voor stierhaaien.

SurfaWhile Slate Surf Central America
SurfaWhile Slate Surf Central America

Surfen in Centraal-Amerika

Tijdens het surfen heb ik – Alexander – kennis gemaakt met Nathan Sheahan. Al snel kwamen we erachter dat we eenzelfde passie deelden voor natuur en surfen. Samen met Nathan en Corey, een andere Ozzy, zijn we door Centraal-Amerika gaan reizen, van surfspot naar surfspot. Het mooie van deze trip was dat iedereen lekker kon doen waar ie zin in had. Surfen werd er natuurlijk veel gedaan en daarnaast had iedereen een beetje z’n eigen dingetje. Nathan spendeerde zijn vrije tijd als freelance designer. “Zijn werk sprak me heel erg aan, net als zijn ervaring met grote merken zoals Volcom, Vonzipper en Testpilot. Ik wou zijn designs op mijn shirts laten zetten, niet met de gedachte hier een organisatie uit te toveren, wel om het feit dat ik ze zelf wil dragen”. Er was veel belangstelling van vrienden met als gevolg dat er een nieuw merk was geboren.

Meer over Slate Surf

Surfing in Central America
During the trip in Central America

Wat doet Slate Surf

Slate Surf biedt surfkleding, welke voortvloeien uit samenwerkingen tussen Alexander en designers. De bedoeling is om elke periode een nieuwe designlijn uit te brengen van verschillende ontwerpers. De kledij is allemaal ecologisch en sociaal aanvaardbaar geproduceerd door onze leveranciers, wat voor ons een belangrijk element is als het gaat om de normen en waarden van Slate Surf. Een samenwerking met de Surfriderfoundation – waar een deel van onze opbrengst aan doneren – is dan ook een logisch gevolg. Verder werken we samen met de Kovalam surforganisatie. Zij bieden kansarme kinderen in India een betere toekomst, waar ze de surfsport bij gebruiken. En ook werken we met SurfaWhile samen, met wie we vanaf het eerste moment op een lijn zaten qua gedachtes over het surfen en de wereld.

Meer over de Slate Surf Community

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking