Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Rondom Puerto Escondido (1) – een prachtig stukje México

SW Travel Tips Mexico

Rondom Puerto Escondido (1) – een prachtig stukje México


Zipolite

We verlaten het surfwalhalla, op zoek naar andere mooie plekken. Op een uurtje rijden vanaf Puerto Escondido ligt Zipolite, een hippy-stadje wat bekend staat als de enige plek in Mexico met een naaktstrand. Over het algemeen loopt het niet over van de nudisten, maar het is in ieder geval toegestaan. Verder heb je enkele prachtige resorts, die direct aan het strand liggen. Een gaaf resort is El Alquimista, waar je een aantal prachtige kamers rondom een zwembad hebt liggen. Ook loop je vanaf het restaurant zo de zee in. Verder hebben we heerlijk ontbeten bij Orale Cafe, waar je een mix vind tussen westerse en Mexicaanse ontbijtjes. In het heuvelachtige dorpje heb je zo nu en dan prachtige uitzichten over dit mooie plaatsje.

Playa de Zipolite is zeer geschikt om te surfen, met golven voor surfers van alle niveau’s. Een plek die zeer geschikt is voor een weekend-trip vanaf Puerto Escondido bijvoorbeeld. Hier vonden we weer een nieuwe draai aan het eten, maar zeker positief. Met name de vis was van zeer hoog niveau, vanuit de zee ging deze rechtstreeks de pan in.

Op dag 2 vertrokken we ’s ochtends voor een snorkel trip. We werden opgehaald met de taxi, en na zo’n 15 minuten kwamen we bij een strand waar we op de boot stapten. Na eerst een half uur het open water op zijn gegaan, om dolfijnen en schilpadden te spotten, legden we aan in het eerste baaitje. Dit deden we op nog 2 andere plekken. Heerlijke plekken om te snorkelen, er is genoeg te zien, en dat allemaal voor een tientje per persoon. Op de 3de plek konden we ook eten, waar ik de ‘Camarones al Diablo’ (pittige garnalen) ten zeerste kan aanraden. Vergeet overigens de zonnebrand niet voor deze dag.

Later die dag hebben we nog gesurft, en rond 7 uur zijn we richting Mazunte gegaan. De taxi van zo’n 15 minuten kostte ons zo’n € 3,50. Vanaf waar we werden afgezet, was het nog zo’n 15 minuten lopen (neem goed schoeisel mee!) richting Punta Cometa. Deze rotsen hebben de vorm van een komeet welke het water in steekt. De plek staat bekend om de legendarische zonsondergang, en het bezoek was de moeite zeker waard. Of boven op de rots, of beneden op het strand, het maakte eigenlijk niet uit want beide plekken waren geweldig. Zorg wel dat je niet té lang wacht met teruggaan, zonder licht is de terugweg een flinke uitdaging.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *