Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Hoe ziet een dag op een surftrip eruit

SW Travel Guide Alle landen

Hoe ziet een dag op een surftrip eruit


Zo’n surfkamp klinkt best leuk, maar hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk? Wat voegt deze ervaring toe aan jouw vakantie en hoe zien de dagen er ongeveer uit? Een verblijf van een week komt het meeste voor maar een verblijf in een surfkamp van twee weken heeft ook zeker z’n voordelen. Bij een verblijf van twee weken probeert de staff de week dusdanig in te richten dat je geen kopie van de eerste week zult hebben. Hieronder volgt een uitleg over wat je kunt verwachten tijdens jouw surfvakantie (we nemen een gemiddelde ervaring, want er zijn natuurlijk tal van verschillende surfaccommodaties en surfkampen. Zodra je onze locaties bekijkt, kom je snel meer te weten over de specifieke eigenschappen, activiteiten en veel meer).

Jouw surfvakantie

Het mooie van een surfkamp is dat de algemene regel is: niets moet maar alles kan. Mocht jij uit zijn op leuke contacten, dan zijn die er altijd. Er worden tal van mogelijkheden aangeboden om nieuwe (like-minded) mensen te leren kennen dus ook mensen die alleen op surfvakantie willen gaan hoeven nooit alleen te zijn. Degenen die liever in alle rust een boekje lezen of aan yoga doen, hebben ook genoeg opties om een heerlijke tijd te beleven. 

Het uitgangspunt van een surfkamp (of het nou met verblijf in een tent of in een surf house is) komt neer op het verzorgen van een zo goed mogelijke tijd voor alle gasten. Wij proberen alle accommodaties die wij aanbieden zo goed mogelijk te omschrijven (dit doen we vanuit eigen kennis, omdat we proberen al onze accommodaties ten minste eenmaal per jaar te bezoeken). Het ene surfkamp draait nou eenmaal om feesten terwijl je op een andere plek zult verblijven in rust. En zo zijn er uiteraard nog tal van eigenschappen waarin surfkampen van elkaar verschillen.

Surfen tijdens jouw vakantie

Meestal zien we dat de surflessen worden opgedeeld in twee of drie momenten per dag (ook zijn er uiteraard dagen zonder surfles). De verdeling die hierin wordt gemaakt, heeft te maken met de omstandigheden (surfcondities) en het niveau van de gasten. Voor de surfles zullen jullie met z’n allen ontbijten – of als er heel vroeg gesurft wordt, eet je bijv. eerst een snack. Voor degene die in de middag (na de surfles zul je vaak je lunch nuttigen op het strand) ‘vrij’ zijn, is er nog van alles te doen. Vaak komt het voor dat het surfkamp een plek op het strand bemachtigd, waar de hele groep die dag kan vertoeven. Hier zijn dan ook een aantal leuke spellen aanwezig, zoals volleybal, een slackline, frisbees of badminton. Hier draait het – zoals dat vaak tijdens de hele week van toepassing is – ook echt om gezelligheid en verbinding. Uiteraard heb je altijd de vrijheid om je terug te trekken en lekker een hangmat op te zoeken met een goed boek. 

De meeste surfkampen liggen bij/in een surfdorpje waar ook van alles te doen is. Zo kun je bijv. (alleen of met je nieuwe vrienden) een lokaal marktje bezoeken of lekker lunchen bij een van de restaurantjes. Verschillende surfkampen hebben ook fietsen staan die de gasten kunnen gebruiken om de omgeving te ontdekken. Daarnaast is er ook op het camp zelf van alles te doen. Hier zijn regelmatig bordspellen aanwezig en de pingpong-tafel is altijd het centrum van de gezelligheid (de meeste surfkampen beschikken er over een). Zodra je richting het eind van de middag komt, zijn er altijd veel gasten die gezellig alvast een drankje drinken terwijl ze toeleven naar het avondeten. Ook worden er vaak plannen gemaakt voor de rest van de avond – sommige camps hebben een aantal party-nights terwijl er ook accommodaties zijn waar dat bijna niet voorkomt (voor ieder wat wils).

Activiteiten tijdens jouw surfvakantie

Wat ook bijna iedere accommodatie doet, is het aanbieden van externe activiteiten. Denk hierbij bijv. aan een dagtrip (vanuit Frankrijk kun je bijv. naar Bordeaux of San Sebastian, in Portugal zijn Lissabon en Porto erg populair) of een ander type activiteit. Wine-tasting, horseriding on the beach, creatieve activiteiten (bijv. je eigen skateboard maken en beschilderen) of een Wine & Cheese night zijn vaak erg leuke en gezellige bezigheden. 

Je hoeft je dus zeker geen moment te vervelen waar je wel de hele week zelf de touwtjes in handen hebt om te doen en laten wat je wilt.

Alessandra

Working at SurfaWhile. Passion for photography, surfing and traveling.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!