Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Hoe de Social Hosts het verschil maken bij Lapoint

SW Story Alle landen

Hoe de Social Hosts het verschil maken bij Lapoint


Social Host Lapoint

N 38°57’45.9″  W 9°24’56.27″

Lapoint Surf Camps is een organisatie met een aantal surf camps over de hele wereld. In Europa zijn ze met name bekend om hun prachtige huizen in Ericeira en in Alentejo – beiden in Portugal, en tevens hebben ze een surf huis in Marokko. Sommige van deze huizen zijn best groot en Lapoint doet er alles aan om iedereen op zijn/haar gemak te laten voelen. Wij spraken een aantal Social Hosts, over hoe zij het verschil maken.

Social Host bij Lapoint

Hoewel elke locatie van Lapoint een geheel eigen identiteit heeft, hebben ze 1 universele afspraak gemaakt. Elk huis/camp beschikt over meerdere social hosts en dit zorgt ervoor dat overal iedereen een toptijd heeft. We waren in Ericeira en hier spraken we Eddie en Jo, beiden ervaren social hosts bij Lapoint.

Eddie komt uit Zweden en vertelt ons: ‘’als social host ben je er verantwoordelijk voor dat de gasten zich op hun gemak voelen. Dat begint al bij aankomst, op zondag. Nadat ze zijn ingecheckt, krijgt iedere gast een rondleiding door het huis. Dit persoonlijke moment (meestal met 4-5 gasten tegelijk) zorgt er direct voor dat je een connectie met iemand hebt, zodat je later in de week ook makkelijk toenadering kunt zoeken tot iemand. En uiteraard komen de gasten ook eerder naar mij toe, mocht er iets zijn’’. Eddie stipt ook aan dat deze opzet zorgt voor meer sociale cohesie: ”veel mensen reizen alleen en tijdens deze tour leer je direct al een aantal andere surfers kennen”.

Een luisterend oor bij Lapoint

Jo voegt hier, met een knipoog, aan toe: ‘’soms voel ik me bijna een psycholoog. Wanneer gasten zich echt op hun gemak voelen, merk ik regelmatig dat ze even hun hart luchten, en dat vinden ze ook echt fijn. Daarnaast is het vooral ook gewoon heel erg gezellig, want ik voel me altijd echt onderdeel van de groep in plaats van part of the crew – ondanks dat ik dat natuurlijk wel ben’’.

Zowel Jo als Ed vinden dat ze de leukste baan ter wereld hebben. ’’We leven in een surfkamp, terwijl we bijdragen aan het persoonlijke geluk van de gasten, hoe mooi is dat’’, aldus Jo. Hier voegt ze echter wel aan toe dat er ook een keerzijde aan zit. ‘’Soms vind ik het oprecht heel moeilijk om afscheid te nemen, want (zeker als mensen 2 of zelfs 3 weken blijven) de gasten worden echt vrienden waar je van alles mee deelt’’.

Eddie voegt hier aan toe: ‘’ik heb het idee dat de social hosts Lapoint onderscheid van andere surf kampen; hier wordt er echt voor gezorgd dat iedereen een geweldige tijd heeft en onderdeel uitmaakt van de hele groep’’. 

Portret foto van Eddie bij Lapoint, gemaakt door Mylan Rosendaal

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!