Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Luis verdient geld aan het toerisme in Lobitos, met dank aan Waves

SW Story Peru

Luis verdient geld aan het toerisme in Lobitos, met dank aan Waves


Luis verdient geld aan het toerisme in Lobitos, met dank aan Waves

Tijdens mijn reis door Zuid-Amerika ben ik langs Lobitos (Noord-Peru) geweest, waar ik het vrijwilligersproject Waves for Development heb bezocht. Het was erg inspirerend om de staff, de vrijwilligers en enkele locals te ontmoeten. Een van de bijzonderste ontmoetingen was met Luis, want Luis heeft een hoop geleerd van het programma van Waves. Momenteel verdient Luis zelfs met zijn werk in toerisme, met dank aan Waves.

Momenteel runt Luis het hostel waar de meeste vrijwilligers verblijven en tevens beheert hij de website LobitosInfo en dit is het perfecte voorbeeld van wat het project wilt bereiken. Naast dat ze bij Waves Engelse- en surflessen verzorgen voor de lokale jeugd, proberen ze ook de volwassenen uit het surfdorp (en omstreken!) business kennis bij te brengen. Het vraagstuk waar samen met de lokalen naar wordt gekeken luidt: ”Hoe kan men geld verdienen aan het opkomende (surf-)toerisme”? Hier gaat het duidelijk niet om een zeer kapitalistisch gedachtegoed, waar iedereen zo rijk mogelijk dient te worden. Het gaat erom dat de locals zichzelf kunnen onderhouden door middel van een graantje mee te pikken uit alle bezoekers die naar Lobitos komen.

Luis kent alle vrijwilligers die aan het project meedoen aangezien hij zo goed als altijd aanwezig is in het hostel. Tegelijkertijd houdt hij de website met informatie over Lobitos bij, een idee wat hij heeft opgedaan na ‘hulp’ van de vrijwilligers van Waves. Dit is dus een duidelijk voorbeeld van hoe Waves het verschilt kon maken voor een local. Op mijn laatste avond bij het project was Luis ook bij het eten, waar we heerlijk vers-bereidde vis aten.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen