+316-40488347 [email protected]

4.6 / 5 - 22 reviews

Deze Surf + Taalreis in het kort

Over deze surfreis

Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Surflessen inclusief
Gemiddeld 8 studenten per klas
Gemiddelde leeftijd: 20-30 jaar (min. 17)
Cursus begint iedere maandag
Deze taalschool is geaccrediteerd
Gastgezin of studentenresidentie
Transfer of eigen vervoer
Kaapstad, Zuid-Afrika. Toon op kaart
Lees een reiservaring
Open video

Engels en surfen in Kaapstad

Engels leren en surfen in Kaapstad is de ideale manier om jouw avontuur in Zuid-Afrika aan te gaan. Je leert Engels op een goede taalschool, die niet ver zit van het bekende strand Muizenberg. Verblijf in een gastgezin of een van de studentenhuizen en je zult de tijd van je leven hebben.
De school bevindt zich in Newlands, wat op een paar metrohaltes ligt van het bekende surfstrand Muizenberg. Kaapstad is dan ook echt een topbestemming waar je het grootste deel van het jaar terecht kan voor Engelse les in combinatie met surflessen. De andere studenten zijn erg internationaal dus je gaat veel over verschillende culturen en achtergronden leren.
Wat SurfaWhile leuk vindt:
 • Wereldstad
 • Verblijf in het rustige Newlands
 • Vriendelijke bevolking
 • Veel mogelijkheden tot uitstapjes

Over Engels en surfen in Kaapstad

Engels leren + Surfen

Hieronder lees je meer over deze surfaccomodatie. Zie de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Engels leren + Surfen

 

 • Zuid-Afrika: dit land is al jaren een zeer populaire vakantiebestemming. Miljoenen toeristen trekken jaarlijk naar het meest zuidelijke land van Afrika voor de prachtige natuur en bijzondere bevolking. Het is een van de meest diverse landen ter wereld, waar safari’s, moderne steden, bergen en eindeloze stranden elkaar afwisselen.
 • Kaapstad: wereldwijd wordt deze stad gezien als één van de meest bijzondere reisbestemmingen vanwege de eindeloze mogelijkheden die deze stad te bieden heeft. Waarschijnlijk is er geen stad ter wereld waar zoveel samenkomt: een bruisende wereldstad, een schitterende natuur, de eindeloze Atlantische Oceaan en een zeer diverse, tolerante bevolking.

 

De taalschool

 • Over de taalschool: de taalschool in Kaapstad bestaat uit twee middelgrote taalscholen, waarbij persoonlijke aandacht een van de belangrijkste kernwaarden is. De taalschool waar  wij ons op focussen is gelegen in de groene wijk Newlands, omdat deze zeer goede verbindingen heeft met Muizenberg, het surfstrand van Kaapstad. Daarnaast wordt er een groot aantal activiteiten georganiseerd, waardoor op een hele leuke manier kennis wordt gemaakt met de Zuid-Afrikaanse cultuur en met jouw medestudenten.
 • Accreditaties & awards: deze taalschool is geaccrediteerd door IALC, EAQUALS en Education South Africa.
 • Startdata: je kunt iedere maandag beginnen met de Engelse lessen.

De taallessen

 

 • Engelse les: op deze taalschool kun je kiezen voor parttime Engels (20 uur) of fulltime Engels (30 uur). Beide cursussen zijn geschikt voor alle taalniveau’s en in beide programma’s zul je op een interactieve manier  aan je spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheden werken. Zo heb je een heel compleet programma, wat op een zeer leuke manier wordt gegeven.
 • Engels + Surfen: wanneer je kies voor het Engels + Surf programma, volg je de Engelse lessen tijdens de ochtend, waar je vervolgens in de middag kunt gaan surfen. Deze surflessen worden gegeven in Muizenberg, de beste locatie voor beginnende surfers in Kaapstad, wat op een paar tramhaltes van de school afligt en dus makkelijk bereikbaar is.
 • Niveau:  Deze taalschool is voor elk niveau te bezoeken. Bij aankomst zal je een toets maken om je niveau te bepalen. De docent zorgt er altijd voor dat je lessen volgt wat aansluit bij jouw niveau.

 

De gasten

 • De studenten: je zult je Engels verbeteren  in een echt internationale omgeving. Zo leer je niet alleen veel over de Engelse taal en over Zuid-Afrika, maar zal je tijdens jouw verblijf ook veel leren over de landen en culturen van jouw medestudenten.

Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer

Hieronder lees je meer over het surfen, de activiteiten, de maaltijden en het vervoer. Scroll door de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Accommodatie

Je kunt kiezen uit 3 verschillende typen accommodatie. De aankomst is op zondag en op zaterdag, na jouw laatste schooldag, zal je de accommodatie weer verlaten.

 • Gastgezin: (min. leeftijd 17 jaar) ook is het mogelijk om bij een gastgezin te verblijven. Dit is over het algemeen de beste manier om in korte tijd zoveel mogelijk progressie te boeken op je Engelse taalvaardigheid. Een ander groot voordeel is dat er per dag twee maaltijden geserveerd worden (ontbijt en dinner) en je zult je eigen kamer krijgen.
  • Mochten jullie met z’n 2’en komen, is het mogelijk om een kamer te delen in een gastgezin. Hierdoor zullen jullie beide een korting krijgen.
 • On-site accommodatie: (min. leeftijd 18 jaar) de taalschool beschikt over een student house welke direct naast de school ligt. De kamers worden gedeeld en het huis beschikt over een zwembad.
 • Residentie: op een kwartier afstand (met de tram, 4 haltes) ligt de studenresidentie, waar 20 studenten verblijven. Hier zul je een eigen kamer krijgen en de residentie is van alle gemakken voorzien.

Surflessen

 • Surflessen: de surflessen vinden plaats op het strand van Muizenberg, op zo’n 20 minuten met de trein vanuit de taalschool. Muizenberg wordt alom gezien als een uitstekende surfspot om écht te leren surfen. De school kan jou helpen bij het kiezen van een surfschool maar je hebt zeker ook de vrijheid om zelf die kant op te gaan en een school naar keuze uit te kiezen.
 • Surfmateriaal: buiten de surflessen om zul je een surfboard kunnen huren, maar het is ook mogelijk om een (tweedehands) board aan te schaffen. Zowel in de taalschool als daarbuiten zijn er ook voldoende mogelijkheden om aan een surfplank te geraken.

Surfcondities

 • De surflessen worden gegeven op verschillende niveaus. De surfinstructeurs zullen er voor zorgen dat jij les krijg op jouw niveau, ook als je nog nooit gesurft heb zal je dit snel leren.
 • Ben jij een ervaren surfer dan raden wij aan om op locatie een tweedehands surfboard aan te schaffen. De school kan je hiermee helpen.

Activiteiten

 • Cape of Good Hope: in het zuiden van het schiereiland waarop Kaapstad zich bevindt, vind je het Cape of Good Hope Nature Reserve. Een ongelooflijk mooi natuurgebied met eindeloze uitzichten, verborgen stranden en wilde dieren als zebra’s, struisvogels en bavianen.
 • Tafelberg: midden in de stad vind je de tafelberg, welke op de UNESCO lijst van “7 natuurwonderen” staat. Je kunt de tafelberg op per lift of je kunt ervoor kiezen om de berg te beklimmen. Wanneer je kiest voor het beklimmen van de tafelberg, dan kun je kiezen uit een groot aantal verschillende hikes, met ieder een geheel eigen karakter, duur en moeilijkheidsgraad.
 • Musea: de lange geschiedenis en de bijzondere culturen van Kaapstad hebben ertoe geleid dat er vele belangrijke musea te vinden zijn in de stad. Denk hierbij aan Robben Island, the Castle of Good Hope, the Slaves Lodge, The District 6 Museum, en nog veel meer.

Vervoer

 • Van het vliegveld van Kaapstad kun je gemakkelijk met de bus richting de stad reizen.
 • Het is tevens mogelijk om een airport-transfer te boeken.

Prijzen & Boeken

Waarom boek je met SurfaWhile?

 • Onze klanten beoordelen ons met een 9.6
 • Lid van SGR & ANVR
 • Gegarandeerd de laagste prijs
 • Gratis eBook t.w.v. € 9,95
 • Toegang tot SurfaWhile Community
 • Lees meer

Prijzen

Hieronder vind je de prijzen van deze surfvakantie. Wil jij overgaan op een boeking? Vul het het formulier hiernaast hieronder in om jouw boeking vast te leggen.

Prijsoverzicht

Onderstaande prijzen betreffen de  prijzen per persoon per week. De tarieven worden bepaald op basis van de aankomstdatum.

WeekEngels + gastgezinEngels + on site acc.Engels + residentie
1 week€ 535,-€ 540,-€ 525,-
2 weken€ 995,-€ 1.005,-€ 975,-
3 weken€ 1.455,-€ 1.470,-€ 1.425,-
4 weken€ 1.875,-€ 1.895,-€ 1.835,-
5 weken€ 2.325,-€ 2.350,-€ 2.275,-
6 weken€ 2.775,-€ 2.805,-€ 2.715,-
7 weken€ 3.225,-€ 3.260,-€ 3.155,-
8 weken€ 3.675,-€ 3.715,-€ 3.595,-
extra week€ 450,-€ 455,-€ 440,-
Hoogseizoen€ 30,-€ 30,-€ 30,-
Upgrade 30 lessen€ 90,-€ 90,-€ 90,-

Wij vragen een eenmalige bijdrage van € 15,- per boeking ten behoeve van het garantiefonds GGTO. Zie de tab "inbegrepen" hieronder voor een overzicht van het basispakket en eventuele bijkomende opties.

Wat is wel/niet inbegrepen?

IngerepenNiet inbegrepen
20 lesuren Engels (of 30 lesuren, zie prijsoverzicht)Vlucht naar Kaapstad
Accommodatie (check-in zondag, check-out zaterdag)Transfer van het vliegveld naar de taalschool (bij te boeken voor € 35,-)
Homestay: ontbijt + dinerSchoolboeken (ong. € 20,- tot € 38,-)
Residentie: geen maaltijdenMaaltijden die niet zijn inbegrepen
On-site accommodatie: geen maaltijdenBepaalde activiteiten
Activiteiten: sommige activiteiten zijn voor alle scholieren en zijn gratis om te volgenAlle studenten betalen een borg van € 100,- welke ze in principe aan het einde van hun verblijf weer terug krijgen

Verovoer & Add-ons

Doe vrijblijvend een aanvraag

Vergelijkbare Surf + Taalreizen

Praktische informatie

Praktische informatie

Hieronder vind je alle benodigde praktische informatie betreffende deze surfvakantie.

Check-in / Check-out

Check in: Is flexibel maar bij voorkeur op Zondag, tijd is afhankelijk van de aankomst tijd en wordt nader bepaald.

Check out: Is tevens flexibel maar bij voorkeur op Zondag, je dient uit te checken voor 12.00.

Praktische informatie

 • Aankomst: idealiter kom je aan op zondag, maar de school is zeer flexibel met studenten die arriveren op andere dagen. Dus aankomst op donderdag, vrijdag of zaterdag is zeker ook mogelijk, waar je dan op maandag met de Engelse lessen zult starten.
 • Visum: voor een verblijf van maximaal 90 dagen is een toeristenvisum voldoende. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Deze kan eenmalig verlengd worden met nog eens 90 dagen.
 • Valuta: in Zuid-Afrika betaalt men met de Zuid-Afrikaanse Rand.
 • Pinnen en creditcard: in Kaapstad vind je een groot aantal pinautomaten waar je kunt pinnen met een wereldpas (maestro) of met creditcard (Mastercard of Visa).
 • Inentingen: voor actuele informatie omtrent inentingen, zie deze pagina.
 • Wifi: in de taalschool is wifi aanwezig.

Meenemen

Klik hier voor de algemene pack-list. Zie de lijst hieronder voor de accommodatie-specifieke meeneemlijst:

 • Zonnebrand
 • Zwembroek / Bikini
 • Badlaken & handdoek
 • Warme kleding
 • Wat cash geld kan altijd handig zijn
 • Muggenspray

Verzekeringen

SurfaWhile is officieel partner van de Europeesche Verzekeringen, waardoor de reizen van SurfaWhile verzekerd kunnen worden. Let op: Surfen wordt gezien als een ‘extreme-sport’, niet elke verzekeraar vergoedt deze reizen. Ga dit zelf goed na indien je zelf de verzekering afsluit, bij welke verzekeraar dan ook.

 • Kortlopende reisverzekering: met het afsluiten van een kortlopende reisverzekering via de Europeesche Verzekeringen ben je verzekered voor onverwachte kosten op reis.
 • Annuleringsverzekering: met het afsluiten van een annuleringsverzekering kun je jouw reis kosteloos annuleren indien deze onverhoopt niet door kan gaan.

How to get there?

Adresgegevens:
 • Good Hope Studies – English Language School
 • 11 Mariendahl Ave
 • Newlands Cape Town, 7700
 • South Africa

Vervoer:
Voor meer informatie omtrent de mogelijkheden tot vervoer naar deze accommodatie, zie de tab 'vervoer' onder 'Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer'.

Experiences

Recensies

4.6 / 5 - 22 reviews

Engels leren + Surfen is met een 4.6 /5 beoordeeld op Google, op basis van 22 recensies. Hieronder volgen maximaal 5 reviews:

Video Experience

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Bekijk de vragen en antwoorden hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Prijzen

De prijs per week, incl. alle extra’s vind je onder het kopje prijzen. Klik op de gele knop Prijzen & Boeken en je komt er direct. De prijs wordt gegeven per persoon.

Onder het kopje met prijzen vind je wat allemaal is inbegrepen in deze surfvakantie.

Indien jullie met minimaal 10 personen komen, kijken we graag samen naar de mogelijkheden, incl. welke accommodatie het beste bij jullie groep past. Waar mogelijk kan een groepskorting gegeven worden.

Via SurfaWhile betaal je altijd dezelfde prijs als wanneer je direct bij onze partners boekt, terwijl wij je een aantal leuke voordelen en extra’s aanbieden. Naast het SurfaWhile eBook, wat je helemaal gratis krijgt bij jouw boeking, helpen wij je met goede, snelle en persoonlijke service om de surfaccommodatie te boeken die het beste bij jou/jullie past. En daar betaal je niets extra’s voor

Voor wie?

Bovenaan de pagina, direct onder het groene kader (Wat SurfaWhile leuk vindt) vind je een samenvatting, met de gem. leeftijden van de gasten. Iets verder naar beneden vind je het kopje ‘Wie boekt deze surfvakantie?’ en daar wordt het klantprofiel nog beter beschreven.

Ja, dat kan goed. Bij deze surfvakantie komen veel mensen die alleen of met z’n 2’en reizen, waardoor de sfeer erg open is en verreweg de meesten op zoek zijn naar contact met anderen.

Surfen

Jazeker! De meeste gasten hebben weinig tot geen surfervaring, dus je zult zeker niet de enige zijn. Kijk wel even bij het kopje ‘surfcondities’ om te bepalen welke maand het meest geschikt is voor jou.

Op deze pagina vind je informatie over de surfcondities, waar we per niveau de omstandigheden hebben omschreven. Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’.

De surflessen vinden meestal in de ochtend plaats en ook gaat er vaak ’s middags nog een groep het water in. Het hangt uiteindelijk echter met name af van de surfcondities dus dit is nooit vooraf al met zekerheid te zeggen.

Maaltijden

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘maaltijden’ voor uitleg over de maaltijden.

Met de meeste dieetwensen en allergieën kan rekening gehouden worden. Na je boeking kun je dit vermelden op het aanmeldformulier. Indien je een allergie hebt die niet veel voorkomt, kan het handig zijn om even contact met ons op te nemen

Praktisch

Ja, wij schatten in van wel. Indien jij op zoek bent naar een week (of langer) vol met gezelligheid, (een beetje of veel) surf en leuke mensen, zit je helemaal goed! Een surfvakantie is voor iedereen en de surf-vibe is gegarandeerd!

Zie ‘praktische informatie’ voor informatie over het inchecken (tijd en aankomst dag). Indien je voor de inchecktijd al aankomt, is het geen probleem je bagage alvast achter te laten en lekker naar het strand te gaan.

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘vervoer’ voor de verschillende opties.

Nee, de vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Kijk bij het kopje ‘vervoer’ voor de dichtstbijzijnde luchthaven en een handige link naar een pagina waar je gemakkelijk en het voordeligst jouw vlucht boekt.

Zie ‘praktische informatie’ voor de algemene pack-list en informatie over deze specifieke accommodatie.

In de fotogalerij die zich onder het kopje ‘Over dit surfkamp’ bevindt, kun je foto’s van alle verschillende typen accommodaties vinden.

Het is aan te raden om hier van tevoren een beslissing over te nemen. Deze surfaccommodatie is erg populair, met name in de zomermaanden en zijn daardoor regelmatig volgeboekt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.