Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.8 /5

/ 5 - reviews

Deze Surf + Taalreis in het kort

Over deze surfreis

Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's, incl. beginners
Surf lessen optioneel bij te boeken
Gemiddeld 6-8 studenten per klas
Gemiddelde leeftijd: 20-35 jaar (min. 17)
Cursus begint iedere maandag
Deze taalschool is geaccrediteerd
Gedeeld verblijf of gastgezin
Reis gemakkelijk naar San Sebastian
San Sebastian, Spanje. Toon op kaart
Lees een reiservaring
Open video

Spaans en surfen in San Sebastian

Spaans leren in San Sebastian was nog nooit zo leuk want via SurfaWhile combineer je dit namelijk met surfen. In de ochtend Spaanse taallessen en in de middag surfen in San Sebastian. En dat terwijl je verblijft in een gezellige studentenstad met heerlijk eten.
Deze prachtige plek, in het noorden van Spanje, is uitermate geschikt om een aantal weken te verblijven voor een cursus Spaans en surfen. Met name in de periode maart t/m november komen hier studenten vanuit letterlijk de hele wereld om Spaans te leren in combinatie met surflessen. Waar wacht je nog op?
Wat SurfaWhile leuk vindt:
 • Leuke studentenstad
 • Stads- en surfstrand om de hoek
 • Uitstekende keuken
 • Veel leuke activiteiten

Over Spaans en surfen in San Sebastian

Spaans leren + Surfen

Hieronder lees je meer over deze surfaccomodatie. Zie de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Spaans leren + Surfen

 • San Sebastian: een bruisende studentenstad, die naast haar uitstekende surfcondities beroemd is vanwege haar uitstekende keuken. Dankzij de open ligging aan de oceaan, rollen er constant golven tegen de stranden van San Sebastian op. De stad is hierdoor een van de weinige Europese steden waar je direct in de stad kunt surfen. Daarnaast heb je er een gezellig centrum, bestaande uit een oud- en een nieuw deel. Je kunt in deze stad, die middelgroot is, van alles doen en je zult je niet vervelen. In San Sebastian bevindt zich een universiteit en het grootste deel van het jaar zijn er ook vele taalschool-studenten te vinden.
 • Noord-Spanje: San Sebastian bevindt zich aan de Atlantische Oceaan, in het noorden van Spanje. De noordwestkust van Spanje is dankzij haar ligging aan de Atlantische Oceaan minder droog dan de rest van het land, waardoor de omgeving veel groener is dan de rest van het tamelijk droge Spanje. Dit zorgt voor de prachtige natuur in deze regio. Er zijn tal van mogelijkheden om steden rondom San Sebastian te bezoeken.

De taalschool

 • Over de taalschool: de taalschool in San Sebastian is een van de meest ervaren Spaanse taalscholen van Noord-Spanje. Deze school is opgericht in 1989 en heeft zodoende duizenden internationale studenten wegwijs gemaakt in de Spaanse taal. De school is niet al te groot, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.
 • De studenten: je zult Spaans leren in een echt internationale omgeving. Zo leer je niet alleen veel over de Spaanse taal, over Spanje en over Baskenland, maar zal je tijdens jouw verblijf ook veel leren over de landen en culturen van jouw medestudenten.
 • Accreditaties & awards: deze taalschool is geaccrediteerd door Instituto Cervantes, Fedele, International House en IALC. Tevens is deze taalschool een officieel examencentrum voor Spaanse examens.

De taallessen

 • Spaanse Lessen: in principe volg je tijdens de ochtenduren een aantal uur Spaanse les. Per week zullen dit 20 lesuren zijn (meestal ochtend of middag). Je zult je richten op de verschillende skills van het Spaans (Spreken en luisteren, maar ook schrijven, lezen en grammatica). De groepen worden klein gehouden, dus er is veel persoonlijke aandacht. Indien er op jouw niveau geen of maar 1 andere student is, zul je in plaats van 4 3 lesuren op een dag krijgen.
 • Spaans en Surf: indien je de surflessen boekt, volg je tijdens de middag surfles bij de bekende surfschool Pukas. Samen met jouw medestudenten gaan jullie naar de surfschool die direct aan het strand ligt, waar je dagelijks een uur surfles zult krijgen. 
 • Startdata: cursussen starten elke maandag (aankomst in San Sebastian op zondag).
  • Cursussen Spaans voor beginners starten op: 04 jan. 01 feb. 01 mrt. 05 apr. 03 mei. 07 jun. 21 jun. 05 jul. 19 jul. 02 aug. 16 aug. 30 aug. 13 sep. 27 sep. 11 okt. 02 nov.   
  • mocht bovenstaande data niet uitkomen, kan je er ook voor kiezen om zelfstudie te doen (bijv. via een taal-app) en een andere maandag beginnen. Het is ook mogelijk om bijv. 1 online Spaanse les per week te krijgen i.c.m. opdrachten om vanuit Nederland of België al met jouw Spaans bezig te zijn.
 • Vakantiedata:  In Spanje gelden er een aantal nationaal erkende feestdagen. Deze dagen is de school gesloten, lessen worden – waar mogelijk – ingehaald op andere dagen. Uiteraard wordt geprobeerd om  een leuk en alternatief programma voor de studenten aan te bieden.

De gasten

 • De studenten: je zult Spaans leren in een echt internationale omgeving. Zo leer je niet alleen veel over de Spaanse taal, over Spanje en over Baskenland, maar zal je tijdens jouw verblijf ook veel leren over de landen en culturen van jouw medestudenten. De meeste studenten komen alleen en zijn tussen de 18 en de 35.

Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer

Hieronder lees je meer over het surfen, de activiteiten, de maaltijden en het vervoer. Scroll door de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Accommodatie

 • Gedeeld appartement: deze appartementen zijn gedeeld, waar de andere gasten die in de appartementen verblijven mede-studenten zijn of locals. Je krijgt de beschikking over je eigen kamer met bureau, stoel en een kast. Indien je samen met een vriend(in) reist, of met je partner, is het ook mogelijk om een kamer te delen (1 groot of 2 losse bedden). De appartementen zijn gelegen in verschillende gebieden van San Sebastian. Zo goed als alle bezienswaardigheden zijn in principe op loopafstand.
 • Gastgezin: dit is de ideale manier om nog sneller jouw Spaans te verbeteren. Je verblijft in een appartement waar ook een familie woont (dit kan met of zonder kinderen). Deze mensen hebben al ervaring met het wonen met studenten die de Spaanse taal leren, zij zullen jou alleen maar proberen te helpen. Je krijgt een eigen kamer terwijl je de badkamer zult delen. Het ontbijt is inclusief bij de familie, maar je kunt er ook voor kiezen om elke dag diner geserveerd te krijgen.

Surflessen

 • Surfles: je zult 5 x per week 1 uur surfles volgen bij de gerenommeerde surfschool Pukas. Deze zeer professionele surfschool (met vestigingen in verschillende Spaanse steden) heeft door de jaren heen duizenden studenten lesgegeven, en is een begrip in Noord-Spanje. Naast een surfschool maakt Pukas tevens haar eigen surfboards en beschikken ze over meerdere surfshops in Spanje. Surfles is optioneel (maar wel heel leuk en zeker aan te raden).
 • Surfmateriaal: indien je buiten de lessen om wilt surfen, kun je een board en wetsuit huren. Indien je voor langere tijd verblijft in San Sebastian, kun je er ook voor kiezen om een (tweedehands-) surfboard aan te schaffen. 

Surfcondities

 • De surflessen worden gegeven op verschillende niveaus. De surfinstructeurs zullen er voor zorgen dat jij les krijg op jouw niveau, ook als je nog nooit gesurft heb zal je dit snel leren.
 • Ben jij een ervaren surfer dan raden wij aan om op locatie een (tweedehands) surfboard aan te schaffen of er zelf 1 mee te nemen. Echter kan een weekje (of 2) surfles je alsnog heel veel verder helpen.
 • Lees meer over surfen in San Sebastian

Activiteiten

 • Culinair San Sebastian: op het gebied van eten en drinken kom je gegarandeerd aan je trekken. Elke week zijn er speciale studentenavonden, waar je met korting de lekkerste hapjes en drankjes kunt proberen, altijd erg gezellig!
 • Festivals: in San Sebastian worden er tijdens de zomer veel festivals georganiseerd. Zo wordt er jaarlijks een beroemd jazzfestival georganiseerd, en ook de Baskische feestweek is een begrip. Hier lees je alles over de festivals in San Sebastian.
 • Citytrip: op relatief korte afstand van San Sebastian vind je een aantal steden die je gemakkelijk kunt bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld Biarritz, Bilbao en Pamploma bezoeken tijdens het weekend.
 • Overige activiteiten: naast de hierboven genoemde activiteiten worden er ook vanuit de taalschool vele activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan paella-avonden, beachvolleybal, SUP-en, kajakken, voetballen en nog veel meer. Je hoeft je dus geen moment te vervelen!

 

Vervoer

 • Het is mogelijk om opgepikt te worden vanaf de luchthaven van Bilbao. Echter is het het makkelijkst (en voordeligst) om een bus te pakken die naar het centrum van San Sebastian gaat. Vandaar kun je lopen of een taxi pakken naar het pick-up adres voor jouw sleutel van het appartement. Anders kun je opgepikt worden door jouw gastgezin.
 • Als jouw boeking in orde is, zul je al deze informatie ook opgestuurd krijgen.

Prijzen & Boeken

Waarom boek je met SurfaWhile?

 • Onze klanten beoordelen ons met een 0
 • Géén boekingskosten
 • Boek veilig en gemakkelijk
 • Gratis eBook t.w.v. € 9,95
 • Duurzaam & verantwoord
 • Lees meer

Prijzen

Hieronder vind je de prijzen van deze surfvakantie. Wil jij overgaan op een boeking? Vul het het formulier hiernaast hieronder in om jouw boeking vast te leggen.

Prijsoverzicht

Onderstaande prijzen betreffen de  prijzen per persoon per week. De tarieven worden bepaald op basis van de aankomstdatum.

Aantal wekenSpaans + Gedeeld apt.Spaans + gastgezin
1 week€ 423,- € 471,-
2 weken€ 736,- € 832,-
3 weken€ 1.049,- € 1.193,-
4 weken€ 1.322,- € 1.514,-
5 weken€ 1.625,- € 1.865,-
6 weken€ 1.928,- € 2.216,-
7 weken€ 2.231,- € 2.567,-
8 weken€ 2.414,- € 2.798,-
9 weken€ 2.702,-€ 3.134,-
10 weken€ 2.990,-€ 3.470,-
11 weken€ 3.278,-€ 3.806,-
12 weken€ 3.506,-€ 4.082,-
Extra week € 283,- € 331,-
Hoogseizoen toeslag Spaans (28/06 - 20/08) € 35,- € 35,-
Hoogseizoen toeslag verblijf (30/05 - 11/09) € 48,-€ 20,-

Wij vragen een eenmalige bijdrage van € 15,- per boeking ten behoeve van het garantiefonds GGTO. Zie de tab "inbegrepen" hieronder voor een overzicht van het basispakket en eventuele bijkomende opties.

Wat is wel/niet inbegrepen?

InbegrepenNiet inbegrepen
20 lesuren Spaans per weekVlucht naar Spanje
Privé verblijf (Appartement of gastgezin) Niet genoemde maaltijden
Bepaalde activiteiten met de taalschool Surfles (zie add-ons)
Ontbijt bij verblijf gastgezin Bepaalde activiteiten (zoals weekend trip school)
Kosten GGTO Garantiefonds (€ 7,50 p.p.)
Beginners schaffen een boek aan (€ 18,-)

Verovoer & Add-ons

Add-onPrijs
5 uur surfles per week € 95,-
Upgrade naar half-board (1 extra maaltijd p.d.) - in geval van gastgezin € 59,- per persoon per week
Speciale eetwensen gastgezin (anders dan vegatarisch)€ 25,- per week

Doe vrijblijvend een aanvraag

Vergelijkbare Surf + Taalreizen

Praktische informatie

Praktische informatie

Hieronder vind je alle benodigde praktische informatie betreffende deze surfvakantie.

Check-in / Check-out

Check in: zondag vanaf 14:00 (in accommodatie).

Check out: Vertrek is zaterdag om 12:00. Het is mogelijk om losse nachten bij te boeken (indien beschikbaar)

Flexibel: Losse nachten (vooraf of na taalcursus is mogelijk). Bij eerdere aankomst of later vertrek kun je vaak je bagage achterlaten in de accommodatie (in overleg).

Praktische informatie

 • Aankomst: zondag vanaf 14:00 (in accommodatie). Vertrek is zaterdag om 12:00. Losse nachten (vooraf of na taalcursus is mogelijk). Bij eerdere aankomst of later vertrek kun je vaak je bagage achterlaten in de accommodatie (in overleg).
 • Visum: voor inwoners van Nederland en/of België is geen visum nodig.
 • Valuta: in Spanje betaalt men met de Euro.
 • Pinnen en creditcard: in San Sebastian vind je een groot aantal pinautomaten waar je met je pinpas of met een creditcard kunt betalen.
 • Inentingen: inentingen zijn niet nodig voor San Sebastian
 • Wifi: in de taalschool is wifi aanwezig. In de accommodatie kan het voorkomen, maar het is geen garantie.

Meenemen

Hieronder vind je enkele items die we je aanraden om mee te nemen. Tevens kun je onder het kopje 'prijzen' een overzicht vinden wat inclusief/niet inclusief is en na het bevestigen van jouw boeking krijg je tevens een precieze pack-list toegestuurd.

 • Identiteitsbewijs
 • Verzekeringspas / geprint bewijs
 • Zonnebrand (waterafstotend)
 • Zwembroek / Bikini en een badlaken & handdoek
 • Warme kleding
 • Een pinpas/credit card en wat cash geld (€)
 • Telefoonoplader

Verzekeringen

SurfaWhile is officieel partner van de Europeesche Verzekeringen, waardoor de reizen van SurfaWhile verzekerd kunnen worden. Let op: Surfen wordt gezien als een ‘extreme-sport’, niet elke verzekeraar vergoedt deze reizen. Ga dit zelf goed na indien je zelf de verzekering afsluit, bij welke verzekeraar dan ook.

 • Kortlopende reisverzekering: met het afsluiten van een kortlopende reisverzekering via de Europeesche Verzekeringen ben je verzekered voor onverwachte kosten op reis.
 • Annuleringsverzekering: met het afsluiten van een annuleringsverzekering kun je jouw reis kosteloos annuleren indien deze onverhoopt niet door kan gaan.

How to get there?

Adresgegevens:
 • Lacunza International House – San Sebastián
 • Mundaitz Kalea 8
 • 20012 San Sebastián-Donostia
 • Gipuzkoa, Spain

Vervoer:
Voor meer informatie omtrent de mogelijkheden tot vervoer naar deze accommodatie, zie de tab 'vervoer' onder 'Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer'.

Experiences

Recensies

Deze bestemming heeft (nog) geen recensies op Google.

Video Experience

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Bekijk de vragen en antwoorden hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Prijzen

De prijs per week, incl. alle extra’s vind je onder het kopje prijzen. Klik op de gele knop Prijzen & Boeken en je komt er direct. De prijs wordt gegeven per persoon.

Onder het kopje met prijzen vind je wat allemaal is inbegrepen in deze surfvakantie.

Indien jullie met minimaal 10 personen komen, kijken we graag samen naar de mogelijkheden, incl. welke accommodatie het beste bij jullie groep past. Waar mogelijk kan een groepskorting gegeven worden.

Via SurfaWhile betaal je altijd dezelfde prijs als wanneer je direct bij onze partners boekt, terwijl wij je een aantal leuke voordelen en extra’s aanbieden. Naast het SurfaWhile eBook, wat je helemaal gratis krijgt bij jouw boeking, helpen wij je met goede, snelle en persoonlijke service om de surfaccommodatie te boeken die het beste bij jou/jullie past. En daar betaal je niets extra’s voor

Voor wie?

Bovenaan de pagina, direct onder het groene kader (Wat SurfaWhile leuk vindt) vind je een samenvatting, met de gem. leeftijden van de gasten. Iets verder naar beneden vind je het kopje ‘Wie boekt deze surfvakantie?’ en daar wordt het klantprofiel nog beter beschreven.

Ja, dat kan goed. Bij deze surfvakantie komen veel mensen die alleen of met z’n 2’en reizen, waardoor de sfeer erg open is en verreweg de meesten op zoek zijn naar contact met anderen.

Surfen

Jazeker! De meeste gasten hebben weinig tot geen surfervaring, dus je zult zeker niet de enige zijn. Kijk wel even bij het kopje ‘surfcondities’ om te bepalen welke maand het meest geschikt is voor jou.

Op deze pagina vind je informatie over de surfcondities, waar we per niveau de omstandigheden hebben omschreven. Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’.

De surflessen vinden meestal in de ochtend plaats en ook gaat er vaak ’s middags nog een groep het water in. Het hangt uiteindelijk echter met name af van de surfcondities dus dit is nooit vooraf al met zekerheid te zeggen.

Maaltijden

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘maaltijden’ voor uitleg over de maaltijden.

Met de meeste dieetwensen en allergieën kan rekening gehouden worden. Na je boeking kun je dit vermelden op het aanmeldformulier. Indien je een allergie hebt die niet veel voorkomt, kan het handig zijn om even contact met ons op te nemen

Praktisch

Ja, wij schatten in van wel. Indien jij op zoek bent naar een week (of langer) vol met gezelligheid, (een beetje of veel) surf en leuke mensen, zit je helemaal goed! Een surfvakantie is voor iedereen en de surf-vibe is gegarandeerd!

Zie ‘praktische informatie’ voor informatie over het inchecken (tijd en aankomst dag). Indien je voor de inchecktijd al aankomt, is het geen probleem je bagage alvast achter te laten en lekker naar het strand te gaan.

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘vervoer’ voor de verschillende opties.

Nee, de vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Kijk bij het kopje ‘vervoer’ voor de dichtstbijzijnde luchthaven en een handige link naar een pagina waar je gemakkelijk en het voordeligst jouw vlucht boekt.

Zie ‘praktische informatie’ voor de algemene pack-list en informatie over deze specifieke accommodatie.

In de fotogalerij die zich onder het kopje ‘Over dit surfkamp’ bevindt, kun je foto’s van alle verschillende typen accommodaties vinden.

Het is aan te raden om hier van tevoren een beslissing over te nemen. Deze surfaccommodatie is erg populair, met name in de zomermaanden en zijn daardoor regelmatig volgeboekt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.