Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Internationale Surf Therapie – een prachtige organisatie

SW Story Alle landen

Internationale Surf Therapie – een prachtige organisatie


S: 33°55′31″ E: 18°25′26″

De International Surf Therapy Organisation is in de zomer van 2017 opgericht als een collectief van acht onafhankelijke organisaties van over de hele wereld. Zuid-Afrika verwelkomde de vertegenwoordigers van elk van deze gemeenschappen om ideeën en onderzoek uit te wisselen om een verenigd programma van surftherapie te vormen.

Wie heeft voordeel aan surf therapie?

Van surfen is aangetoond dat het zoveel mensen helpt door de oceaan te gebruiken om positieve veranderingen in hun leven aan te brengen. Het sportieve element ervan kan veel mensen helpen die vreselijke verwondingen hebben opgelopen door de lage impact van het water. Het ISTO (international surf theraphy organisation) richt zich op het helpen van duizenden mensen over de hele wereld, inclusief maar geenszins ook die met:

 • autisme
 • Leerproblemen
 • Syndroom van Down
 • Geamputeerde
 • Paraplegisch, quadriplegisch
 • Risicojongeren uit pleegzorg
 • Binnenstedelijke jeugd en jonge volwassenen
 • Veteranen, actieve militairen
 • Volwassenen revalideren uit de gevangenis

Deze instanties zijn zeker niet de enige uitzonderingen. De emotionele revalidatie die we allemaal voelen wanneer we surfen, kan levensreddende eigenschappen bieden aan personen strijdend met depressie. Herstellende verslaafden en daklozen behoren tot de grootste groep van surfers die troost en toevlucht in de golven vinden. De sereniteit van surfen kan voor zo veel met PTSS ten goede komen aangezien het een leuke en vermakelijke vorm van meditatie biedt.

Het doel van Surf Therapie

De manier waarop zij mensen helpen is uitgegroeid tot een programma dat is uitgerust met wetenschappelijk onderzoek. Ze hebben ‘s werelds meest productieve surftherapie-organisaties, klinieken, wetenschappers en surfers samengebracht om de medische implicaties van surfen te vergroten. Ze hebben vier hoofdambities waarvan we bij SurfaWhile van harte geloven dat ze deze zullen bereiken. De doelen zijn:

 1. Surftherapie wordt voorgeschreven door gezondheidszorgsystemen als een optionele behandeling voor iedereen.
 2. Surftherapie wordt toegankelijk voor iedereen die het nodig heeft.
 3. Surftherapie wordt geaccepteerd als een behandeling voor emotionele, fysieke en psychische aandoeningen
 4. Surftherapie zal worden erkend door hogescholen, universiteiten en laboratoria om deel uit te maken van een medisch gebaseerd curriculum.

De groei van Surf Therapie

man standing while raising his hands at seashore

In slechts een jaar tijd is de ISTO gegroeid van zijn oorspronkelijke 8 organisaties naar meer dan 30 programma’s over de hele wereld gegroeid. De programma’s zijn nu te vinden in Costa Rica, Filippijnen, Australië, Spanje, Ierland, Portugal, Nederland en heel Amerika. Wij bij SurfaWhile geloven persoonlijk dat het werk dat zij doen van het grootste belang is. Surfen heeft ons eigen leven al op meer manieren verbeterd dan in een blog kan worden uitgedrukt. We kunnen ons alleen maar voorstellen hoeveel het heeft geholpen en zullen diegenen blijven helpen die het meest moeten surfen. Surfgemeenschappen in het algemeen zijn liefhebbende, begripvolle en stimulerende collectieven, die geen oordeel klaar hebben liggen. Daarom is het onmogelijk om een betere groep voor te stellen om diegenen te helpen die dit nodig hebben. Dankzij de International Surf Therapy Organisation worden steeds meer mensen verwelkomd in de golven. Waarom ga je niet met ze mee?

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen