Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Een nieuw gezicht van México; fantastisch surfen!

SW Travel Tips Mexico

Een nieuw gezicht van México; fantastisch surfen!


Tijdens mijn derde bezoek aan Mexico vond ik het wel eens tijd worden om de golven uit te gaan proberen. De spot die bekend staat als beste plek voor het surfen binnen México, Puerto Escondido, is gelegen in de staat Oaxaca, in het Zuid-Westen van het land. Vanaf Mexico Stad vlieg je in een uurtje die kant op. De aankomst op het vliegveld is prachtig, aangezien je vanaf boven de zee richting de landingsbaan gaat.

Op het vliegveld aangekomen, konden we een ‘collectivo’ nemen (airport shuttle), en werden we voor minder dan € 2,- per persoon naar de Spaans + Surfschool gebracht. Ons verlijf, La Barca, was op 3 minuten lopen van de school. 11 verschillende kamers zijn om een zwembad heen gebouwd, waar ook een gemeenschappelijke eetruimte bij is gebouwd. De barbecue is vrij om te gebruiken, maar ook kun je gewoon op vuur koken in de gemeenschappelijke kookruimte die er zit. Overigens hadden we op de kamer ook een eigen keuken. Dit was een heerlijke plek om bij te komen na het surfen, en tevens is het erg flexibel, met zowel echt een plekje voor jezelf maar ook een gedeeld zwembad waar iedereen samenkomt.

Surf class at the beach

Naast een aantal keer zelf gekookt te hebben, hebben we ook gegeten bij El Cafecito, heerlijk en goedkoop Mexicaans (Oaxaqueña) eten, inclusief een eigen banketbakkerij. De meeste gerechten kostten minder dan vijf euro, en de kwaliteit is hoog, zeker een aanrader. De staat Oaxaca staat sowieso al bekend om haar keuken en dat werd hier zeker waargemaakt. Dit eetcafé is gelegen op 30 meter van de school af.

We hebben gesurft op drie gave plekken; Playa Carazillo, Playa Zicatela en La Punta.

Playa Carazillo ligt vlak achter de school, en hier worden de meeste surflessen vanuit de school gegeven. Na een prachtige afdaling kom je op een small strand waar vaak veel surfers in het water zijn, niet voor niets is het een topplek. De omgeving is ook prachtig, met groene palmbomen die boven het witte zand uitkomen. Het water is mooi blauw en de baai heeft haar goede kwaliteit golven te danken aan de rotsen die zich aan beide kanten bevinden.

Playa Zicatela staat bekend om de mogelijkheid tot hoge golven. Deze plek is vaak zeer geschikt voor het surfen voor de ‘average surfer’, maar op bepaalde tijden van de dag gaan de golven hier zeker de hoogte in, en komen de pro’s ook kijken. Het is ook niet voor niets dat er jaarlijks een evenement van de World Surf League wordt georganiseerd.

La Punta is het verlengde van Playa Zicatela. Deze plek wordt ook vaak gebruikt voor de lessen, waar het nét iets meer uitdaging biedt dan Playa Carazillo, het andere strand waar de surflessen worden gegeven. Het is tevens een klein dorpje, terwijl het vlak nabij het centrum van Puerto Escondido ligt. Er zijn verschillende winkels en barretjes, wat echt het gevoel van een ‘surftown’ afgeeft.

De 3 verschillende stranden hebben allen verschillende eigenschappen, maar voor surfers van letterlijk alle niveau’s is het surfen hier top. Bovendien is de ene plek nog mooier dan de andere, met de groene omgeving, prachtige rotsen, het witte strand en de blauwe zee.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking