Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.8 /5

/ 5 - reviews

Deze Surf + Taalreis in het kort

Over deze surfreis

Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Surflessen inclusief
Gemiddeld 1 - 2 studenten per klas
Gemiddelde leeftijd: 20-30 jaar (min. 16)
Cursus begint iedere maandag
Deze taalschool is geaccrediteerd
Gastgezin of appartementen
School nabij luchthaven
Puerto Escondido, Mexico. Toon op kaart
Lees een reiservaring

Spaans en surfen in Mexico

Spaans leren en surfen in Mexico is oprecht iets wat iedereen gedaan zou moeten hebben. De taalschool in Puerto Escondido is kleinschalig en daarom zeer persoonlijk. Zij hebben ook een eigen surfschool, want surfen, daar staat de streek om bekend. Dompel je onder in de prachtige Mexicaanse cultuur en beleef de ervaring van je leven.
Op deze surfspot komen reizigers van over de hele wereld af. De meesten zijn tussen de 20 en de 35 en zijn allemaal op zoek naar leuke contacten en gezelligheid. Op de taalschool krijg je persoonlijke taalles en in de middag gaan jullie surfen (voor wie wilt).
Wat SurfaWhile leuk vindt:
 • Top surfspot
 • Leuke en kleinschalige taalschool
 • Geweldig eten
 • Internationale vibe

Over Spaans en surfen in Mexico

Spaans leren + Surfen

Hieronder lees je meer over deze surfaccomodatie. Zie de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Spaans leren + Surfen

 • Puerto Escondido: dé surfspot van Mexico werd in 2013 als nummer 8 opgenomen in de lijst van beste surfspots ter wereld door CNN. Jaarlijks vindt hier tevens een belangrijke ‘big wave’ surfcompetitie plaats. Tevens is Puerto Escondido een geweldig leuk plaatsje met heerlijk eten, leuke mensen en een hele chille vibe.
 • Oaxaca: de staat waar Puerto Escondido ligt, staat bekend om haar uitstekende keuken. Vooral de lokale chocolade en koffie zijn erg beroemd. Je zult hier zeker niets tekort komen! Daarnaast zijn er ook tal van bezienswaardigheden in en rondom Puerto.
 • Mexico: een fantastisch land met een rijke geschiedenis. Verspreid over het hele land zijn vele piramides te vinden, de meeste stammen uit het Maya-tijdperk. Daarnaast heb je heerlijk weer, prachtige stranden, lekker eten en zeer vriendelijke mensen. Verder is het land ook relatief goedkoop, en heb je met name in het zuiden vele toeristen die de verschillende highlights bezoeken.

De taalschool

 • De taalschool: de taalschool in Puerto Escondido is een kleinschalige taalschool waar persoonlijke aandacht als erg belangrijk wordt beschouwd. Uniek aan deze taalschool is dat deze school over haar eigen surfschool beschikt. Deze surfschool wordt gerund door een levende legende in de Mexicaanse surfwereld: Roger Ramirez. De school bevindt zich in het centrum van het surfstadje, op loopafstand van het strand en niet ver van de luchthaven; wel zo makkelijk dus.

De taallessen

 • Spaanse lessen: op de Spaanse school in Puerto Escondido worden alle lessen een-op-een gegeven. Indien je samen reist, is het ook mogelijk om samen les te krijgen. Je kunt kiezen uit het ‘Regular Package’, waar je 5 dagen per week 1.5 uur privéles per dag krijgt. Tevens kun je ervoor kiezen om de ‘Intensive’ Spaanse lessen te volgen, waar je 5 dagen per week 3 uur privéles per dag volgt.
 • Spaans en surf: het is goed mogelijk om je Spaanse lessen te combineren met surflessen. Dagelijks (ma.-vr.) zul je een surfles krijgen van het team van Roger Ramirez, een surf-grootheid in Mexico. Bij jouw pakket is vervoer naar de beste surfspots, surfmateriaal en foto’s tijdens de surfsessies inclusief.

De gasten

 • Studenten: tijdens jouw verblijf in Puerto Escondido verblijf je in een internationale omgeving. Zo leer je niet alleen veel over Mexico en over de Spaanse taal, maar leer je ook over de verschillende culturen van jouw mede-studenten.

Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer

Hieronder lees je meer over het surfen, de activiteiten, de maaltijden en het vervoer. Scroll door de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Accommodatie

 • Gastgezin: een verblijf bij een gastgezin is dé ideale manier om helemaal op te gaan in de lokale cultuur. Het grote voordeel is het taalaspect, er wordt immers alleen Spaans gesproken. Uiteraard zijn de families zich ervan bewust dat de studenten die bij hen verblijven (vaak) beginnende Spaanse sprekers zijn, dus daar kunnen ze goed mee omgaan. Daarnaast krijg je 2 maaltijden per dag, waardoor je ook gegarandeerd van het (lokale) Oaxaquena eten kunt genieten. Je krijgt je eigen slaapkamer, en vaak zit hier ook een eigen badkamer bij.
 • Appartementen: de taalschool heeft twee accommodaties waarin zich een aantal appartementen bevinden. Beide accommodaties bevinden zich op loopafstand van zowel de school als het centrum van Puerto Escondido. Je zult verblijven in een privé-appartement, welke je eventueel kunt delen met een vriend(in). Alle appartementen hebben een privé-badkamer en er zijn kookfaciliteiten aanwezig, en er is drinkwater beschikbaar. Ook is er WiFi waar je gratis gebruik van kunt maken. Het complex wordt regelmatig schoongemaakt. Verder is er een kleine sportschool, waar speciale sportsessies worden gegeven om jou optimaal voor te bereiden op de surfsessies.

Surflessen

 • Persoonlijke aandacht: net zoals bij de Spaanse lessen is het surfen erg persoonlijk. Je volgt surfles met maximaal 3 personen in een groepje, waardoor je zeer snel vooruitgang zult boeken.
 • Surfspots: ook zal per moment en per niveau worden bekeken welke surfspot op dat moment het meest geschikt is. De pick-up truck van de school brengt jou, inclusief materiaal, naar verschillende surfspots in de regio.
 • Roger Ramirez: het team, onder leiding van Mexicaanse surf-legende Roger Ramirez heeft al vele jaren ervaring met het geven van surfles aan alle verschillende niveau’s. Al het materiaal is inbegrepen, inclusief shirtjes. Je hoeft zelf alleen je zwembroek aan te trekken.

Surfcondities

 • De surflessen worden gegeven op verschillende niveaus. De surfinstructeurs zullen er voor zorgen dat jij les krijg op jouw niveau, ook als je nog nooit gesurft heb zal je dit snel leren.
 • Ben jij een ervaren surfer dan raden wij aan om op locatie een tweedehands surfboard aan te schaffen.

Activiteiten

 • Zeeschildpadden: Puerto Escondido is een belangrijke plek voor de prachtige zeeschildpadden. Je kunt deze bijzondere dieren zien tijdens een excursie vanuit Puerto Escondido. Dit is een betaalde activiteit en kan op locatie worden geboekt.
 • Walvissen en dolfijnen: naast de hierboven genoemde zeeschildpadden is Puerto Escondido een belangrijke plek voor walvissen en dolfijnen, die je hier met enige regelmaat tegen kunt komen.
 • Mexicaanse keuken: eten in Mexico is een belangrijk ritueel en het is een belangrijk onderdeel van de Mexicaanse cultuur. Vanuit de taalschool in Puerto Escondido wordt er met enige regelmaat een kookcursus georganiseerd, zodat jij het échte Mexicaanse eten leert te bereiden. Dit is een betaalde activiteit en kan op locatie worden geboekt.
 • Surprise-activiteit: iedere week wordt er een “surprise-activiteit” georganiseerd, waarbij een gezellige activiteit met de hele groep centraal staat. Deze activiteit is inbegrepen in de prijs.

Vervoer

 • Vanaf het vliegtuig van Puerto Escondido kun je gemakkelijk een taxi nemen naar je accommodatie. Deze rit duurt niet langer dan 10/15 minuten.
 • Tevens kun je een ‘collectivo’ nemen. Als je de naam van de taalschool noemt zul je daar worden afgezet.
 • Voor aankomst zal ook de taalschool jou een bericht sturen over hoe je het beste aan kunt komen, waar ook altijd de laatste nieuwtjes in staan.

Prijzen & Boeken

Waarom boek je met SurfaWhile?

 • Onze klanten beoordelen ons met een 0
 • Géén boekingskosten
 • Boek veilig en gemakkelijk
 • Gratis eBook t.w.v. € 9,95
 • Duurzaam & verantwoord
 • Lees meer

Prijzen

Hieronder vind je de prijzen van deze surfvakantie. Wil jij overgaan op een boeking? Vul het het formulier hiernaast hieronder in om jouw boeking vast te leggen.

Prijsoverzicht

De prijzen van de taalschool worden berekend in USD. Onderstaande prijzing zijn een goede schatting en op het moment van het opmaken van de factuur, berekenen we het precieze bedrag, wat dus iets lager of hoger dan onderstaande prijzen kan uitvallen.

WeekVerblijf + Surf + 7.5 uur Spaans Verblijf + Surf + 15 uur Spaans
1 week€ 486,- € 540,-
2 weken€ 909,- € 1.017,-
3 weken€ 1.328,- € 1.490,-
4 weken€ 1.724,- € 1.940,-
5 weken€ 2.160,- € 2.430,-
6 weken€ 2.592,- € 2.916,-
7 weken€ 3.024,- € 3.402,-
8 weken€ 3.456,- € 3.888,-

Wij vragen een eenmalige bijdrage van € 15,- per boeking ten behoeve van het garantiefonds GGTO. Zie de tab "inbegrepen" hieronder voor een overzicht van het basispakket en eventuele bijkomende opties.

Wat is wel/niet inbegrepen?

InbegrepenNiet inbegrepen
5 Spaanse lessen per week (1.5 of 3 uur per dag) Vlucht naar Mexico
7 nachten verblijf per week (appartement of gastgezin) Vervoer naar Puerto Escondido centrum
2 maaltijden in geval van verblijf bij een gastgezin Bepaalde activiteiten (excursies)
Gastgezin: 2 maaltijden per dagAppartement: geen maaltijden inclusief
5 surflessen per week, inclusief materiaal en transport
Fotosessies tijdens een surfles
1 coaching sessie, inclusief diner
4 x surf fitness
1 x Surprise event

Verovoer & Add-ons

Add-onPrijs
ExcursiesPrijzen verschillen

Doe vrijblijvend een aanvraag

Vergelijkbare Surf + Taalreizen

Praktische informatie

Praktische informatie

Hieronder vind je alle benodigde praktische informatie betreffende deze surfvakantie.

Check-in / Check-out

Check in: vindt plaats op zaterdag of zondag, tijd is afhankelijk van de aankomst tijd en wordt nader bepaald.

Check out: vindt plaats op zaterdag of zondag, je dient uit te checken voor 12.00.

Praktische informatie

 • Aankomst: idealiter kom je aan op zondag, maar de school is zeer flexibel met studenten die arriveren op andere dagen. Dus aankomst op donderdag, vrijdag of zaterdag is zeker ook mogelijk, waar je dan op maandag met de Spaanse lessen zult starten.
 • Visum: voor een verblijf van maximaal 90 dagen is een toeristenvisum voldoende. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Deze kan eenmalig verlengd worden met nog eens 90 dagen.
 • Valuta: in Mexico betaalt men met de Mexicaanse Pesos, maar de Amerikaanse dollar wordt ook breed geaccepteerd.
 • Pinnen en creditcard: in Puerto Escondido vind je een aantal pinautomaten waar je kunt pinnen met een wereldpas (maestro) of met creditcard (Mastercard of Visa).
 • Inentingen: voor actuele informatie omtrent inentingen, zie deze pagina.
 • Wifi: in de taalschool is wifi aanwezig.

Meenemen

Hieronder vind je enkele items die we je aanraden om mee te nemen. Tevens kun je onder het kopje 'prijzen' een overzicht vinden wat inclusief/niet inclusief is en na het bevestigen van jouw boeking krijg je tevens een precieze pack-list toegestuurd.

 • Identiteitsbewijs
 • Verzekeringspas / geprint bewijs
 • Zonnebrand (waterafstotend)
 • Zwembroek / Bikini en een badlaken & handdoek
 • Warme kleding
 • Een pinpas/credit card en wat cash geld ($)

Verzekeringen

SurfaWhile is officieel partner van de Europeesche Verzekeringen, waardoor de reizen van SurfaWhile verzekerd kunnen worden. Let op: Surfen wordt gezien als een ‘extreme-sport’, niet elke verzekeraar vergoedt deze reizen. Ga dit zelf goed na indien je zelf de verzekering afsluit, bij welke verzekeraar dan ook.

 • Kortlopende reisverzekering: met het afsluiten van een kortlopende reisverzekering via de Europeesche Verzekeringen ben je verzekered voor onverwachte kosten op reis.
 • Annuleringsverzekering: met het afsluiten van een annuleringsverzekering kun je jouw reis kosteloos annuleren indien deze onverhoopt niet door kan gaan.

How to get there?

Adresgegevens:
 • Oasis Surf & Spanish School
 • Benito Juárez 6, Rinconada
 • 71980 Puerto Escondido
 • Mexico

Vervoer:
Voor meer informatie omtrent de mogelijkheden tot vervoer naar deze accommodatie, zie de tab 'vervoer' onder 'Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer'.

Experiences

Recensies

Deze bestemming heeft (nog) geen recensies op Google.

Video Experience

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Bekijk de vragen en antwoorden hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Prijzen

De prijs per week, incl. alle extra’s vind je onder het kopje prijzen. Klik op de gele knop Prijzen & Boeken en je komt er direct. De prijs wordt gegeven per persoon.

Onder het kopje met prijzen vind je wat allemaal is inbegrepen in deze surfvakantie.

Indien jullie met minimaal 10 personen komen, kijken we graag samen naar de mogelijkheden, incl. welke accommodatie het beste bij jullie groep past. Waar mogelijk kan een groepskorting gegeven worden.

Via SurfaWhile betaal je altijd dezelfde prijs als wanneer je direct bij onze partners boekt, terwijl wij je een aantal leuke voordelen en extra’s aanbieden. Naast het SurfaWhile eBook, wat je helemaal gratis krijgt bij jouw boeking, helpen wij je met goede, snelle en persoonlijke service om de surfaccommodatie te boeken die het beste bij jou/jullie past. En daar betaal je niets extra’s voor

Voor wie?

Bovenaan de pagina, direct onder het groene kader (Wat SurfaWhile leuk vindt) vind je een samenvatting, met de gem. leeftijden van de gasten. Iets verder naar beneden vind je het kopje ‘Wie boekt deze surfvakantie?’ en daar wordt het klantprofiel nog beter beschreven.

Ja, dat kan goed. Bij deze surfvakantie komen veel mensen die alleen of met z’n 2’en reizen, waardoor de sfeer erg open is en verreweg de meesten op zoek zijn naar contact met anderen.

Surfen

Jazeker! De meeste gasten hebben weinig tot geen surfervaring, dus je zult zeker niet de enige zijn. Kijk wel even bij het kopje ‘surfcondities’ om te bepalen welke maand het meest geschikt is voor jou.

Op deze pagina vind je informatie over de surfcondities, waar we per niveau de omstandigheden hebben omschreven. Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’.

De surflessen vinden meestal in de ochtend plaats en ook gaat er vaak ’s middags nog een groep het water in. Het hangt uiteindelijk echter met name af van de surfcondities dus dit is nooit vooraf al met zekerheid te zeggen.

Maaltijden

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘maaltijden’ voor uitleg over de maaltijden.

Met de meeste dieetwensen en allergieën kan rekening gehouden worden. Na je boeking kun je dit vermelden op het aanmeldformulier. Indien je een allergie hebt die niet veel voorkomt, kan het handig zijn om even contact met ons op te nemen

Praktisch

Ja, wij schatten in van wel. Indien jij op zoek bent naar een week (of langer) vol met gezelligheid, (een beetje of veel) surf en leuke mensen, zit je helemaal goed! Een surfvakantie is voor iedereen en de surf-vibe is gegarandeerd!

Zie ‘praktische informatie’ voor informatie over het inchecken (tijd en aankomst dag). Indien je voor de inchecktijd al aankomt, is het geen probleem je bagage alvast achter te laten en lekker naar het strand te gaan.

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘vervoer’ voor de verschillende opties.

Nee, de vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Kijk bij het kopje ‘vervoer’ voor de dichtstbijzijnde luchthaven en een handige link naar een pagina waar je gemakkelijk en het voordeligst jouw vlucht boekt.

Zie ‘praktische informatie’ voor de algemene pack-list en informatie over deze specifieke accommodatie.

In de fotogalerij die zich onder het kopje ‘Over dit surfkamp’ bevindt, kun je foto’s van alle verschillende typen accommodaties vinden.

Het is aan te raden om hier van tevoren een beslissing over te nemen. Deze surfaccommodatie is erg populair, met name in de zomermaanden en zijn daardoor regelmatig volgeboekt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.