Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Rondom Puerto Escondido (2) – Een prachtige stukje Mexico

SW Travel Tips Mexico

Rondom Puerto Escondido (2) – Een prachtige stukje Mexico


Oaxaca City; een stad met historie, mooie architectuur en overheerlijk eten. Verder heb je rondom de stad enkele toeristische plekken welke een bezoek zeker de moeite waard zijn. De tempels van Monte Alban of de wateren van Hierve el Agua, een zogeheten infinity pool.

Als eerste hebben we de Templo de Santo Domingo de Guzmán bezocht, een prachtige kerk van binnen en van buiten. De decoraties binnen, velen van goud, zijn ook zeker de moeite waard.

Vervolgens hebben we een minibus (€ 2,80 p.p. voor een retourtje) richting Monte Albán gepakt, een prachtig piramide-complex waar er vele van zijn in México. Hoewel ik ook al vele andere piramides heb bezocht, waren deze toch zeker weer bijzonder. Verschillende tempels moeten nog uitgegraven moeten worden maar toch is er een hoop te zien. Vele details zijn prachtig zichtbaar, inclusief verschillende stenen beelden. Wat mij opviel is dat er zeer uitgebreide verhalen hangen, zowel in het Spaans als Engels, alsmede ook in de inheemse taal. Met name deze laatste taal geeft het bezoek toch een leuke, extra dimensie.

Monte Albán staat ook op verschillende lijsten die bescherming aan monumenten bieden.

Als je in Oaxaca City bent, vergeet dan zeker niet om even wat te eten bij La Abuelita, een typisch Mexicaans (Oaxaqueño) eettentje waar ze heerlijk voedsel verkopen. De mole, Pan de Yema con chocolate en tlayudas  zijn van zeer hoog niveau.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *