Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Nederland’s grootste beach clean-up gaat niet door

SW Sustainable Nederland

Nederland’s grootste beach clean-up gaat niet door


”Boskalis Beach Cleanup Tour 2020 gaat deze zomer niet door”, zo maakte Stichting de Noordzee een aantal dagen geleden officieel bekend. Ook wij van SurfaWhile vinden dit erg jammer, want we keken er erg naar uit. Het leek ons, na ons bezoek van vorig jaar, heel mooi om dit jaar deze beach clean-up tour – georganiseerd door Stichting de Noordzee – extra onder de aandacht te brengen onder de surf community.

Wat zegt Stichting de Noordzee

”Laten we met de deur in huis vallen: de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting de Noordzee gaat dit jaar helaas niet door. Eind april werd duidelijk dat vergunningsplichtige evenementen tot 1 september zijn verboden. Helaas is het door het coronavirus niet verantwoord om met groepen het strand op te gaan.” Zo begint het statement van Stichting de Noordzee over het afblazen van dit geweldige initiatief. Helaas zit er niets anders op dan tot volgend jaar te wachten.

Lees verder na de foto…

Wat kun jij wel doen?

In het artikel roept SDN op om jouw mooiste herinneringen aan de Beach Clean Up tour van de afgelopen jaren op te halen en te delen. Het je een bijzonder aanspoelsel of een wel heel vreemd stuk afval gevonden, laat het dan weten. Je kunt jouw verhalen en foto’s opsturen naar [email protected]

Het feit dat we deze zomer niet collectief het strand gaan schoonmaken, betekent natuurlijk niet dat dit helemaal niet kan. Te allen tijde kun jij natuurlijk ook zelf het initiatief nemen en het strand bij jou in de buurt voorzien van een (kleine) schoonmaakbeurt. Zeker nu het de afgelopen tijden weer drukker wordt op de stranden, blijft er helaas best wel wat rotzooi liggen.

Tip 1: gebruik PickUp10, een initiatief van onder andere Merijn Tinga – De Plastic Soup Surfer én vriend van SurfaWhile – waarbij je via een app op je telefoon registreert wat je waar aantreft.

Tip 2: als je standaard een plastic zak in je jas of achterzak hebt zitten, kun je altijd wat afval verzamelen wat je onderweg tegenkomt. Wel zo handig!

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!