Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 147 reviews
4.9/ 5 - 12 reviews

Homepage / Surf + taalreizen / Engels leren + surfen / Engels en surfen in Cornwall

Engels en surfen in Cornwall

Wat is inbegrepen in deze reis?

Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Gem. 19-45 jaar oud. Min. 16
Gemiddeld 12-15 studenten per klas

Gastgezin
Eigen vervoer of airport pick-up
Cursus begint iedere maandag
Deze taalschool is geaccrediteerd

Gallery

Cornwall op haar mooist 1 / 13
Studenten in Cornwall 2 / 13
Het strand in Cornwall 3 / 13
Surf lessen in Cornwall 4 / 13
Surfen in Cornwall 5 / 13
Engels leren in Cornwall 6 / 13
Studeer Engels en Surf in Cornwall 7 / 13
Cornwall in Engeland 8 / 13
Prachtige uitzichten 9 / 13
Een van de mooie stranden in Cornwall 10 / 13
Lunch op school in Cornwall 11 / 13
Haven in Cornwall 12 / 13
13 / 13

Hoogtepunten

 • Echte surf lifestyle: Cornwall, gelegen in het zuidwesten van Engeland, is de belangrijkste surf-regio van het Verenigd Koninkrijk en biedt een aantal van de beste surfspots van Europa. Hier wordt al zeer lang gesurft, waardoor je hier de echte surf lifestyle zult treffen.
 • Veel mogelijkheden tot uitstapjes en activiteiten : Dit geweldige gebied wordt gekenmerkt door prachtige natuur met mooie stranden, typisch Engelse stadjes en een geweldige bevolking. Je zult je geen moment vervelen in het prachtige Cornwall.
 • Persoonlijke sfeer: Je zult de taallessen volgen in een persoonlijke sfeer bij onze partnerschool in Cornwall. De Engelse lessen worden gegeven in relatief kleine groepen, waardoor je gegarandeerd veel progressie zult boeken tijdens je verblijf.

Video Experience

Een bericht van jouw host

Eigenaar, Alex

Engels leren en surfen in Cornwall staat garant voor een hele bijzondere ervaring. Je leert Engels op onze kleinschalige taalschool, waar ons professionele team er écht voor jou is. Wij doen er alles aan om jou een zo geweldig mogelijke tijd te geven. Ook het surfen, in dé surfhoofdstad van Engeland, wordt geweldig.
Als jij je Engels wilt verbeteren én wilt surfen, moet je echt naar Newquay komen. Naast de taallessen en het surfen is er nog van alles te doen in deze prachtige regio. Alleen de natuur al in Zuidwest Engeland is de moeite waard om eindeloos te ontdekken. Maar ook het feit dat je Engels leert met mensen van over de hele wereld is een reden om naar deze prachtige plek af te reizen. Zien we jou binnenkort?

Over Engels en surfen in Cornwall

Hieronder lees je alle benodigde informatie over deze surf + taalreis naar Cornwall, Engeland. Wij besteden veel zorg aan het up-to-date houden van deze informatie. Tijdens het boekingspoces zal duidelijk worden wat je precies boekt.

Over Cornwall, Engeland

 • Newquay, Cornwall: vanwege de ligging aan de Atlantische Oceaan wordt de regio Cornwall  gezien als dé surfhoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, zeker gezien het ruim aantal surfstranden en surfshops. Niet voor niets is het strand van Newquay de plak waar aan het begin van de vorige eeuw in de UK voor het eerst werd gesurft. Daarnaast is er nog veel meer te doen in Cornwall, zoals de prachtige natuur, jaarlijkse festivals en typisch Britse (maar wel lokale) gezelligheid.
 • United Kingdom: Velen zien de UK toch wel als de plek waar men het mooiste Engels spreekt wereldwijd. Hoe bijzonder is het dat dit bij ons om de hoek ligt, en tevens een ideaal land is om een aantal weken door te brengen. Ga helemaal op in de Engelse pub-cultuur, geniet van de Britse gastronomie en gastvrijheid en ontmoet mensen van over de hele wereld.

Over de Taalschool

 • Over de taalschool: de taalschool in Newquay wordt gerund door 2 vrienden en de sfeer is zeer persoonlijk. Toby en Alex zijn beiden dagelijks aanwezig op de taalschool, wat een heel informele sfeer creëert. De lessen zijn kwalitatief erg goed, waarbij tevens plezier voorop staat. Dit is een leuke combinatie, die het leren een stuk makkelijker maakt.
 • Startdata: je kunt in principe elke dag aankomen. Het weekend wordt aangeraden maar is niet verplicht. In juli en augustus is de aankomst wel verplicht op zaterdag.

Over de Taallessen

 • Engelse les: per dag volg je 3 uur (15 totaal) of 4 uur (20 uur totaal) Engelse les, op jouw niveau. De focus ligt met name op het spreken, waar grammatica, lezen en schrijven zeker ook naar voren zullen komen. Zo zal je dus een mooie en complete kennis van de Engelse taal opbouwen.
 • Engels en Surf: je kunt de Engelse lessen combineren met surfen. Naast de 15 uur Engelse les zal je ook tijdens het surfen aan je Engels werken, dé ideale combinatie. Je krijgt surfles van Alex, die al meer dan 15 jaar ervaring heeft met het geven van surflessen.
 • Het pakket: op basis van onderstaande prijstabel krijg je: verblijf in een gastgezin, Engelse les en alle materialen, surf les en alle equipment en transport van/naar surf spots en een leuke excursie op zaterdag
 • Niveau: Deze taalschool is voor elk niveau te bezoeken. Bij aankomst zal je een toets maken om je niveau te bepalen. De docent zorgt er altijd voor dat je lessen volgt wat aansluit bij jouw niveau.

Over de studenten

 • De studenten: waar Newquay met name bekend staat om het surfen is het een plek die taal-studenten van over de hele wereld aantrekt. Waan je tijdens een aantal weken in een zeer internationaal gezelschap en leer over de achtergrond en culturen van jouw nieuwe vrienden.
 • Benieuwd naar andermans ervaringen? Lees dan hoe onze student Storm heeft genoten tijdens zijn cursus Engels en Surf in Cornwall.

Over de Surflessen

 • Surfen in Cornwall: surfen in Cornwall is een geweldige ervaring. Vanwege haar ligging aan de open Atlantische Oceaan is er een groot aantal surfspots in de regio, die allen geschikt zijn voor surfers op verschillende niveau’s. Voor het beoefenen van deze sport blijf je natuurlijk afhankelijk van de omstandigheden. Indien het niet mogelijk blijkt om te surfen, zijn er tal van andere activiteiten die je zult doen, samen met de anderen uit de groep. Zie het tabje Activiteiten voor meer informatie.
 • Surfles: wat uniek is aan de ervaring in Newquay is dat je de surflessen krijgt van Alex, een van de 2 eigenaren van de taalschool. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring met het geven van surfles. Tevens zorgt hij ervoor dat je ook tijdens het surfen, zonder dat je het doorhebt, je Engels verbetert. En wat is er nou leuker dan het leren van een taal te combineren met sport en plezier. Dit is immers de beste manier om te leren.
 • Materiaal: buiten de surflessen om kan er zeker ook gesurft worden. De surfschool verhuurt ook surfboards en kan jou een goede deal geven (alszijnde student van de taalschool).

Over de Surfcondities

 • De surflessen worden gegeven op verschillende niveaus. De surfinstructeurs zullen er voor zorgen dat jij les krijg op jouw niveau, ook als je nog nooit gesurft heb zal je dit snel leren

Accommodatie

 • Gastgezin: de taalschool heeft een aantal gastgezinnen uitgekozen waar de studenten verblijven. Deze gezinnen zijn erg gepassioneerd om jou onder te dompelen in de lokale cultuur. Het is niet ongebruikelijk dat je met je familie op avontuur gaat, om de prachtige landschappen van Cornwall te ontdekken. Het verblijf bij een gezin is ideaal om aan je Engels te werken en zeker ook tijdens het ontbijt en diner zul je hier alle kansen tot krijgen. Ook hier merk je – net zoals bij het surfen – bijna niet dat het om het verbeteren van je Engels gaat, gezien het plezier en de gezelligheid die een familie met zich meebrengt.
 • Bijna alle families bevinden zich op loopafstand van de school, maar indien dat niet zo is, zal de familie ervoor zorgen dat jij komt waar je moet zijn. Ook deze dynamiek zorgt voor erg veel betrokkenheid van de families, met zeer goed contact met de school tot gevolg.
 • Alternatief: bijna iedereen verblijft in een gastgezin. Indien jij liever in een appartement of surf lodge verblijft, kunnen we kijken wat de opties zijn (houd echter wel rekening met een flinke meerprijs, aangezien de prijzen voor dit type accommodaties in Cornwall vrij hoog liggen, indien het überhaupt al beschikbaar is.

Wat is er te doen?

Tijdens jouw verblijf op de school in Newquay zal je vele activiteiten gaan doen. De taalschool zal samen met de leerlingen bepalen welke activiteiten er op het programma zullen staan. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van activiteiten die gedaan kunnen worden.

 • Adventure: Cornwall staat bekend om de opties om op avontuur uit te gaan. Denk bijvoorbeeld aan rotsklimmen, van rotsen afspringen en nog veel meer.
 • Culture: ga op onderzoek uit en bezoek de prachtige dorpjes en stadjes in de buurt. Denk bijv. aan het prachtige St. Agnes of Mithian, plekken die een bezoek zeker de moeite waard zijn. Ontdek tevens verlaten stranden, de oude havens of het prachtige amfitheather boven op de rotsen.
 • Overige activiteiten: je gaat je zeker niet vervelend. Er is nog van alles te doen, van beach games tot SUP’en. De school doet er alles aan om jou de tijd van je leven te bieden, met trips naar dichtbij gelegen plaatsen en nog veel meer. Veel activiteiten zijn kosteloos, andere activiteiten zijn optioneel.

Locatie

De locatie van de taalschool vind je op onderstaand kaartje. Hieronder vind je de beste maniere(n) om er te komen.

Adres

Heritage Cottages

Trenance Rd, Newquay TR7 2HW

United Kingdom

How to get there?

 • Je kunt vliegen naar Cornwall airport of Exeter airport. Van daar kun je worden opgehaald. Tevens is het mogelijk om naar London of Bristol te vliegen, van waar je een trein of bus kunt pakken.
 • Indien je de mogelijkheid hebt om per auto naar Cornwall te komen, is dat zeker aan te raden. De omgeving is fantastisch en het hebben van een auto maakt het ontdekken een stuk makkelijker.

Praktische informatie

 • Aankomst: de aankomst is flexibel maar het is praktisch om in het weekend aan te komen. In de zomer is het wel de bedoeling dat je op zaterdag aankomt (juni – september)
 • Visum: momenteel hebben inwoners van de EU geen visum nodig (afhankelijk van Brexit)
 • Valuta: in het Verenigd Koninkrijk betaalt men met de Pound Sterling.
 • Pinnen en creditcard: in Cornwall vind je een aantal pinautomaten waar je kunt pinnen met een wereldpas (maestro) of met creditcard (Mastercard of Visa).
 • Wifi: in de taalschool is wifi aanwezig.
 • Check-in: flexibel maar de voorkeur gaat uit naar zaterdag, tijd is afhankelijk van de aankomst tijd en wordt nader bepaald.
 • Check-out: tevens flexibel maar met voorkeur op zatedag, je dient uit te checken voor 12.00.

Basic paklijst

In de welkomstinformatie ontvang je meer informatie over 'wat in te pakken'. Voorlopig willen we jou op de hoogte brengen van de belangrijkste zaken:
 • Zonnebrand
 • Zwembroek / Bikini
 • Badlaken & handdoek
 • Warme kleding
 • Wat cash geld kan altijd handig zijn

Prijslijst

Hieronder tref je de prijslijst voor Engels en surfen in Cornwall. Wij doen ons uiterste best om deze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden, maar de daadwerkelijke prijzen kunnen afwijken van onderstaande tabel. Vul het boekingsformulier in voor een gratis en vrijblijvend prijsoverzicht voor de door jou gewenste surf + taalreis.
Taal:
Type acco.:
Jouw kamer:
Engels (15) + Surf
Verblijf
Privé/gedeeld
Engels (20) + Surf
Verblijf
Privé/gedeeld
1 week€ 930,-€ 1.047,-
2 weken€ 1.860,-€ 2.094,-
3 weken€ 2.790,-€ 3.141,-
4 weken€ 3.720,-€ 4.188,-
5 weken€ 4.650,-€ 5.235,-
6 weken€ 5.580,-€ 6.282,-
7 weken€ 6.511,-€ 7.330,-
8 weken€ 7.441,-€ 8.377,-
4.9/ 5 - 12 reviews

Reviews

Engels en surfen in Cornwall is beoordeeld met een 4.9 /5, gebaseerd op reviews. Hieronder vind je maximaal 5 reviews:

5/ 5

Juergen Weiss

My 2 boys and I spent a fantastic week at Babelfish Language School in Newquay with many highlights: great international team spirit, good organization, competent teachers, ni

e host family, cool surfing spot and interesting activities.

Open volledige review(s)
5/ 5

Maura Tomasi

Absolutely worth the 5 stars! I was joining Babel Fish for 4 weeks in June/July and I absolutely recommend it to everyone who is interested in improving their English level, e

ploring Cornwall, and having a memorable time. The highly skilled teachers design the lessons with a lot of variety and interesting topics. Beside from grammar, the lessons are based on a lot of talking about subjects which match the interests of the students. Babel Fish is a rather small school. There are lots of advantages. For example, the feeling of being like a family. All the students and teachers get to know each other, and the teachers are part of the spare time as well, because they plan activities in de evening and on weekends. A disadvantage could be, that there are not so many classes, which means, that there is not a separate class for each level. But the teachers try their best so that everyone can make progress. Especially the two programs (study with surfing or Cornish tourism) ensure a lot of fun. The school is also a good pick for underage students because the teachers try hard to make sure that they are always safe and have a good time. The host families are nice and charming. It is noticeable, that they are interested in meeting new people from all over the world. I’ll definitely go back!!!

Open volledige review(s)
5/ 5

Nadina on tour

More than an ordinary language school 🤗☀️ I spent three weeks at Babel Fish language school in Newquay and highly recommend it🥳. I felt like part of the Babel Fish

amily and not only like a student. Becks, Tom and Alex (teachers) did a fantastic job. They tailored the classes to my level and provided me with amazing material. Professionalism, fun, actuality and much more helped me to improve my English. The option with surfing or culture as part of the program besides school is a huge plus. Also the host families they have are fantastic. I will definitely come back ☀️

Open volledige review(s)
5/ 5

Natalie Eggenberger

Our daughter did a four week language stay at Babel Fish Language School in September 2021. A superb experience: great school and teachers, beautiful location, super surfing,

and fantastic host family. A home from home. Thank you for a fabulous experience with many memories made, Alex and Becks!

Open volledige review(s)
5/ 5

Sina

In short: It was a wonderful time with lovely people and learning English by having good classes and speaking in my free time. I just wanted to go on holiday at the beach whi

e also improving my English a bit. Babel Fish Language School was the perfect choice. I spent there 3 weeks. With a mixture of the two programs "surf" and "cornish tourism" I was able to get on a surfboard for the first time and explore the beautiful places in Cornwall. I also made some walks by myself on free afternoons. In the mornings I had English classes. The the tachers were great and I felt comfortable. Because the school is quite small there were only two level classes, but the higher one was perfect for me, so no issues there. There was even more on the program than surfing and exploring: having dinner together, pub quiz for the adults... It won't get boring in Newquay! My host family was very funny and charming. In Newquay you have to walk a lot, but you will get used to it. Or maybe a friend will give you a lift. I had some problems with my travel agency, they made false promises and requested too much money. But the whole team from Babel Fish worked hard to make a lot possible and tried to give us students the best time. My advice: book directly on the school homepage. It was an amazing experience, I would love to go back one day. Thank you to all people from Babel Fish!

Open volledige review(s)

Waarom boek je via SurfaWhile?

Boek veilig via SurfaWhile

 • Jouw boeking verloopt veilig, vertrouwd en gemakkelijk
 • Via SurfaWhile betaal je geen boekings- of reserveringskosten
 • Wij helpen jou aan de surftrip die écht bij jou past

Goed om te weten

Leg je plekje vast door 30% van de totale reissom te betalen. Het openstaande bedrag wordt 6 weken voor aankomst in rekening gebracht.

SurfaWhile Garantie: SurfaWhile garandeert jou dat jij je geld terug krijgt indien ten tijde van jouw surfvakantie de situatie ter plekke niet veilig genoeg is om jouw geboekte vakantie uit te voeren. Meer info over onze COVID-19 policy.

Vrijblijvende aanvraag

Heb jij interesse in deze reis? Vul het het formulier hiernaast gratis en vrijblijvend in om een prijsopgave te ontvangen.

Vrijblijvende aanvraag

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

...

Over de partner

Deze compleet verzorgde surf + taalreis vindt plaats bij Babel Fish Language School in Cornwall, Engeland.

Het contact wat we met Babel Fish Language School in Cornwall onderhouden is erg fijn en persoonlijk. Dit is een school zoals wij het het liefst zien; kleinschalig met veel aandacht voor persoonlijke begeleiding en groei en waar een grapje op z'n tijd zeker niet verboden is.

Vergelijkbare Surf + Taalreizen

SurfaWhile garantie
Regio Kaapstad, Zuid-Afrika, 4.5 / 5 - 50 reviews

Engels en surfen in Kaapstad

Gem. 20-30 jaar oud. (Min. 17)
Meest geschikt: Sep - Jun
Alle taalniveaus & alle surfniveaus
Residentie of gastgezin
Airport pick-up of OV beschikbaar
SurfaWhile garantie
Regio Hawaii, USA, 3.8 / 5 - 17 reviews

Engels en surfen op Hawaii

Gem. 18 - 30 jaar oud. (Min. 17)
Meest geschikt: Hele jaar
Alle taalniveaus & alle surfniveaus
Residentie of gastgezin
Airport transfer beschikbaar
SurfaWhile garantie
Regio Bundoran, Ierland, 4.7 / 5 - 58 reviews

Engels en surfen in Ierland

Gem. 19-35 jaar oud. (Min. 16)
Meest geschikt: Apr - Sep
Alle taalniveaus & alle surfniveaus
Residentie of gastgezin
Reis per OV of airport pick-up

De Kleine Lettertjes

Algemene voorwaardenOp deze boeking zijn onze boekingsvoorwaarden van toepassing.
AnnuleringenZie onze algemene voorwaarden voor het annuleringsbeleid.
Wijziging van boekingZie onze algemene voorwaarden voor het wijzigingsbeleid.
Travel OperatorDeze surfvakantie wordt uitgevoerd door SurfaWhile in samenwerking met Babel Fish Language School.
MinimumleeftijdDe minimumleeftijd om in deze accommodatie te verblijven is 16 jaar oud. Deelnemers jonger dan 18 jaar ontvangen een formulier welke door een ouder of verzorger ondertekend dient te worden.
Type accommodatieTijdens het boekingsproces kun je het gewenste accommodatietype selecteren.
ExclusiefTijdens het boekingsproces kun je de inbegrepen onderdelen van de reis selecteren.
ReisdocumentenDe reisdocumenten voor deze surfvakantie worden bij tijds opgestuurd per email. Indien informatie over visa relevant is, verwijzen we je graag door naar deze pagina.
VoorkeurenAls je dit achteraf doorgeeft, kunnen wij jouw voorkeur(en) niet garanderen.
ToeristenbelastingEventueel touristenbelasting dient op locatie betaald te worden.
Locatie en accommodatieLocatie: deze surfvakantie vindt plaats in in .
Duur van de vakantieTijdens het boekingsproces kun je het gewenste aantal nachten selecteren.
VerzekeringOpen deze pagina voor informatie over een reisverzekering en een annuleringsverzekering.
GarantiefondsWij zijn aangesloten bij het GGTO Garantiefonds (nummer: 1395). Per persoon zijn wij verplicht een eenmalige bijdrage van € 7,50 te vragen.
DisclaimerElke dag besteden we grote zorg en aandacht om de informatie over deze vakantie up-to-date te houden. Toch kan het voorkomen dat faciliteiten, openingstijden en / of eventuele kosten wijzigen.