Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 107 reviews

Plastic Soup Surfer: Hoe één persoon verschil kan maken

SW Sustainable Alle landen

Plastic Soup Surfer: Hoe één persoon verschil kan maken


De Plastic Soup Surfer heeft een boek geschreven en dat is uitgebracht. ”Een boek over een surfer die via lange afstand-record-pogingen op zelfgemaakte boards van plastic afval uiteindelijk de Tweede Kamer en de bestuurskamers in surft en verschil maakt.” Merijn heeft écht een bijzonder verhaal, aldus Olmo van SurfaWhile.

Het is alweer een paar jaar geleden dat wij Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer, voor het eerst spraken. Tijdens dit eerste gesprek leerde we hem kennen; een artiest, activist en ecologische voorvechter met een voorliefde voor de watersport. We spraken toen over zijn overwinningen in de strijd tegen klimaatverandering en plasticvervuiling. Later brachten we ook zijn film From Source to Sea onder de aandacht, informatie die vandaag de dag nog steeds zó relevant is.

Het is alweer tijd om een nieuw hoogtepunt uit de carriere van de Plastic Soup Surfer uit te lichten. Want wat een verschil kan 1 iemand maken, dat blijkt wel. Onvermoeid en onuitputbaar gaat Tinga het gevecht tegen plastic aan en dit is beschreven in het boek Plastic Soup Surfer, hoe één persoon verschil kan maken. Je kunt het boek bestellen via de link in de vorige zin en tevens bij de meeste (online) book stores.

”Op een zelfgebouwd kiteboard van plastic afval naar Engeland surfen, vanaf de monding van de Rijn naar Rotterdam suppen, Merijn deed het allemaal. En met resultaat: per 1 juli as wordt er statiegeld op (kleine) plastic flesjes ingevoerd! Een door hem ingediende motie ligt hieraan ten grondslag. Het bewijs dat iedereen verschil kan maken!” zoals o.a. uitgeverij Gottmer hem aanprijst. Niemand minder dan Floortje Dessing heeft het voorwoord geschreven wat ook nog maar eens aangeeft dat dit boek echt ergens over gaat.

Merijn, namens ons, de surf-community, onze kinderen en kleinkinderen en nog velen anderen: dank je wel voor jouw onuitputbare inzet om de oceaan plastic-vrij te krijgen. Je bent een topper!

Beeld: Eelke Dekker

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *