Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

HSA vertelt over de Olympische Spelen op Radio 1

SW Story Alle landen

HSA vertelt over de Olympische Spelen op Radio 1


N: 52.2291696, O: 5.1668974

Over precies 200 dagen is het zover; de Olympische Spelen van Tokyo. Tijdens deze editie maakt surfen haar entree op dit geweldige sportevenement. Naar aanleiding daarvan vertelde Marc Elffers – voorzitten van de HSA – op Radio 1 wat meer over het surfen. Ook gaat hij in op zijn meest memorabele surf-moment.

Surfen op de Olympische Spelen in Tokyo

Marc Elffers is voorzitten van de HSA, de Holland Surfing Association en kreeg de eer om bij Radio 1 te vertellen over het golfsurfen in Nederland en het golfsurfen zoals dit over 200 dagen plaats gaat vinden op de 2020 Olympics in Japan. Hij zat hier samen met Douwe Macare die het skateboarden vertegenwoordigt en Geoffrey Berens, karateka en bondscoach van het Nederlandse team.

Wil je alvast inkomen voor het surfen op de Spelen? Check dan eens deze leuke surfvakanties.

Naast golfsurfen maken ook skateboarden en karate hun debuut op de Olympische Spelen. Eerder schreven wij al een leuk stukje over de relatie tussen skateboarden en surfen. Dit toernooi begint dus over precies 200 dagen en Marc mocht namens de HSA aanschuiven.

”Golfsurfen is een geweldige sport, al kan het niet overal beoefend worden. Er is zee voor nodig (uiteraard), waar de golven ook erg belangrijk zijn. Japan is een erg geschikt surfland en ook voor tijdens de Spelen in 2024 zal er gesurft gaan worden, wanneer deze gehouden worden in Parijs (het surfen zal dan plaats gaan vinden in Tahiti, red.)”, aldus Marc Elffers.

Surfen erg populair, ook in Nederland

Hij vervolgt: ”ook in Nederland wordt het surfen steeds populairder. Momenteel telt ons land zo’n 10.000 surfers die jaarlijks meerdere keren surfen. In Nederland kun je goed surfen maar de betere golven vind je toch wel op andere plekken. De Nederlandse kust heeft ‘last’ van de ligging van het Verenigd Koninkrijk, dat alle natuurlijke golven tegenhoudt. Daarom moeten wij het hebben van de golven die ontstaan door wind. Hierdoor kun je soms wel surfen in Nederland, maar er zijn tal van andere plekken die beter zijn”. Zoals bijvoorbeelde Malediven.

Marc gaat ook even in op z’n eigen meest memorabele surf-moment, in de Malediven. ”We waren daar met een groep surfers uit Scheveningen en ik had al het gevoel van dit keer moet het gebeuren. Dit zou voor mij de uitgelezen plek zijn om de golf van m’n leven te pakken. Ik wist dat de golf eraan kwam, maar alles in mij riep nee, nee nee. Uiteraard riepen alle anderen die ook in het water lagen juist ga, ga ga!! En even later stond ik op de golf van m’n leven”.

Luister het fragment terug via de website van Radio 1 (22:00 – 23:00)

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen