Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

PickUp10

SW Meets Alle landen

PickUp10


Afgelopen vrijdag, 25 mei vond de officiele lanceren van PickUp10 plaats. PickUp10 is een programma waarmee we samen plastic-vervuiling tegen gaan. Deze presentatie voltrok zich op het kantoor van HikeOne en De Voorhoede (bedrijven die de lanceren van dit programma mede mogelijk gemaakt hebben), waar Merijn Tinga dit fantastische plan presenteerde.

Merijn Tinga is de Plastic Soup Surfer, maar wat doet hij precies? Je leest het hier.

Plastic vervuiling tegen gaan

Merijn Tinga, van de Plastic Soup Surfer, is de initiatiefnemer van dit idee en samen met zijn team is hij hier de afgelopen maanden mee bezig geweest. Naast wat achtergrond informatie over de organisatie Plastic Soup Surfer, vertelde Merijn over dit idee. Om een extra ‘wapen’ in handen te hebben in de strijd tegen grote bedrijven (de voornaamste producenten van plastic – en dus uiteindelijk plastic afval), kwam hij met het idee om in kaart te brengen hoe de plastic vervuiling in Nederland er precies uitziet.

Samen met twee bedrijven die de Plastic Soup Surfer hielpen bij de ontwikkeling van het programma is Merijn Tinga en z’n team erg ver gekomen. Via PickUp10 kun je heel gemakkelijk, met je smart phone, een foto maken van een plastic product wat je als ‘zwerfafval’ tegenkomt. Het programma zal het product zo goed mogelijk herkennen – en registreren. Denk hierbij aan het materiaal van het product, het type (flesjes, stuk plastic, zakje etc.) en het merk (bijv. een plastic flesje van Pepsi). Het programma kan zo goed in kaart brengen welke producten waar terecht komen.

Als een hele hoop mensen via deze website afval gaan registreren, kunnen we met z’n allen in kaart brengen wie de meeste afval produceert (is dat een fabrikant, een bepaalde supermarkt of juist heel iemand anders), waar het afval vandaan komt, waar het precies terecht komt en nog veel meer. En dat is natuurlijk hartstikke waardevolle informatie. Met deze informatie kan de Plastic Soup Surfer naar de bedrijven, producenten en politiek gaan, terwijl hij nog sterker in z’n schoenen staat. Hij kan precies de partijen aanspreken die het meeste afval veroorzaken. Een ontwikkeling waar surfers uiteindelijk ook de vruchten van zullen plukken; want minder plastic betekend ook minder vervuiling in de zee en op de prachtige surf stranden die deze planeet te bieden heeft.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking