Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Een surfvakantie met de trein

SW Travel Tips Alle landen

Een surfvakantie met de trein


Met de trein op surfvakantie

Interrail is onder jongeren al jarenlang een zeer populaire manier om te reizen. Maar wist je ook dat interrail zeer geschikt is voor jouw surfvakantie? In dit artikel hebben wij een treinreis uitgestippeld langs de beste surfbestemmingen van Europa. Klik op de banner hieronder voor 15% korting op jouw treinticket met Interrail!

Biarritz, Frankrijk

We beginnen onze reis in een van de meest bekende surfspots van Europa: Biarritz. Deze prachtige mondaine stad in het zuiden van Frankrijk wordt gezien als de geboorteplaats van het surfen op het vasteland van Europa. Biarritz biedt fantastische surfcondities en beschikt daarnaast over een heerlijke keuken, een groot aantal barretjes en veel uitgaansgelegenheden.

Biarritz is tevens een zeer populaire locatie om Frans leren met surfen te combineren.

San Sebastian, Spanje

Het in Spaans-Baskenland gelegen San Sebastian staat bekend om haar prachtige stranden, uitstekende keuken en fantastisch golven. De meest bekende surfspot van San Sebastian is Playa de Zurriola, een strand dat direct aan de stad ligt. San Sebastian, of Donostia in het Baskisch, is een bruisende studentenstad met zeer veel uitgaansgelegenheden. Vergeet niet de traditionele Pintxos te proberen, de Baskische variant van tapas.

San Sebastian is tevens een zeer populaire stad om Spaans leren met surfen te combineren.

Bilbao, Spanje

De grootste stad van Baskenland heeft enorm veel te bieden. Zo is Bilbao bekend om het Guggenheimmuseum en haar fantastische keuken. Bilbao is dankzij haar florerende economie, heerlijke klimaat en het vele groen in de stad een van de steden met de hoogste kwaliteit van het leven in Spanje. De stad is gelegen in het centrum van een 125 kilometer lange kustlijn waar je een ongelofelijk grote hoeveel surfspots vindt. Een van de allerbeste surfspots van Europa, Mundaka ligt op ongeveer een uur reizen vanuit Bilbao.

Santander, Spanje

Santander is de hoofdstad van de regio Cantabrië, en ligt tussen de bergen van de Picos de Europa en de Atlantische Oceaan in. Deze oude stad was al eeuwenlang de vaste vakantiebestemming van de koninklijke familie van Spanje, die in de zomer graag het snikhete klimaat van Madrid inruilden voor de koelere zomers aan de Spaanse noordkust. Deze koninklijke geschiedenis is terug te zien aan het sprookjesachtige paleis op het schiereiland Magdalena, dat voor een groot deel het uitzicht vanuit Santander bepaalt.Vlak naast Santander vind je Playa de Somo y Loredo, een prachtig strand dat bekendstaat als een van ‘s werelds beste stranden om te leren surfen.

Uitstekende keuzes voor jouw surfvakantie in Santander zijn het Latas Surf Lodge en het Latas Surf House.

Porto, Portugal

Het prachtige Porto ligt in het noorden van Portugal. Porto is de laatste jaren in flinke opkomst als toeristische bestemming, en dat is natuurlijk niet voor niets! De stad is ooit beroemd geworden vanwege de Port, die in Porto wordt geproduceerd en vanuit deze stad over de hele wereld wordt getransporteerd. In de stad vind je veel historische gebouwen, en ook de vele barretjes en restaurants maken deze stad een absolute aanrader om eens een lang weekend door te brengen. Rondom Porto vind je een groot aantal fantastische surfspots, zoals Espinho en Esmoriz, welke heel gemakkelijk te bereiken zijn vanuit het centrum van Porto.

Surfen in Porto

Lissabon, Portugal

De hoofdstad van Portugal ligt in het westen van het land, vlakbij de Atlantische Oceaan. Lissabon is een van de hotspots van het moment. Het heerlijke klimaat, de prachtige historische gebouwen, de vele uitgaansmogelijkheden en de schitterende natuur rondom Lissabon zijn redenen genoeg om een bezoek te brengen aan deze fantastische stad. Rondom Lissabon vind je een aantal uitstekende surfspots als Carcavelos en Cascais iets ten noorden van Lissabon, en Caparica iets ten zuiden van Lissabon. Daarnaast vind je op slechts 40 minuten afstand de mooie (surf)stadjes Sintra en Ericeira. De drie bovengenoemde surfplaatsjes zijn gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum van deze schitterende stad.

Lissabon is tevens een zeer populaire stad om Portugees leren met surfen te combineren. In Caparica is het Gota d’Agua Surf Camp een goede keuze voor jouw surfvakantie. Een goede keuzes voor jouw surfvakantie in Sintra is het Dreamsea Surf House.

Sagres, Portugal (via het treinstation van Lagos)

In het uiterste zuidwesten van Portugal vind je het plaatsje Sagres. Dit voormalige vissersdorpje kent een heerlijk klimaat en geniet ook nog eens van de heerlijke golven die worden voortgebracht door de Atlantische Oceaan. Sagres kent een lange historie en is een van de weinige plaatsen in de Algarve waar de rijke historie en de culturele erfgoed intact zijn gebleven. Rondom Sagres vind je vijf prachtige stranden zoals Praia da Baleeira, Praia do Martinhal en Praia Belixe.

Cadiz, Spanje

De oudste stad van Europa ligt op een schiereiland dat uitsteekt in de Atlantische Oceaan. Op het uiterste puntje van dit schiereiland tref je de oude, ommuurde stad van Cadiz. Cadiz kent een lang zandstrand dat uitstekende surfcondities biedt voor beginnende surfers. Ook vind je nog een aantal uitstekende surfspots in de buurt van Cadiz, zoals het hippie-plaatsje el Palmar of het karakteristiek witte Conil de la Frontera.

Cadiz is tevens een zeer populaire stad om Spaans leren met surfen te combineren.

The beach of Cadiz

Heb jij interesse gekregen in een surfvakantie met interrail? Klik op de banner hieronder voor 15% korting op jouw treinticket met Interrail! Let op: deze korting is slechts t/m 16 juli 2018 geldig.

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking