Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Een kijkje door de lens van Nederlandse surf fotografen

SW Story Nederland

Een kijkje door de lens van Nederlandse surf fotografen


Als je denkt aan surf fotografie denk je al snel aan helder blauw water, witte stranden en palmbomen. Veruit de meeste surf foto’s die je voorbij ziet komen zijn gemaakt in warme tropische bestemmingen. Toch zijn er in Nederland meer dan genoeg fotograven die surfen in de grauwe Noordzee vast weten te leggen zoals je deze nog nooit eerder hebt gezien.

Michal Pelka 

https://www.instagram.com/p/B4U-3xsnUvJ/

Michal Pelka is een surf fotograaf uit Monster en heeft een passie voor het buitenleven en surfen. Hij heeft prachtige beelden weten te maken van over de hele wereld. Michal ziet fotografie als een manier om speciale momenten vast te leggen en te delen met mensen die zulken ervaringen niet mee kunnen maken. Hij heeft een tijdje in Australië gewoond, met de Indische oceaan als canvas is zijn passie voor water en surf fotografie daar ontstaan. Zijn beelden heb je misschien wel voorbij zien komen in surf magazines en in National Geographic, maar ook zijn Instagram pagina is zeker een blik waard! 

Damian Davila

https://www.instagram.com/p/B52U8CCHLGb/

Damian Davilla is een fotograaf uit België die al zijn fotografie skills zelf heeft ontwikkeld. Zijn eerste surf foto’s maakte hij al in de jaren 90, maar in 2012 besloot hij om dit professioneel te gaan doen. Hij groeide op in Baja Mexico praktisch aan het strand, Damian heeft dus altijd al een band gehad met de oceaan en dit zie je zeker terug in zijn beelden. Tegenwoordig woont hij in België waar hij de Nederlandse en Belgische kust vastlegt. Maar zijn home break in Baja Mexico zal altijd een bijzonder plekje hebben in zijn hart. 

Jop Hermans 

https://www.instagram.com/p/Bxt1LlniaN6/

Van Nederland tot Australie weet Jop Hermans de tijd op het water stil te zetten op de meest indrukwekkende momenten. Zijn vader was fotograaf dus van jongs af aan liep hij al rond met een camera in zijn hand. In Australie ontpopte zijn liefde voor surfen, en in 2013 besloot hij the surf of scheveningen vast te leggen. Hij heeft hier een unieke kijk op met wat hij zelf ‘surfing landscapes’ noemt. In zijn foto’s legt hij de nadruk op de omgeving waarin er gesurft wordt. Een mooi voorbeeld hiervan zie je op de foto hierboven! 

Ruben Snitselaar 

https://www.instagram.com/p/BwpWdbgnUPG/

Ruben is een fotograaf uit Amsterdam. Sinds 2011 begon hij met het vastleggen van Surfers. Voor Ruben was het second nature om de surfers vanuit zijn eigen perspectief vast te leggen, vanuit het water. Een van zijn favoriete spots om foto’s te maken blijft de nederlandse kust. Het contrast van de grauwe noordzee met de tropische spots als Fiji is iets wat hem blijft fascineren, en dit zien we zeker terug in zijn foto’s! 

Danny Bastiaanse 

https://www.instagram.com/p/B4sr1i3pfdd/

Danny is opgegroeid in Domburg, een bekende surfspot binnen Nederland. Hij zag de surfers in het water en begon hier foto’s van te maken. Surf fotografie is zijn passie maar zeker niet het enige waar hij zich mee bezig houdt. Tegenwoordig maakt hij foto’s van praktisch alles wat er op en rondom het strand gebeurt. Zijn beelden hebben in verschillende surfmagazines gestaan en worden regelmatig gebruikt voor lokale kranten. 

Jelle Mul 

https://www.instagram.com/p/BvmlcOOA2Gw/

De passie van Jelle is het vastleggen van het buitenleven en zijn vrienden. Van de koude Nederlandse kustlijn tot zonovergoten portetten in tropische omgevingen. Hij onderscheid zich door het kleurgebruik. Zijn foto’s zorgen er voor dat jij de buitenlucht in gaat en de eraringen die hij vastlegt wilt beleven. Schroom niet om geinspireerd te raken door zijn instagram profiel! 

Robin Bakker 

https://www.instagram.com/p/B4KtiFWH5Hy/

Robin is nog niet heel lang actief als surf fotograaf. In 2014 bracht hij een zomer door in een surfcamp in Portugal. Hier maakte hij sfeerfoto’s en als hij tijd had ook foto’ van surfers. Eenmaal terug in nederland was niet meer van de kust weg te krijgen. Hij onderscheid zich door foto’s vanuit het water te maken. Bijvoorbeeld in Scheveningen waar de meeste foto’s van het strand genomen worden. Dit zogt voor unieke beelden! 

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen