Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.8 /5

/ 5 - reviews

Deze Surf + Taalreis in het kort

Over deze surfreis

Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Surflessen optioneel
Gemiddeld 10 studenten per klas
Gemiddelde leeftijd: 20-30 jaar (min. 17)
cursus begint iedere maandag
Deze taalschool is geaccrediteerd
Gastgezin
Transfer of eigen vervoer
Biarritz, Frankrijk. Toon op kaart
Lees een reiservaring

Frans en surfen in Biarritz

Frans leren en sufen in Biarritz betekent een combinatie van een educatieve, leuke en leerzame tijd. Je krijgt Franse les in een mooie Franse villa waar de taalschool is gevestigd. Hét surfstrand van Biarritz bevindt zich op loopafstand. De taalschool in Zuid-Frankrijk is helemaal klaar om jou op een leuke en veilige manier te ontvangen en dit jaar beloofd jou een geweldige tijd te gaan bieden. Lees snel verder.
De minimum leeftijd is 17 maar er komen hier veel studenten van 20 tot 30 jaar met verschillende nationaliteiten. De meesten komen alleen en zijn uit op contact. Verblijf in een gastgezin voor de ultieme Franse ervaring. Er is ook een speciaal Junior Programma (vindt helemaal apart plaats van deze Surf en Frans cursus), voor studenten in de leeftijd 10 - 14 of 14 - 17 (vraag hiervoor naar de mogelijkheden).
Wat SurfaWhile leuk vindt:
 • Legendarische surfspot
 • Een van Frankrijk's beste taalscholen
 • Biarritz is een veelzijdig stadje
 • Combi tussen chill, avontuur en uitgaan

Over Frans en surfen in Biarritz

Frans leren + Surfen

Hieronder lees je meer over deze surfaccomodatie. Zie de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Frans leren + Surfen

 • Biarritz: Biarritz heeft veel te bieden; een fantastische keuken, uitstekende uitgaansmogelijkheden en een prachtige omgeving. De taalschool bevindt zich vlakbij het beroemde strand van Biarritz: één van de populairste surfspots van Europa. Andere fantastische spots als Hossegor en Hendaye liggen om de hoek. Daarnaast is Biarritz een erg veilig stadje met een prettig klimaat.
 • Zuid-Frankrijk: de Atlantische kust van Frankrijk is een van de meest populaire surfbestemmingen onder surfers vanuit alle hoeken van de wereld. In feite is de hele zuidwestkust van Frankrijk een groot strand, met honderden kilometers aan surfspots. De kwaliteit van het leven is er in het algemeen erg hoog.

De taalschool

 • Over de taalschool: de taalschool in Biarritz is een middelgrote taalschool, gevestigd in een prachtig Baskisch schoolgebouw. Tijdens jouw verblijf op de taalschool wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd, waardoor op een hele leuke manier kennis wordt gemaakt met de Franse cultuur en met jouw medestudenten.
 • Accreditaties & awards: deze taalschool is al enkele keren uitgeroepen tijdens de Study Travel Awards als beste Franse taalschool wereldwijd. De school is tevens geaccrediteerd door IALC, Label Qualité FLE en Campus France.

De taallessen

 • Franse lessen: onze partnerschool biedt Franse lessen aan op ieder niveau. De focus van de lessen ligt op de vier “sleutelvaardigheden”: spreken, luisteren, lezen en schrijven. Je krijgt les in groepen van maximaal 9 en in het hoogseizoen 12 studenten. Je kunt je eigen duur en intensiteit van de cursus bepalen. Je kunt 20 of 26 lesuur Frans per week volgen. In totaal volg je 12 lessen algemeen Frans, vallen 4 lessen onder een Academisch Project, zijn 2 lessen gericht op Mentoring (persoonlijke begeleiding) en zul je ook 2 lessen bezig zijn met ‘Meet de Locals’
 • Frans + Surf: Biarritz is de uitgelezen plek om Frans leren en surfen te combineren. De cursus Frans + surfen in Biarritz bestaat uit 5 dagen per week 4 uur Franse les in de ochtend.  ’s Middags volg je dan 1.5 uur surfles van een professionele surfinstructeur. Ook daarbuiten is er nog voldoende tijd voor leuke dingen. Het surfen is alleen te combineren met 20 lesuren Frans per week
 • Schoolvakanties: 01 januari, 05 apr. 13 & 24 mei, 14 juli, 01 en 11 november (op deze dagen krijg je € 40,- korting)
 • Taaltest: vóór aankomst zul je – per email – een online taaltest ontvangen om zo goed mogelijk jouw niveau te kunnen bepalen
 • Startdata absolute beginners 2021: 04 jan, 01 feb, 01 mrt, 29 mrt, 26 apr, 31 mei, 20 jun, 02 aug, 30 aug, 27 sep, 25 okt, 22 nov

De gasten

 • De studenten: je zult Frans leren in een echt internationale omgeving. Zo leer je niet alleen veel over de Franse taal en over Frankrijk, maar zal je tijdens jouw verblijf ook veel leren over de landen en culturen van jouw medestudenten. De meeste studenten zijn tussen de 20 en de 30 jaar oud, met ook altijd studenten die jonger of ouder zijn.

Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer

Hieronder lees je meer over het surfen, de activiteiten, de maaltijden en het vervoer. Scroll door de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Accommodatie

 • Gastgezin: een gastfamilie is een unieke interculturele ervaring. Het is ook de beste methode om na schooltijd nog veel Frans te spreken. Een gastfamilie is een unieke kans om te leren van elkaars verschillende achtergronden. De gastfamilies zijn zorgvuldig geselecteerd op gastvriendelijkheid en behulpzaamheid en wonen op relatief kleine afstand van de taalschool. Je krijgt een eigen kamer (indien julie met z’n 2’en komen kun je een kamer delen) en er is een kans dat er meerdere studenten in het gastgezin zitten. Het gastgezin helpt jou ook graag om de bus te pakken richting de taalschool, dit is erg gemakkelijk.

Surflessen

 • Surfles: bij het Frans en Surf pakket zijn vier surflessen per week inbegrepen, van 1,5 uur per keer. De surflessen worden gegeven door gecertificeerde en louter gepassioneerde surfinstructeurs. Dit is optioneel en is goed te combineren met 20 Franse lessen per week (lastiger met het Franse pakket van 26 lesuren per week).
 • Surfmateriaal: buiten de surflessen om zul je een surfboard kunnen huren, maar het is ook mogelijk om een (tweedehands) board aan te schaffen. Zowel in de school als daarbuiten zullen er voldoende mogelijkheden zijn om aan een surfplank te geraken.

Surfcondities

 • De surflessen worden gegeven op verschillende niveaus. De surfinstructeurs zullen er voor zorgen dat jij les krijg op jouw niveau, ook als je nog nooit gesurft heb zal je dit snel leren.
 • Ben jij een ervaren surfer zit je hier helemaal op je plek. Zowel in Biarritz als daaromheen zijn er tal van surf spots.
 • Ook over Biarritz hebben we een mooie surfspot-guide geschreven.

Activiteiten

 • Culinair: de keuken van Biarritz is beroemd. In het relatief kleine stadje vind je tal van restaurants en cafés, waar je heerlijk kunt eten en drinken. Biarritz staat hier echt bekend om.
 • Uitgaan: Biarritz is een van de populairste badplaatsen aan de Franse zuidwestkust. Vanwege de vele jongeren die hier komen, is er een bruisend uitgaansleven ontstaan.
 • Winkelen: Rue de Port-Vieux en Rue Mazagran zijn de belangrijkste winkelstraten. In juli en augustus is een deel ervan voetgangersgebied en dan zijn de winkels er tot 12.00 uur ’s nachts geopend. Nog iets dieper de stad in liggen Les Halles met iedere dag van 7 tot 13.30 uur een levendige markt.
 • City-trip: vanuit Biarritz kun je gemakkelijk andere steden bereiken, zoals San Sebastian, Bordeaux of Bayonne. Wist je dat Bayonne een geweldig zomerfeest heeft?

Vervoer

 • Vliegtuig: Biarritz beschikt over een vliegveld. Tevens is het mogelijk om op de nabijgelegen vliegvelden van Bordeaux of San Sebastian te vliegen. Je kunt vanaf daar eenvoudig met het openbaar vervoer richting Biarritz reizen.
 • Bus: er zijn meerdere busbedrijven waarmee je naar Biarritz kunt reizen.
 • Trein: tot slot is het tevens mogelijk om met de trein naar Biarritz te reizen.
 • Eigen vervoer: je kunt zeker naar Biarritz komen per auto al is het wel aan te raden om je vooraf in te lezen over de parkeermogelijkheden. De straten van Biarritz zijn daarvoor niet de goedkoopste optie.

Prijzen & Boeken

Waarom boek je met SurfaWhile?

