Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Leuke activiteiten in en rondom Cádiz

SW Travel Guide Spanje

Leuke activiteiten in en rondom Cádiz


Cádiz is gelegen in het zuiden van Spanje, in de provincie Andalusië en is de afgelopen jaren erg populair geworden onder allerlei type bezoekers. Wij vinden dat helemaal niet vreemd, aangezien er in en rondom Cádiz een hele hoop te doen is. In dit artikel geven we je een paar leuke insider-tips en beschrijven we de leukste dingen die jij kunt doen, bijv. tijdens jouw verblijf in de stad voor een surf- en taalreis.

In dit artikel richten we ons op de volgende 3 onderwerpen:

Surfen in Cádiz

Cádiz is gelegen aan de Costa de la Luz – de kust van het licht – in het zuidwesten van Spanje. Waar we heel eerlijk zijn dat er in Spanje vele spots zijn waar je beter kunt surfen dan in Cádiz, willen we deze surf spot zeker belichten. In de zomermaanden (juni tot augustus) zijn de golven hier bijna aanwezig waardoor wij ook afraden om in die periode naar Cádiz te reizen indien je van plan bent om te gaan surfen. Echter heb je de rest van het jaar (vooral tussen oktober en maart) goede kans op golven en kan het regelmatig leuk worden voor surfers van alle niveaus.

De studenten van de cursus Spaans leren en surfen krijgen les bij een surfschool die is gelegen ten zuiden van de stad. Zij hebben al jarenlange ervaring met lesgeven en zelfs als de golven een dagje wat lager zijn, maken zij er toch een feestje van.

Ten zuiden van Cádiz bevinden zich nog tal van bekende surfspots, zoals El Palmar. Dit kleine surfdorpje staat bekend om haar hippie-sfeer, waar de campers langs de boulevard staan opgesteld met allemaal enthousiaste surfers die wachten tot de golven perfect zijn.

Leuke activiteiten in Cádiz

Naast het surfen is er nog een hoop te doen in de stad. Zowel als toerist als student van de taalschool zul je je geen moment vervelen. Verderop in dit artikel geven we nog een aantal leuke insider tips met o.a. een heel lekker tentje voor tapas. Want eten, daar weten ze in Cádiz wel raad mee. Voor nu gaan we ons eerst richten op wat er in de stad allemaal te doen is. En we verklappen alvast; dat is een hoop.

Het kasteel van San Sebastián

Hé, wat grappig want we beginnen dit lijstje met het kasteel van San Sebastián en laat dat nou net die andere stad zijn waar je terecht kunt voor een cursus Spaans en surfen. In Cádiz ligt een kasteel, een van dé hoogtepunten van de stad, wat je niet kunt overslaan.

In het noorden van de stad kun je een lange stenen weg volgen om uit te komen bij dit 18de -eeuwse kasteel (de weg wordt Paseo Fernando Quiñones genoemd), gebouwd aan het begin van die eeuw. Omdat het dusdanig afgezonderd van de stad ligt, is het kasteel jarenlang gebruikt als gevangenis. Momenteel wordt het vooral gebruikt voor concerten en tentoonstellingen. Trouwens, een van de bekendste James Bond films is hier opgenomen – althans, een aantal scenes. Aan jou om te achterhalen om welke film het gaat.

Playa la Caleta

Dit mooie strand is erg populair onder de locals, waar uiteraard ook bezoekers van buiten meer dan welkom zijn. Je zou hier zelf naartoe moeten gaan om alle bootjes en de gezelligheid te aanschouwen. Wat een leuk weetje is, is dat (bijna) alle grote stenen die op het strand liggen zijn vernoemd – bijv. naar dieren.

Torre Tavira

In de Torre Tavira klim jij tot 45 meter boven het zeeniveau; niet voor niets was dit voor lange tijd de officiële wachttoren van de stad. Naast het mooie uitzicht over de stad kun je bovenop ook genieten van een heerlijk terras.

De Kathedraal van Cádiz

Het kan bijna niet anders dan dat jij hier al foto’s van gezien hebt; de impressionante kathedraal van de stad. Dit prachtige bouwwerk stamt terug van omstreeks 1700 en geniet een combinatie van baroque, rococo en de neoklassieke bouwstijl. Niet voor niets was de regio Andalusië erg belangrijk binnen Europa en een havenstad als Cádiz speelde daar een centrale rol.

