Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.8 /5

/ 5 - reviews

Deze Surf + Taalreis in het kort

Over deze surfreis

Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
surflessen inclusief
Gemiddeld 6-8 studenten per klas
Gemiddelde leeftijd: 20-30 jaar (min. 17)
cursus begint iedere maandag
Deze taalschool is geaccrediteerd
Gastgezin of studentenresidentie
Transfer of eigen vervoer
Cadiz, Spanje. Toon op kaart
Lees een reiservaring
Open video

Spaans leren en surfen in Cadiz

Cádiz is een gweldige stad om Spaans te leren. Gelegen in het prachtige Andalusië heeft het veel te bieden, met eten om je vingers bij af te likken, prachtig weer en een zeer gastvrije bevolking. In de wintermaanden kun je op deze bestemming ook regelmatig surfen, dus indien je die combinatie zoekt, weet je waar je naartoe moet gaan.
In Cádiz kom je een hele internationale groep mensen tegen, met Spaans-enthousiastelingen van over de hele wereld. De meesten zijn tussen de 20 en de 40 en zijn allemaal op hetzelfde uit: Spaans leren terwijl je zoveel mogelijk geniet van het leven.
Wat SurfaWhile leuk vindt:
 • Uitstekend klimaat
 • Kwalitatief goede taalschool
 • Gezellige en levendige stad
 • Veel opties voor uitstapjes

Over Spaans leren en surfen in Cadiz

Spaans leren + Surfen

Hieronder lees je meer over deze surfaccomodatie. Zie de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Spaans leren + Surfen

 • Cadíz: Cadíz bevindt zich in het zuiden van Spanje, niet ver van Portugal. De stad is gelegen in de populaire regio Andalusië, een streek die bekend staat om haar heerlijke klimaat, gastronomie, gastvrijheid en betaalbare leven. Dit is een plek waar je het hele jaar terecht kunt, zelfs in januari kan het er nog boven de 20 graden zijn. Cadíz is een tad met een enorm rijk verleden, het wordt zelfs gezien als de oudste stad van Europa!
 • Andalusië: naast dat Cadíz zelf een hele leuke stad is om in rond te lopen, de architectuur te bewonderen of het nachtleven te ontdekken, is er in de buurt ook heel veel te doen. De stad heeft een ideale ligging, met goede verbindingen naar steden als Sevilla, Malaga, Tarifa of zelfs Portugal. Je zult je in Cadíz dan ook geen moment vervelen.

De taalschool

 • De Taalschool: de taalschool heeft al jarenlang ervaring met het geven van Spaanse lessen in verschillende disciplines. Zo wordt er veel aandacht besteed aan spreken, maar ook luisteren, schrijven, grammatica en lezen zullen terugkomen in de lessen. De school heeft het IALC keurmerk, naast nog een aantal andere keurmerken.
 • Het gebouw: ruim een jaar geleden is de school een nieuw gebouw in getrokken, waarmee het momenteel de modernste klaslokalen kan aanbieden. Veel licht in een ruimtelijke omgeving inspireert de leerlingen ten zeerste.

De taallessen

 • Spaanse lessen: de Spaanse vinden meestal ’s ochtends plaats, waar je 20 lesuren per week volgt. Hier zal de focus vooral liggen op spreken, lezen, schrijven en grammatica. Op een leuke manier wordt er veel interactie gebruikt om iedereen te betrekken bij de lessen. Het is ook mogelijk om 25 lesuren Spaans per week te volgen, om zo helemaal ondergedompeld te worden in de Spaanse taal.
 • Spaans + surf: bij het Spaans + surf programma volg je, naast de 20 lesuren Spaans per week, 2 surflessen per week. De surflessen zijn 90 minuten per keer en vinden meestal ’s middags plaats. De lessen worden gegeven door een gerenommeerde surfschool in Cadíz.
 • Taalniveau: de lessen zijn voor studenten van alle taalniveau’s mogelijk. Beginners kunnen in 2021 starten op: 19 jan. 02 feb. 16 feb. 01 mrt. 15 mrt. 29 mrt. 12 apr. 26 apr. 10 mei. 24 mei. 07 jun. 21 jun. 06 jul. 19 jul. 02 aug. 16 aug. 30 aug. 13 sep. 27 sep. 11 okt. 25 okt. 02 nov. 15 nov. 29 nov.
 • Dakterras: de school heeft een heerlijk dakterras waar jij de pauzes kunt doorbrengen. Heel soms wordt hier ook les gegeven – hoe lekker is dat.

De gasten

 • De studenten: je zult jouw Spaans verbeteren in een zeer internationale omgeving. Zo leer je niet alleen veel over Spanje, maar zal je tijdens jouw verblijf ook veel leren over de landen en culturen van jouw medestudenten.

Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer

Hieronder lees je meer over het surfen, de activiteiten, de maaltijden en het vervoer. Scroll door de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Accommodatie

 • Gedeeld appartement: deze appartementen deel je met mede-studenten of met Spanjaarden, dit kan per locatie verschillen. Je krijgt de beschikking over je eigen kamer en tevens worden beddengoed en handdoeken geleverd. De appartementen zijn gelegen in verschillende gebieden van Cadíz. Zo goed als alle bezienswaardigheden etc. zijn in principe op loopafstand.
 • Gastgezin: dit is de ideale manier om nog sneller jouw Spaans te verbeteren. Je verblijft in een appartement waar ook een familie woont (dit kan met of zonder kinderen zijn). Deze mensen hebben al ervaring met het wonen met studenten die de Spaanse taal leren, zij zullen jou alleen maar proberen te helpen. In de gastgezinnen is (meestal) wifi aanwezig. Verder krijgt je een eigen kamer terwijl je de badkamer zult delen. Het ontbijt is inclusief en het is mogelijk om de half board optie te kiezen, waar je nóg een maaltijd per dag krijgt (meestal de lunch).

Surflessen

 • Surflessen: per week zul je 2 x 90 minuten surfles krijgen. De surfschool ligt niet ver van de school en is makkelijk per bus te bereiken. De surflessen worden verzorgd door een zeer gerenommeerde surfschool in Cadíz. Deze lessen zijn optioneel. We raden wel aan om alleen surfles te boeken in de wintermaanden (november tot april).
 • Intensieve surflessen: wil jij écht progressie boeken op je surfboard, dan is het tevens mogelijk om 2 extra surflessen per week te boeken. Je volgt dan in totaal 4 surflessen per week.
 • Materiaal: indien je buiten de lessen om ook zou willen surfen is dat uiteraard goed mogelijk. Je kunt bij de surfschool materiaal huren of anders wellicht een surfboard kopen (dit kan vaak ook tweedehands).

Surfcondities

De condities: in Cádiz zijn de golven iets minder vanzelfsprekend dan in bijv. San Sebastian. Met name in de zomer maanden (juni – augustus) zijn de golven in Cádiz meestal erg laag (als ze d’r al zijn). Buiten deze maanden om (vanaf september tot aan mei) kan het goed voorkomen dat er gewoon gesurft kan worden. Ter plekke wordt aangekeken op welke dagen jij het beste de surflessen kunt volgen.

 • De surflessen worden gegeven op verschillende niveaus. De surfinstructeurs zullen er voor zorgen dat jij les krijg op jouw niveau, ook als je nog nooit gesurft heb zal je dit snel leren.

Activiteiten

 • El Conil, El Palmar en Tarifa (Costa de la Luz): de kuststrook van de provincie van Cadíz is een prachtige kust waarbij bruisende surf- en kitesurfspots elkaar afwisselen. Tarifa is waarschijnlijk de beroemdste kitesurfspot van Europa, en El Palmar is de surfhoofdstad van Zuid-Spanje.
 • Citytrips: Cadíz is een prachtige uitvalsbasis waar vandaan je de hele regio van Andalusië kunt ontdekken. Zo zijn Sevilla, Malaga, Ronda en Jerez gemakkelijk te bereiken vanuit Cadíz.
 • Overige activiteiten: gedurende de week worden er vanuit de taalschool veel activiteiten georganiseerd. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan flamenco dansen, kookworkshops, een bezoek aan archeologische sites en nog veel meer. Je hoeft je dus geen moment te vervelen!

Vervoer

Transfer:

 • Indien je op zondag aankomt (alleen in de zomer) in Malaga kun je met de transfer mee naar Cadíz. Deze gaat een aantal keer op zondag. Indien je al een paar dagen in Malaga verblijft kun je die zeker pakken vanaf het vliegveld.
 • Ook is het mogelijk om opgehaald te worden vanaf de vliegvelden van Malaga, Sevilla en Jerez met een privé transfer

Openbaar vervoer:

 • Vanaf Sevilla Airport; de voordeligste optie is om een shuttle bus te nemen naar het centrum van Sevilla (€ 5,-). Vanaf het treinstation Sevilla Santa Justa is er een directe trein richting Cádiz. Deze gaan overwegend in de ochtend
 • Vanaf Sevilla kun je een bus pakken (vanaf station El Prado de San Sebastian) naar Cádiz. Deze bussen gaan tussen 07:00 en 22:00 en de reis duurt zo’n 2 uur.
 • Vanaf Malaga Airport: neem de trein naar het treinstation waar ook de bussen gaan (Maria Zambrano). Er gaan directe bussen (duur: 4 uur) en die vertrekken om 07:30, 13:30, 15:30 en 20:00. De kosten zijn ongeveer € 25,-. Tevens is het mogelijk om vanaf Malaga een directe bus (die gaan bijna elk uur) naar Sevilla te boeken en vanaf daar alsnog naar Cádiz te reizen.

Prijzen & Boeken

Waarom boek je met SurfaWhile?

 • Onze klanten beoordelen ons met een 0
 • Géén boekingskosten
 • Boek veilig en gemakkelijk
 • Gratis eBook t.w.v. € 9,95
 • Duurzaam & verantwoord
 • Lees meer

Prijzen

Hieronder vind je de prijzen van deze surfvakantie. Wil jij overgaan op een boeking? Vul het het formulier hiernaast hieronder in om jouw boeking vast te leggen.

Prijsoverzicht

Onderstaande prijzen betreffen de  prijzen per persoon per week. De tarieven worden bepaald op basis van de aankomstdatum.

weekSpaans + gedeeld appartementSpaans + gastgezin
1 week€ 320,- € 365,-
2 weken€ 640,- € 730,-
3 weken€ 945,- € 1.080,-
4 weken€ 1.250,- € 1.430,-
5 weken€ 1.555,- € 1.780,-
6 weken€ 1.860,- € 2.130,-
7 weken€ 2.165,- € 2.480,-
8 weken€ 2.440,- € 2.800,-
9 weken€ 2.745,-€ 3.150,-
10 weken€ 3.150,-€ 3.500,-
11 weken€ 3.355,-€ 3.850,-
12 weken€ 3.540,-€ 4.080,-
Extra week€ 295,- € 344,-
Zomertoeslag p.w. (13/06 - 12/09)€ 20,-€ 20,-
Upgrade half board (incl. lunch) nvt € 40,-
Upgrade naar 25 lesuren p.w. € 50,- p.w. € 50,- p.w.
Korting indien je samen reist (twin room)- € 15,- p.p.- € 30,- p.p.

Wij vragen een eenmalige bijdrage van € 15,- per boeking ten behoeve van het garantiefonds GGTO. Zie de tab "inbegrepen" hieronder voor een overzicht van het basispakket en eventuele bijkomende opties.

Wat is wel/niet inbegrepen?

InbegrepenNiet inbegrepen
20 lesuren Spaans, Vervoer naar Cádiz
Verblijf in ged. appartement of gastgezin Excursies
Activiteiten met de taalschool Maaltijden
Host family: ontbijt inclusief (upgrade naar half-board mogelijk*) Schoolboeken (€ 25,-)
Ged. appartement: geen maaltijden inclusief Bijdrage GGTO Garantiefonds € 7,50

Verovoer & Add-ons

Add-onPrijs
2 surflessen per week € 70,-
4 surflessen per week € 140,-

Doe vrijblijvend een aanvraag

Vergelijkbare Surf + Taalreizen

Praktische informatie

Praktische informatie

Hieronder vind je alle benodigde praktische informatie betreffende deze surfvakantie.

Check-in / Check-out

Check in: vindt plaats op zondag, tijd is afhankelijk van de aankomst tijd en wordt nader bepaald.

Check out: vindt plaats op zaterdag, je dient uit te checken voor 12.00.

Praktische informatie

 • Aankomst: je komt aan in Cadiz op een zondag en na jouw laatste schooldag vertrek je weer op zaterdag.
 • Wifi: in de school is er wifi aanwezig. In de (meeste) gastgezinnen is er wifi maar in de meeste gedeelde appartementen niet.

Meenemen

Hieronder vind je enkele items die we je aanraden om mee te nemen. Tevens kun je onder het kopje 'prijzen' een overzicht vinden wat inclusief/niet inclusief is en na het bevestigen van jouw boeking krijg je tevens een precieze pack-list toegestuurd.

 • Identiteitsbewijs
 • Verzekeringspas / geprint bewijs
 • Zonnebrand (waterafstotend)
 • Zwembroek / Bikini en een badlaken & handdoek
 • Warme kleding
 • Een pinpas/credit card en wat cash geld (€)
 • Telefoonoplader en powerbank
 • Eten voor tijdens jouw reis naar de bestemming

Verzekeringen

SurfaWhile is officieel partner van de Europeesche Verzekeringen, waardoor de reizen van SurfaWhile verzekerd kunnen worden. Let op: Surfen wordt gezien als een ‘extreme-sport’, niet elke verzekeraar vergoedt deze reizen. Ga dit zelf goed na indien je zelf de verzekering afsluit, bij welke verzekeraar dan ook.

 • Kortlopende reisverzekering: met het afsluiten van een kortlopende reisverzekering via de Europeesche Verzekeringen ben je verzekered voor onverwachte kosten op reis.
 • Annuleringsverzekering: met het afsluiten van een annuleringsverzekering kun je jouw reis kosteloos annuleren indien deze onverhoopt niet door kan gaan.

How to get there?

Adresgegevens:
 • CLIC International House Cádiz
 • Calle Acacias
 • 25, 2ª Planta
 • 11007 Cádiz
 • Spain

Vervoer:
Voor meer informatie omtrent de mogelijkheden tot vervoer naar deze accommodatie, zie de tab 'vervoer' onder 'Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer'.

Experiences

Recensies

Deze bestemming heeft (nog) geen recensies op Google.

Video Experience

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Bekijk de vragen en antwoorden hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Prijzen

De prijs per week, incl. alle extra’s vind je onder het kopje prijzen. Klik op de gele knop Prijzen & Boeken en je komt er direct. De prijs wordt gegeven per persoon.

Onder het kopje met prijzen vind je wat allemaal is inbegrepen in deze surfvakantie.

Indien jullie met minimaal 10 personen komen, kijken we graag samen naar de mogelijkheden, incl. welke accommodatie het beste bij jullie groep past. Waar mogelijk kan een groepskorting gegeven worden.

Via SurfaWhile betaal je altijd dezelfde prijs als wanneer je direct bij onze partners boekt, terwijl wij je een aantal leuke voordelen en extra’s aanbieden. Naast het SurfaWhile eBook, wat je helemaal gratis krijgt bij jouw boeking, helpen wij je met goede, snelle en persoonlijke service om de surfaccommodatie te boeken die het beste bij jou/jullie past. En daar betaal je niets extra’s voor

Voor wie?

Bovenaan de pagina, direct onder het groene kader (Wat SurfaWhile leuk vindt) vind je een samenvatting, met de gem. leeftijden van de gasten. Iets verder naar beneden vind je het kopje ‘Wie boekt deze surfvakantie?’ en daar wordt het klantprofiel nog beter beschreven.

Ja, dat kan goed. Bij deze surfvakantie komen veel mensen die alleen of met z’n 2’en reizen, waardoor de sfeer erg open is en verreweg de meesten op zoek zijn naar contact met anderen.

Surfen

Jazeker! De meeste gasten hebben weinig tot geen surfervaring, dus je zult zeker niet de enige zijn. Kijk wel even bij het kopje ‘surfcondities’ om te bepalen welke maand het meest geschikt is voor jou.

Op deze pagina vind je informatie over de surfcondities, waar we per niveau de omstandigheden hebben omschreven. Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’.

De surflessen vinden meestal in de ochtend plaats en ook gaat er vaak ’s middags nog een groep het water in. Het hangt uiteindelijk echter met name af van de surfcondities dus dit is nooit vooraf al met zekerheid te zeggen.

Maaltijden

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘maaltijden’ voor uitleg over de maaltijden.

Met de meeste dieetwensen en allergieën kan rekening gehouden worden. Na je boeking kun je dit vermelden op het aanmeldformulier. Indien je een allergie hebt die niet veel voorkomt, kan het handig zijn om even contact met ons op te nemen

Praktisch

Ja, wij schatten in van wel. Indien jij op zoek bent naar een week (of langer) vol met gezelligheid, (een beetje of veel) surf en leuke mensen, zit je helemaal goed! Een surfvakantie is voor iedereen en de surf-vibe is gegarandeerd!

Zie ‘praktische informatie’ voor informatie over het inchecken (tijd en aankomst dag). Indien je voor de inchecktijd al aankomt, is het geen probleem je bagage alvast achter te laten en lekker naar het strand te gaan.

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘vervoer’ voor de verschillende opties.

Nee, de vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Kijk bij het kopje ‘vervoer’ voor de dichtstbijzijnde luchthaven en een handige link naar een pagina waar je gemakkelijk en het voordeligst jouw vlucht boekt.

Zie ‘praktische informatie’ voor de algemene pack-list en informatie over deze specifieke accommodatie.

In de fotogalerij die zich onder het kopje ‘Over dit surfkamp’ bevindt, kun je foto’s van alle verschillende typen accommodaties vinden.

Het is aan te raden om hier van tevoren een beslissing over te nemen. Deze surfaccommodatie is erg populair, met name in de zomermaanden en zijn daardoor regelmatig volgeboekt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.