Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.8 /5

/ 5 - reviews

Deze Surf + Taalreis in het kort

Over deze surfreis

Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Surflessen inclusief
Gemiddeld 12-15 studenten per klas
Gemiddelde leeftijd: 20-35 jaar (min. 16)
Cursus begint iedere maandag
Deze taalschool is geaccrediteerd
Gastgezin
Eigen vervoer of airport pick-up
Cornwall, Engeland. Toon op kaart
Lees een reiservaring
Open video

Engels en surfen in Cornwall

Engels leren en surfen in Cornwall staat garant voor een hele bijzondere ervaring. Je leert Engels op een kleinschalige taalschool, waar eigenaren Toby en Alex er écht voor jou zijn. Zij doen er alles aan om jou een zo geweldig mogelijke tijd te geven. Ook het surfen, in dé surfhoofdstad van Engeland, wordt geweldig.
Als jij je Engels wilt verbeteren én wilt surfen, moet je naar Newquay komen. Naast de taallessen en het surfen is er nog van alles te doen in deze prachtige regio. Alleen de natuur al in Zuidwest Engeland is de moeite waard om eindeloos te ontdekken. Maar ook het feit dat je Engels leert met mensen van over de hele wereld is een reden om naar deze prachtige plek af te reizen.
Wat SurfaWhile leuk vindt:
 • Echte surf lifestyle
 • Veel mogelijkheden tot uitstapjes
 • Verblijf in typische Britse gastgezinnen
 • Persoonlijke sfeer op de taalschool

Over Engels en surfen in Cornwall

Engels leren + Surfen

Hieronder lees je meer over deze surfaccomodatie. Zie de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Engels leren + Surfen

 • Newquay, Cornwall: vanwege de ligging aan de Atlantische Oceaan wordt de regio Cornwall  gezien als dé surfhoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, zeker gezien het ruim aantal surfstranden en surfshops. Niet voor niets is het strand van Newquay de plak waar aan het begin van de vorige eeuw in de UK voor het eerst werd gesurft. Daarnaast is er nog veel meer te doen in Cornwall, zoals de prachtige natuur, jaarlijkse festivals en typisch Britse (maar wel lokale) gezelligheid.
 • United Kingdom: Velen zien de UK toch wel als de plek waar men het mooiste Engels spreekt wereldwijd. Hoe bijzonder is het dat dit bij ons om de hoek ligt, en tevens een ideaal land is om een aantal weken door te brengen. Ga helemaal op in de Engelse pub-cultuur, geniet van de Britse gastronomie en gastvrijheid en ontmoet mensen van over de hele wereld.

De taalschool

 • Over de taalschool: de taalschool in Newquay wordt gerund door 2 vrienden en de sfeer is zeer persoonlijk. Toby en Alex zijn beiden dagelijks aanwezig op de taalschool, wat een heel informele sfeer creëert. De lessen zijn kwalitatief erg goed, waarbij tevens plezier voorop staat. Dit is een leuke combinatie, die het leren een stuk makkelijker maakt.
 • Startdata: je kunt in principe elke dag aankomen. Het weekend wordt aangeraden maar is niet verplicht. In juli en augustus is de aankomst wel verplicht op zaterdag.

De taallessen

 • Engelse les: per dag volg je 3 uur Engelse les, op jouw niveau. De focus ligt met name op het spreken, waar grammatica, lezen en schrijven zeker ook naar voren zullen komen. Zo zal je dus een mooie en complete kennis van de Engelse taal opbouwen.
 • Engels en Surf: je kunt de Engelse lessen combineren met surfen. Naast de 15 uur Engelse les zal je ook tijdens het surfen aan je Engels werken, dé ideale combinatie. Je krijgt surfles van Alex, die al meer dan 15 jaar ervaring heeft met het geven van surflessen.
 • Niveau: Deze taalschool is voor elk niveau te bezoeken. Bij aankomst zal je een toets maken om je niveau te bepalen. De docent zorgt er altijd voor dat je lessen volgt wat aansluit bij jouw niveau.

De gasten

 • De studenten: waar Newquay met name bekend staat om het surfen is het een plek die taal-studenten van over de hele wereld aantrekt. Waan je tijdens een aantal weken in een zeer internationaal gezelschap en leer over de achtergrond en culturen van jouw nieuwe vrienden.
 • Benieuwd naar andermans ervaringen? Lees dan hoe onze student Storm heeft genoten tijdens zijn cursus Engels en Surf in Cornwall.

Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer

Hieronder lees je meer over het surfen, de activiteiten, de maaltijden en het vervoer. Scroll door de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Accommodatie

 • Gastgezin: de taalschool heeft een aantal gastgezinnen uitgekozen waar de studenten verblijven. Deze gezinnen zijn erg gepassioneerd om jou onder te dompelen in de lokale cultuur. Het is niet ongebruikelijk dat je met je familie op avontuur gaat, om de prachtige landschappen van Cornwall te ontdekken. Het verblijf bij een gezin is ideaal om aan je Engels te werken en zeker ook tijdens het ontbijt en diner zul je hier alle kansen tot krijgen. Ook hier merk je – net zoals bij het surfen – bijna niet dat het om het verbeteren van je Engels gaat, gezien het plezier en de gezelligheid die een familie met zich meebrengt.
 • Bijna alle families bevinden zich op loopafstand van de school, maar indien dat niet zo is, zal de familie ervoor zorgen dat jij komt waar je moet zijn. Ook deze dynamiek zorgt voor erg veel betrokkenheid van de families, met zeer goed contact met de school tot gevolg.

Surflessen

 • Surfen in Cornwall: surfen in Cornwall is een geweldige ervaring. Vanwege haar ligging aan de open Atlantische Oceaan is er een groot aantal surfspots in de regio, die allen geschikt zijn voor surfers op verschillende niveau’s. Voor het beoefenen van deze sport blijf je natuurlijk afhankelijk van de omstandigheden. Indien het niet mogelijk blijkt om te surfen, zijn er tal van andere activiteiten die je zult doen, samen met de anderen uit de groep. Zie het tabje Activiteiten voor meer informatie.
 • Surfles: wat uniek is aan de ervaring in Newquay is dat je de surflessen krijgt van Alex, een van de 2 eigenaren van de taalschool. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring met het geven van surfles. Tevens zorgt hij ervoor dat je ook tijdens het surfen, zonder dat je het doorhebt, je Engels verbetert. En wat is er nou leuker dan het leren van een taal te combineren met sport en plezier. Dit is immers de beste manier om te leren.
 • Materiaal: buiten de surflessen om kan er zeker ook gesurft worden. De surfschool verhuurt ook surfboards en kan jou een goede deal geven (alszijnde student van de taalschool).

Surfcondities

 • De surflessen worden gegeven op verschillende niveaus. De surfinstructeurs zullen er voor zorgen dat jij les krijg op jouw niveau, ook als je nog nooit gesurft heb zal je dit snel leren

Activiteiten

Tijdens jouw verblijf op de school in Newquay zal je vele activiteiten gaan doen. De taalschool zal samen met de leerlingen bepalen welke activiteiten er op het programma zullen staan. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van activiteiten die gedaan kunnen worden.

 • Adventure: Cornwall staat bekend om de opties om op avontuur uit te gaan. Denk bijvoorbeeld aan rotsklimmen, van rotsen afspringen en nog veel meer.
 • Culture: ga op onderzoek uit en bezoek de prachtige dorpjes en stadjes in de buurt. Denk bijv. aan het prachtige St. Agnes of Mithian, plekken die een bezoek zeker de moeite waard zijn. Ontdek tevens verlaten stranden, de oude havens of het prachtige amfitheather boven op de rotsen.
 • Overige activiteiten: je gaat je zeker niet vervelend. Er is nog van alles te doen, van beach games tot SUP’en. De school doet er alles aan om jou de tijd van je leven te bieden, met trips naar dichtbij gelegen plaatsen en nog veel meer. Veel activiteiten zijn kosteloos, andere activiteiten zijn optioneel.

Vervoer

 • Je kunt vliegen naar Cornwall airport of Exeter airport. Van daar kun je worden opgehaald. Tevens is het mogelijk om naar London of Bristol te vliegen, van waar je een trein of bus kunt pakken.
 • Indien je de mogelijkheid hebt om per auto naar Cornwall te komen, is dat zeker aan te raden. De omgeving is fantastisch en het hebben van een auto maakt het ontdekken een stuk makkelijker.

Prijzen & Boeken

Waarom boek je met SurfaWhile?

 • Onze klanten beoordelen ons met een 0
 • Géén boekingskosten
 • Boek veilig en gemakkelijk
 • Gratis eBook t.w.v. € 9,95
 • Duurzaam & verantwoord
 • Lees meer

Prijzen

Hieronder vind je de prijzen van deze surfvakantie. Wil jij overgaan op een boeking? Vul het het formulier hiernaast hieronder in om jouw boeking vast te leggen.

Prijsoverzicht

Onderstaande prijzen betreffen de  prijzen per persoon per week. De tarieven worden bepaald op basis van de aankomstdatum.

Aantal weken15 uur Engels + verblijf20 uur Engels + verblijf
1€ 515,- € 609,-
2€ 1.025,- € 1.215,-
3€ 1.535,- € 1.825,-
4€ 2.049,- € 2.435,-
5€ 2.565,- € 3.035,-
6€ 3.070,- € 3.645,-
7€ 3.375,- € 3.998,-
8€ 3.855,- € 4.575,-
9€ 4.335,- € 5.141,-
10€ 4.819,- € 5.712,-
11€ 5.301,- € 6.283,-
12€ 5.426,- € 6.497,-
Extra week€ 440,-€ 530,-

Wij vragen een eenmalige bijdrage van € 15,- per boeking ten behoeve van het garantiefonds GGTO. Zie de tab "inbegrepen" hieronder voor een overzicht van het basispakket en eventuele bijkomende opties.

Wat is wel/niet inbegrepen?

IncludedNot included
15 of 20 uur Engelse les per week Vlucht en transfer naar Newquay
Verblijf gastgezin (per 7 dagen) Lunch
Ontbijt en diner Drankjes
Activiteiten van de school (kan optioneel zijn) Surflessen (bij te boeken)

Verovoer & Add-ons

ActiviteitPrijs per persoon per week
5 surflessen per week in de middag€ 180,-

Doe vrijblijvend een aanvraag

Vergelijkbare Surf + Taalreizen

Praktische informatie

Praktische informatie

Hieronder vind je alle benodigde praktische informatie betreffende deze surfvakantie.

Check-in / Check-out

Check in: is flexibel maar de voorkeur gaat uit naar zaterdag, tijd is afhankelijk van de aankomst tijd en wordt nader bepaald.

Check out: Tevens flexibel maar met voorkeur op zatedag, je dient uit te checken voor 12.00.

Praktische informatie

 • Aankomst: de aankomst is flexibel maar het is praktisch om in het weekend aan te komen. In de zomer is het wel de bedoeling dat je op zaterdag aankomt (juni – september)
 • Visum: momenteel hebben inwoners van de EU geen visum nodig (afhankelijk van Brexit)
 • Valuta: in het Verenigd Koninkrijk betaalt men met de Pound Sterling.
 • Pinnen en creditcard: in Cornwall vind je een aantal pinautomaten waar je kunt pinnen met een wereldpas (maestro) of met creditcard (Mastercard of Visa).
 • Wifi: in de taalschool is wifi aanwezig.

Meenemen

Hieronder vind je enkele items die we je aanraden om mee te nemen. Tevens kun je onder het kopje 'prijzen' een overzicht vinden wat inclusief/niet inclusief is en na het bevestigen van jouw boeking krijg je tevens een precieze pack-list toegestuurd.

 • Hieronder een aantal zaken die wij je aanraden om mee te nemen:
  • Zonnebrand
  • Zwembroek / Bikini
  • Badlaken & handdoek
  • Warme kleding
  • Wat cash geld kan altijd handig zijn

Verzekeringen

SurfaWhile is officieel partner van de Europeesche Verzekeringen, waardoor de reizen van SurfaWhile verzekerd kunnen worden. Let op: Surfen wordt gezien als een ‘extreme-sport’, niet elke verzekeraar vergoedt deze reizen. Ga dit zelf goed na indien je zelf de verzekering afsluit, bij welke verzekeraar dan ook.

 • Kortlopende reisverzekering: met het afsluiten van een kortlopende reisverzekering via de Europeesche Verzekeringen ben je verzekered voor onverwachte kosten op reis.
 • Annuleringsverzekering: met het afsluiten van een annuleringsverzekering kun je jouw reis kosteloos annuleren indien deze onverhoopt niet door kan gaan.

How to get there?

Adresgegevens:

Heritage Cottages

Trenance Rd, Newquay TR7 2HW

United Kingdom

Vervoer:
Voor meer informatie omtrent de mogelijkheden tot vervoer naar deze accommodatie, zie de tab 'vervoer' onder 'Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer'.

Experiences

Recensies

Deze bestemming heeft (nog) geen recensies op Google.

Video Experience

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Bekijk de vragen en antwoorden hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Prijzen

De prijs per week, incl. alle extra’s vind je onder het kopje prijzen. Klik op de gele knop Prijzen & Boeken en je komt er direct. De prijs wordt gegeven per persoon.

Onder het kopje met prijzen vind je wat allemaal is inbegrepen in deze surfvakantie.

Indien jullie met minimaal 10 personen komen, kijken we graag samen naar de mogelijkheden, incl. welke accommodatie het beste bij jullie groep past. Waar mogelijk kan een groepskorting gegeven worden.

Via SurfaWhile betaal je altijd dezelfde prijs als wanneer je direct bij onze partners boekt, terwijl wij je een aantal leuke voordelen en extra’s aanbieden. Naast het SurfaWhile eBook, wat je helemaal gratis krijgt bij jouw boeking, helpen wij je met goede, snelle en persoonlijke service om de surfaccommodatie te boeken die het beste bij jou/jullie past. En daar betaal je niets extra’s voor

Voor wie?

Bovenaan de pagina, direct onder het groene kader (Wat SurfaWhile leuk vindt) vind je een samenvatting, met de gem. leeftijden van de gasten. Iets verder naar beneden vind je het kopje ‘Wie boekt deze surfvakantie?’ en daar wordt het klantprofiel nog beter beschreven.

Ja, dat kan goed. Bij deze surfvakantie komen veel mensen die alleen of met z’n 2’en reizen, waardoor de sfeer erg open is en verreweg de meesten op zoek zijn naar contact met anderen.

Surfen

Jazeker! De meeste gasten hebben weinig tot geen surfervaring, dus je zult zeker niet de enige zijn. Kijk wel even bij het kopje ‘surfcondities’ om te bepalen welke maand het meest geschikt is voor jou.

Op deze pagina vind je informatie over de surfcondities, waar we per niveau de omstandigheden hebben omschreven. Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’.

De surflessen vinden meestal in de ochtend plaats en ook gaat er vaak ’s middags nog een groep het water in. Het hangt uiteindelijk echter met name af van de surfcondities dus dit is nooit vooraf al met zekerheid te zeggen.

Maaltijden

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘maaltijden’ voor uitleg over de maaltijden.

Met de meeste dieetwensen en allergieën kan rekening gehouden worden. Na je boeking kun je dit vermelden op het aanmeldformulier. Indien je een allergie hebt die niet veel voorkomt, kan het handig zijn om even contact met ons op te nemen

Praktisch

Ja, wij schatten in van wel. Indien jij op zoek bent naar een week (of langer) vol met gezelligheid, (een beetje of veel) surf en leuke mensen, zit je helemaal goed! Een surfvakantie is voor iedereen en de surf-vibe is gegarandeerd!

Zie ‘praktische informatie’ voor informatie over het inchecken (tijd en aankomst dag). Indien je voor de inchecktijd al aankomt, is het geen probleem je bagage alvast achter te laten en lekker naar het strand te gaan.

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘vervoer’ voor de verschillende opties.

Nee, de vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Kijk bij het kopje ‘vervoer’ voor de dichtstbijzijnde luchthaven en een handige link naar een pagina waar je gemakkelijk en het voordeligst jouw vlucht boekt.

Zie ‘praktische informatie’ voor de algemene pack-list en informatie over deze specifieke accommodatie.

In de fotogalerij die zich onder het kopje ‘Over dit surfkamp’ bevindt, kun je foto’s van alle verschillende typen accommodaties vinden.

Het is aan te raden om hier van tevoren een beslissing over te nemen. Deze surfaccommodatie is erg populair, met name in de zomermaanden en zijn daardoor regelmatig volgeboekt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.