Bovenop de kathedraal vind je ook een terras met een heerlijk uitzicht, waar je weer hele nieuwe dingen ontdekt ten opzichte van de Torre Tavira.

De markt: El Mercado Central

Zoals in de meeste Spaanse steden het geval is zullen wij ook voor Cádiz een bezoek aan de lokale markt aanraden. Al is het maar om de locals te aanschouwen die hier soms wel dagelijks hun verse boodschappen doen. Van de lekkerste vis tot landbouwproducten en broden. Alles is hier kakelvers. Denk aan fantastische oesters, krab, tonijn, garnalen en nog vele andere vissoorten. En uiteraard zijn er ook stands waar je deze vis kunt laten bereiden om direct op te eten. En Spanje zou Spanje niet zijn als je hier ook een lekkere cerveza bij kunt bestellen.

Barrio del Pópulo

De Barrio del Pópulo is de oudste wijk van Cádiz en zeker een bezoekje waard. Dit is zelfs een plek waar sommige mensen dagelijks komen. De gezelligheid op straat en in de barretjes, de leuke winkels en ook de overblijfselen van de oude Romaanse tempel maken deze buurt echt een hotspot. Het feit dat het zonlicht – wat normaliter in grote getalen aanwezig is in Cádiz – vaak niet over de hoge gebouwen heen komt, maakt deze buurt nog gezelliger.

Leuke activiteiten rondom Cádiz

Voor veel studenten van de cursus Spaans leren en surfen in Cádiz zijn de weekenden hét teken om erop uit te gaan. Je kunt een auto huren voor een dag of 2, de trein pakken, per bus reizen of gewoon lekker via Blablacar een plekje boeken (dit is georganiseerd liften, erg populair in Spanje). Het is wel duidelijk dat er zoveel te doen is, dat jij er elk weekend wel op uit kunt trekken met jouw nieuwe vrienden van de cursus Spaans en surfen.

Conil de la Frontera

Dit typisch Spaanse dorpje – met zeezicht – is het bezoeken meer dan waard. De prachtig witte huisjes steken prachtig af bij de omgeving. Het zicht op de stad vanaf de snelweg is misschien nog wel mooier dan wat je in de stad zelf tegenkomt.  

Ronda

De stad Ronda, gelegen op zo’n 1.5 uur rijden van Cádiz, staat vooral bekend vanwege haar indrukwekkende brug. Er is echter nog veel meer te doen en dat is maar goed ook, gezien de grote aantallen toeristen die hier naartoe komen. Je vindt hier een gezellige markt en uiteraard kun je – zoals eigenlijk overal in Andalusië en misschien wel heel Spanje – er heerlijk eten. Er zijn mensen die naar Ronda gaan om echt de brug te zien maar je kunt hier best meer tijd doorbrengen. De wandeling langs de rivier (op flinke hoogte) levert een prachtig uitzicht op en eindigt bij de brug.  

Gibraltar

Wie had dat gedacht: tijdens jouw verblijf in Zuid-Spanje een dagje in het Verenigd Koninkrijk. Het kan echt. Want Gibraltar, een staat wat niet groter is dan een klein stadje, is Engels grondgebied. En je merkt het gelijk, want het stikt er van de Irish Pubs en de plekken waar je fish ’n chips kunt eten. De meeste toeristen beklimmen de bekende berg (officieel een rots) waar ze foto’s nemen met aapjes – die daar leven. Maar laat ze niet te dichtbij komen, want je bent zo je zonnebril kwijt (echt waar!).

Spaans leren in Cádiz

Elk jaar zijn er vele enthousiastelingen die naar het zuiden van Spanje reizen om Spaans te leren en te surfen bij een leuke en zeer gerenommeerde taalschool. In principe krijgen de studenten in de ochtend Spaans les waar ze in de middag gaan surfen. Zoals in het stuk hierboven beschreven staat, is de zomer geen goede periode om te surfen in Cádiz maar kun je er in de rest van het jaar leuke condities tegenkomen.

Onze partner ter plekke heeft ook scholen in Malaga en Sevilla (op beide plekken kan helaas niet gesurft worden) en geniet het IALC keurmerk. Kwaliteit is gegarandeerd dus.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *