Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 107 reviews

Spaans en surfen op Fuerteventura


Fuerteventura, Spanje

Wat is inbegrepen in deze Surf + Taalreis?

Beginners en intermediates
Geschikt voor alle surfniveau's
Gem. 20-35 jaar oud. Min. 16
Gemiddeld 3-5 studenten per klas

Verblijf in een surfvilla
Luchthaven transfer inclusief
Cursus begint iedere maandag
Deze taalschool is geaccrediteerd

Hoogtepunten

 • Oneindige lente: Het klimaat dat heerst op de Canarische Eilanden, waartoe Fuerteventura behoort, wordt gezien als het beste klimaat ter wereld. Het is het gehele jaar lekker weer, terwijl het zelden té heet wordt. Dit klimaat wordt vaak omschreven als 'de eeuwige lente'.
 • Het Hawaii van Europa: Fuerteventura is een vulkanisch eiland in de oceaan met geweldige surfsport. Het is dan ook niet zo gek dat Fuerteventura vaak 'het Hawaii van Europa' wordt genoemd.
 • Kleinschalige taalschool met persoonlijke benadering: De taalschool op Fuerteventura heeft persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Waar het bij andere taalscholen niet gek is om met meer dan 12 personen in een klas Spaanse lessen te volgen, zul je op Fuerteventura over het algemeen met niet meer dan 3 a 4 medestudenten les krijgen. Hierdoor zal je veel progressie boeken!

Video Experience

Een bericht van jouw host

Eigenaar, Jorge

In de ochtend leer je Spaans op een fantastisch eiland. In de middag trotseer je de golven op een surfboard. 's Avonds geniet je van het bruisende nachtleven van Fuerteventura. Een fantastische tijd gegarandeerd!
Je volgt Spaanse les in kleine groepen met internationale mede-studenten. Zo leer je de Spaanse taal, maar ook leer je veel van de Spaanse cultuur.

Over Spaans en surfen op Fuerteventura

Hieronder lees je alle benodigde informatie over deze surf + taalreis naar Fuerteventura, Spanje.

Over Fuerteventura, Spanje

 • Corralejo: de watersport-hoofdstad van Europa trekt jaarlijks duizenden watersport fanatiekelingen. Zowel golfsurfen, windsurfen als kitesurfen zijn zeer populair in het noorden van Fuerteventura. Dit stadje is leuk en gezellig en beschikt over vele opties voor activiteiten. Ook het horeca- en uitgaansgedeelte is goed op orde, met vele mogelijkheden. Tijdens jouw cursus Spaans hier, hoef je je dus geen moment te vervelen.
 • Fuerteventura: Naast het fantastische klimaat kent Fuerteventura nog een groot voordeel: zeer goede golven met verschillende hoogte en sterkte, waardoor elke surfer hier een geschikte surfplek kan vinden. Het eiland biedt verder een breed scala aan activiteiten, zowel voor de sportieveling als degenen die op zoek zijn naar meer natuur en cultuur.
 • Canarische Eilanden: wetenschappers hebben vastgesteld dat rondom de Canarische Eilanden het beste klimaat ter wereld heerst! Per jaar geniet het eiland zo’n 3000 zonuren.

Over de Taalschool

 • De taalschool wordt gerunt door 2 broers; Luis en Jorge. De taalschool is kleinschalig, met gemiddeld zo’n 15 tot 20 leerlingen. Hierdoor kan er heel veel energie gestoken worden in persoonlijke aandacht, wat echt een pluspunt is van deze taalschool op Fuerteventura. De school is daarnaast gelegen op loopafstand van het strand, het centrum en het busstation vanwaar je de rest van het eiland ontdekt.
 • De taallessen: vanwege Covid kan het voorkomen dat er in de week 3 ochtenden les wordt gegeven. Waar mogelijk worden alsnog de 5 ochtenden in de week aangeboden.

Over de Taallessen

 • Spaanse lessen: tijdens de Spaanse lessen werken studenten zowel individueel als in een groep. Er zullen alledaagse conversaties en uitdrukkingen aan bod komen, maar ook zal er aandacht zijn voor relevante aspecten van zowel de Spaanse- als de Canarische cultuur. De cursus loopt het hele jaar door. Je kunt op iedere maandag beginnen voor zoveel weken je maar wilt.
 • Spaans + surfen: de ideale combinatie tijdens jouw verblijf op Fuerteventura. Combineer de 5 ochtenden Spaans met een aantal surfsessies. 3 middagen per week zul jij uitgebreid surfles krijgen, waar het materiaal en eventuele transport bij zit inbegrepen.
 • Startdata: je kunt op iedere maandag beginnen. Op de maandag van aankomst wordt je niveau getoetst, waarmee wordt bepaald op welk niveau jij wordt geplaatst. Deze taalschool richt zich met name op beginnende of lichtgevorderde sprekers van de Spaanse taal. De lessen worden gegeven voor de niveau’s A1 – B2.

Over de studenten

 • De studenten: je zult Spaans leren in een echt internationale omgeving. Zo leer je niet alleen veel over de Spaanse taal, over Spanje en de Canarische eilanden maar zal je tijdens jouw verblijf ook veel leren over de landen en culturen van jouw medestudenten.

Over de Surflessen

 • Surfen op Fuerteventura: Fuerteventura heeft een aantal goede stranden om te surfen. Tijdens de surflessen zal er per dag gekeken worden naar de best mogelijke plek voor de les
 • Spaans + kitesurfen: tevens is het mogelijk om jouw Spaanse cursus te combineren met kitesurfen. Neem hiervoor contact met ons op voor de mogelijkheden.

Over de Surfcondities

 • De surflessen worden gegeven op verschillende niveaus. De surfinstructeurs zullen er voor zorgen dat jij les krijg op jouw niveau, ook als je nog nooit gesurft heb zal je dit snel leren.
 • De meeste studenten kiezen 3 of 5 surflessen per week, zodat jij echt stappen kunt maken tijdens jouw cursus Spaans en surfen.

Accommodatie

 • Casa Carmen: de school biedt een prachtige Canarische villa met zeezicht. Casa Carmen bevindt zich in één van de beste buurten van Corralejo en wordt uitsluitend bewoond door de studenten van de taalschool. Iedere kamer heeft zijn eigen badkamer. In het huis bevinden zich een grote, gemeenschappelijke keuken en twee lounges met uitzicht op zee, waar je kunt relaxen na een heerlijke surfsessie.
 • Internationale omgeving: een verblijf in Casa Carmen is een verblijf in een levendige en internationale omgeving. Het huis is volledig uitgerust en prachtig ingericht in surf-stijl. In de tuin kun je zonnebaden of relaxen in een hangmat. Op een prachtige manier zul je bovendien dagelijks de zee in de zon zien zakken.

Wat is er te doen?

 • Yoga: het is goed mogelijk om yogalessen te boeken tijdens jouw verblijf op Fuerteventura voor een cursus Spaans leren en surfen.
 • SUP: Stand Up Paddling is een watersport die steeds meer bekendheid krijgt. Deze sport, waarbij je staat op een surfboard en je jezelf voortbeweegt met een peddel, komt oorspronkelijk uit Hawaii en is een hele goede en zeer leuke workout.
 • Fuerteventura: dit eiland heeft erg veel te bieden. Lees er meer over in onze Travel Guide Fuerteventura.

Locatie

De locatie van de taalschool vind je op onderstaand kaartje. Hieronder vind je de beste maniere(n) om er te komen.

Adres

Spanish & Surf School Fuerteventura

Calle Pizarro, 46

35660 Corralejo

Las Palmas

Spain

How to get there?

De meeste studenten boeken de transfer vanaf het vliegveld € 25,- per rit.

Het is ook mogelijk om met de bus naar Corralejo te komen. Vanaf het vliegveld dien je een bus te nemen naar Puerto de Rosario en vandaar pak je een bus naar Corralejo. Het openbaar vervoer op Fuerteventura werkt prima maar is niet al te snel. Wij raden – zeker bij aankomst – de airporttransfer aan.

Praktische informatie

 • Aankomst: idealiter kom je aan op zaterdag of zondag
 • WiFi: zowel in de taalschool als in Casa Carmen is er Wifi aanwezig.
 • Check in: aankomst is idealiter op zaterdag of zondag, maar indien je graag eerder al komt, kan dat (indien beschikbaar
 • Check out: de check-out is meestal op zaterdag of zondag en kun je over het algemeen vrij flexibel aangeven. Evt. losse nachten bijboeken ter plekke kan indien beschikbaar.

Basic paklijst

In de welkomstinformatie ontvang je meer informatie over 'wat in te pakken'. Voorlopig willen we jou op de hoogte brengen van de belangrijkste zaken:
 • Identiteitsbewijs
 • Verzekeringspas / geprint bewijs
 • Zonnebrand (waterafstotend)
 • Zwembroek / Bikini en een badlaken & handdoek
 • Warme kleding
 • Een pinpas/credit card en wat cash geld (€)
 • Telefoonoplader en powerbank
 • Eten voor tijdens jouw reis naar de bestemming

Prijslijst

Hieronder tref je de prijslijst voor Spaans en surfen op Fuerteventura. Wij doen ons uiterste best om deze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden, maar de daadwerkelijke prijzen kunnen afwijken van onderstaande tabel. Vul het boekingsformulier in voor een gratis en vrijblijvend prijsoverzicht voor de door jou gewenste surf + taalreis.
WeekSpaans + gedeeld verblijfSpaans + privé verblijf
Week 1€ 265,-€ 370,-
Week 2€ 530,-€ 740,-
Week 3€ 795,-€ 1005,-
Week 4€ 1060,-€ 1340,-
Week 5€ 1325,-€ 1675,-
Week 6€ 1590,-€ 2010,-
Week 7€ 1855,-€ 2345,-
Week 8€ 2120,-€ 2680,-
Extra week€ 265,-€ 370,-
Hoogseizoen (toeslag per week) n.v.t.n.v.t.
Surf Add-on (toeslag per week)€ 175,- € 175,-
5 / 5 - 5 reviews

Reviews

Spaans en surfen op Fuerteventura is beoordeeld met een 5 /5 op Google, gebaseerd op 18 reviews. Hieronder vind je maximaal 5 reviews:

Annemieke Kruijt 5 / 5

I spent a month in this place two years ago and have been longing to head back ever since. Everything was just perfect: Jorge was the most friendly host and a very nice person

He was willing to help me out with anything I needed that I could not get sorted by myself (lost my phone woooops; he took me to the police station to help me file a report so that my insurance would cover this and allowed me to use his personal address to have a replacement phone shipped from back home). The Spanish lessons were of a very high quality, all teachers being both professional and really nice. They were very flexible to accomodate a schedule that would work for me personally and allowed me to make optimal use of the amazing wind & waves that you can find all around the beautiful island. Casa Carmen attracts the perfect crowd: the mature yet adventurous traveller; you will meet the best people there! I recommended this place to my brother who has now been living there for two months already. And.... looks like I will finally be able to make my way back there myself very soon! Fingers crossed, could not be more excited!!!

Open volledige review(s)

Dennis Bednarski 5 / 5

I spend there 2 weeks and had a perfect time -The option to combine spanish lessons and surf lessons is perfect in that school :) Really well organized and I have to be honest

. there is NOTHING to complain about. The house "casa carmen" is awesome. A lot of space, clean, directly on the water and 5minute walk to the city..perfect. The surfschool they are cooperating with, is awesome "homegrown" has top teacher. The languageschool as well - nice, friendly, smooth teacher - doesn't depend on your level- they will organize it really well and help you to learn the language easily :) Best greets Dennis

Open volledige review(s)

Josh Everitt 5 / 5

Very friendly staff and teachers!

Open volledige review(s)

Marvin Arras 5 / 5

I spent an amazing week at Fuerteventura. In the morning I attended Spanish lessons and in the afternoon I had surf lessons. Both teachers were well structured and I benefited

a lot. I stayed at the Casa Carmen, a beautiful house located directly at the beach as well as close to the centre of Corralejo. I would recommend everyone to experience Spanish and Surf and I am sure that I will return.

Open volledige review(s)

Sri Ganesh 5 / 5

I rarely write reviews but thought this surf school deserved one because of how awesome it is! I booked a last minute holiday to the Spanish and surf school and was delighted

to get an almost instant reply from Jorge (the owner) who was extremely helpful to get things sorted at such short notice. The instructors at the surf school are very nice, experienced and the group sizes are just right (about 6-8 people per instructor). The accommodation had superb views of the sea and good, clean facilities (kitchen, free wifi!! Guitar, speakers for music, basically everything you need to have a great party!). Jorge (the owner) is also super friendly and Approachable if you need anything. The atmosphere was very friendly, the school organises nights out which are really fun. I met a mixture of Spanish, German and Italian folks, so it's well worth reading up on your languages to get the most out of your trip. Overall, I had an awesome time and would definitely come again (for longer) to take advantage of the Spanish lessons and the good waves. Hope to see you there next time :-)

Open volledige review(s)

Waarom boek je met SurfaWhile?

Gratis advies van onze surf-experts
Geen verscholen boekings-kosten

Boek veilig én betrouwbaar
Beoordeeld met een 9.6

Goed om te weten

Leg je plekje vast door 30% van de totale reissom te betalen. Het openstaande bedrag wordt 6 weken voor aankomst in rekening gebracht.

Boek deze Surf + Taalreis

Wil jij overgaan op een boeking? Vul het het formulier hiernaast gratis en vrijblijvend in om een prijsopgave te ontvangen.

Vergelijkbare Surf + Taalreizen

4.6 / 5 - reviews

Spaans en surfen in Ecuador

Montanita, Ecuador
Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Gastgezin of studentenresidentie
4.9 / 5 - reviews

Spaans en surfen op Tenerife

Tenerife, Spanje
Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Gastgezin of studentenresidentie
4.3 / 5 - reviews

Spaans en surfen in Tamarindo

Tamarindo, Costa Rica
Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Appartementen of gastgezin
4.9 / 5 - reviews

Spaans en surfen in Cadiz

Cadiz, Spanje
Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Gastgezin of studentenresidentie
4.4 / 5 - reviews

Spaans en surfen in Mexico

Puerto Escondido, Mexico
Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Gastgezin of appartementen
4.9 / 5 - reviews

Spaans en surfen in San Sebastian

San Sebastian, Spanje
Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's, incl. beginners
Gedeeld verblijf of gastgezin

De Kleine Lettertjes

Algemene voorwaardenOp deze boeking zijn onze boekingsvoorwaarden van toepassing.
AnnuleringenZie onze algemene voorwaarden voor het annuleringsbeleid.
Wijziging van boekingZie onze algemene voorwaarden voor het wijzigingsbeleid.
Travel OperatorDeze surfvakantie wordt uitgevoerd door SurfaWhile in samenwerking met .
MinimumleeftijdDe minimumleeftijd om in deze accommodatie te verblijven is 16 jaar oud.
Type accommodatieTijdens het boekingsproces kunt u het gewenste accommodatietype selecteren.
ExclusiefTijdens het boekingsproces kunt u de inbegrepen onderdelen van de reis selecteren.
ReisdocumentenDe reisdocumenten voor deze surfvakantie worden bij tijds opgestuurd per email. Indien informatie over visa relevant is, verwijzen we je graag door naar deze pagina.
VoorkeurenAls je dit achteraf doorgeeft, kunnen wij jouw voorkeur(en) niet garanderen.
ToeristenbelastingEventueel touristenbelasting dient op locatie betaald te worden.
Locatie en accommodatieLocatie: deze surfvakantie vindt plaats in in .
Duur van de vakantieTijdens het boekingsproces kun je het gewenste aantal nachten selecteren.
VerzekeringOpen deze pagina voor informatie over een reisverzekering en een annuleringsverzekering.
GarantiefondsWij zijn aangesloten bij het GGTO Garantiefonds (nummer: 1395). Per persoon zijn wij verplicht een eenmalige bijdrage van € 7,50 te vragen.
DisclaimerElke dag besteden we grote zorg en aandacht om de informatie over deze vakantie up-to-date te houden. Toch kan het voorkomen dat faciliteiten, openingstijden en / of eventuele kosten wijzigen.