 • Onze klanten beoordelen ons met een 0
 • Géén boekingskosten
 • Boek veilig en gemakkelijk
 • Gratis eBook t.w.v. € 9,95
 • Duurzaam & verantwoord
 • Lees meer

Prijzen

Hieronder vind je de prijzen van deze surfvakantie. Wil jij overgaan op een boeking? Vul het het formulier hiernaast hieronder in om jouw boeking vast te leggen.

Prijsoverzicht

Onderstaande prijzen betreffen de  prijzen per persoon per week. De tarieven worden bepaald op basis van de aankomstdatum.

WeekFrans 20 lesuren + gastgezin Frans 26 lesuren + gastgezin
1 week€ 735,- € 805,-
2 weken€ 1.310,- € 1.450,-
3 weken€ 1.885,- € 2.095,-
4 weken€ 2.460,- € 2.740,-
5 weken€ 3.035,- € 3.385,-,-
6 weken€ 3.610,- € 4.030,-
7 weken€ 4.185,- € 4.675,-
8 weken€ 4.760,- € 5.320,-
Extra week€ 575,- € 645,-
Surflessen p.w. € 200,- € 200,-
Toeslag hoogseizoen per week (tussen 31 mei - 29 aug)€ 30,- € 30,-
Upgrade naar half board€ 80,- € 80,-

Wij vragen een eenmalige bijdrage van € 15,- per boeking ten behoeve van het garantiefonds GGTO. Zie de tab "inbegrepen" hieronder voor een overzicht van het basispakket en eventuele bijkomende opties.

Wat is wel/niet inbegrepen?

InbegrepenNiet inbegrepen
20 of 26 lesuren Frans Reis naar Frankrijk
Verblijf bij gastgezin, incl. dagelijks ontbijt Vervoer naar Biarritz (zie add-ons)
Aankomst: zondag, vertrek: zondagSurfles (zie add-ons)
Ontbijt (en evt. 1 extra maaltijd per dag)Bepaalde activiteiten
Bepaalde activiteiten met de taalschool Upgrade naar half board (1 extra maaltijd per dag)
Vervoer van gastgezin naar school

Verovoer & Add-ons

Add-onPrijs
5 uur surfles per week € 200,-
Toeslag hoogseizoen € 30,- per week
Extra maaltijden € 80,- per week
Korting indien je kamer deelt (met een vriend/in)€ 15,- p.p.p.w.

Doe vrijblijvend een aanvraag

Vergelijkbare Surf + Taalreizen

Praktische informatie

Praktische informatie

Hieronder vind je alle benodigde praktische informatie betreffende deze surfvakantie.

Check-in / Check-out

Check in: deze vindt plaats op zondag, vanaf 18:00

Check out: dit gebeurt op zaterdag, je dient uit te checken voor 12.00.

Indien jouw ideale reisdata afhangen van bovenstaande is er vaak een hoop mogelijk. Een of twee nachten langer verblijven (of eerder aankomen) is meestal geen probleem.

Praktische informatie

 • Aankomst: idealiter kom je aan op zondag, maar de school is zeer flexibel met studenten die arriveren op andere dagen. Dus aankomst op donderdag, vrijdag of zaterdag is zeker ook mogelijk, waar je dan op maandag met de Franse lessen zult starten.
 • Visum: voor Nederlandse en Belgische studenten is geen visum nodig.
 • Valuta: in Frankrijk betaalt men met de Euro.
 • Pinnen en creditcard: in Biarritz vind je ruim voldoende pinautomaten waar je kunt pinnen met een wereldpas (maestro) of met creditcard (Mastercard of Visa).
 • Wifi: in de taalschool is wifi aanwezig.

Meenemen

Hieronder vind je enkele items die we je aanraden om mee te nemen. Tevens kun je onder het kopje 'prijzen' een overzicht vinden wat inclusief/niet inclusief is en na het bevestigen van jouw boeking krijg je tevens een precieze pack-list toegestuurd.

 • Zonnebrand
 • Zwembroek / Bikini
 • Badlaken & handdoek
 • Warme kleding
 • Wat cash geld kan altijd handig zijn

Verzekeringen

SurfaWhile is officieel partner van de Europeesche Verzekeringen, waardoor de reizen van SurfaWhile verzekerd kunnen worden. Let op: Surfen wordt gezien als een ‘extreme-sport’, niet elke verzekeraar vergoedt deze reizen. Ga dit zelf goed na indien je zelf de verzekering afsluit, bij welke verzekeraar dan ook.

 • Kortlopende reisverzekering: met het afsluiten van een kortlopende reisverzekering via de Europeesche Verzekeringen ben je verzekered voor onverwachte kosten op reis.
 • Annuleringsverzekering: met het afsluiten van een annuleringsverzekering kun je jouw reis kosteloos annuleren indien deze onverhoopt niet door kan gaan.

How to get there?

Adresgegevens:
 • School France Language Biarritz
 • 21 Avenue de la République
 • 64200 Biarritz
 • France

Vervoer:
Voor meer informatie omtrent de mogelijkheden tot vervoer naar deze accommodatie, zie de tab 'vervoer' onder 'Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer'.

Experiences

Recensies

Deze bestemming heeft (nog) geen recensies op Google.

Video Experience

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Bekijk de vragen en antwoorden hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Prijzen

De prijs per week, incl. alle extra’s vind je onder het kopje prijzen. Klik op de gele knop Prijzen & Boeken en je komt er direct. De prijs wordt gegeven per persoon.

Onder het kopje met prijzen vind je wat allemaal is inbegrepen in deze surfvakantie.

Indien jullie met minimaal 10 personen komen, kijken we graag samen naar de mogelijkheden, incl. welke accommodatie het beste bij jullie groep past. Waar mogelijk kan een groepskorting gegeven worden.

Via SurfaWhile betaal je altijd dezelfde prijs als wanneer je direct bij onze partners boekt, terwijl wij je een aantal leuke voordelen en extra’s aanbieden. Naast het SurfaWhile eBook, wat je helemaal gratis krijgt bij jouw boeking, helpen wij je met goede, snelle en persoonlijke service om de surfaccommodatie te boeken die het beste bij jou/jullie past. En daar betaal je niets extra’s voor

Voor wie?

Bovenaan de pagina, direct onder het groene kader (Wat SurfaWhile leuk vindt) vind je een samenvatting, met de gem. leeftijden van de gasten. Iets verder naar beneden vind je het kopje ‘Wie boekt deze surfvakantie?’ en daar wordt het klantprofiel nog beter beschreven.

Ja, dat kan goed. Bij deze surfvakantie komen veel mensen die alleen of met z’n 2’en reizen, waardoor de sfeer erg open is en verreweg de meesten op zoek zijn naar contact met anderen.

Surfen

Jazeker! De meeste gasten hebben weinig tot geen surfervaring, dus je zult zeker niet de enige zijn. Kijk wel even bij het kopje ‘surfcondities’ om te bepalen welke maand het meest geschikt is voor jou.

Op deze pagina vind je informatie over de surfcondities, waar we per niveau de omstandigheden hebben omschreven. Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’.

De surflessen vinden meestal in de ochtend plaats en ook gaat er vaak ’s middags nog een groep het water in. Het hangt uiteindelijk echter met name af van de surfcondities dus dit is nooit vooraf al met zekerheid te zeggen.

Maaltijden

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘maaltijden’ voor uitleg over de maaltijden.

Met de meeste dieetwensen en allergieën kan rekening gehouden worden. Na je boeking kun je dit vermelden op het aanmeldformulier. Indien je een allergie hebt die niet veel voorkomt, kan het handig zijn om even contact met ons op te nemen

Praktisch

Ja, wij schatten in van wel. Indien jij op zoek bent naar een week (of langer) vol met gezelligheid, (een beetje of veel) surf en leuke mensen, zit je helemaal goed! Een surfvakantie is voor iedereen en de surf-vibe is gegarandeerd!

Zie ‘praktische informatie’ voor informatie over het inchecken (tijd en aankomst dag). Indien je voor de inchecktijd al aankomt, is het geen probleem je bagage alvast achter te laten en lekker naar het strand te gaan.

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘vervoer’ voor de verschillende opties.

Nee, de vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Kijk bij het kopje ‘vervoer’ voor de dichtstbijzijnde luchthaven en een handige link naar een pagina waar je gemakkelijk en het voordeligst jouw vlucht boekt.

Zie ‘praktische informatie’ voor de algemene pack-list en informatie over deze specifieke accommodatie.

In de fotogalerij die zich onder het kopje ‘Over dit surfkamp’ bevindt, kun je foto’s van alle verschillende typen accommodaties vinden.

Het is aan te raden om hier van tevoren een beslissing over te nemen. Deze surfaccommodatie is erg populair, met name in de zomermaanden en zijn daardoor regelmatig volgeboekt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.