Boek veilig & vertouwd Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 112 reviews

Spaans en surfen in Mexico


4.4 / 5 - 75 reviews Open Gallerij

Homepage / Surf + taalreizen / Spaans Leren + Surfen / Spaans en surfen in Mexico

Wat is inbegrepen in deze reis?

Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Gem. 20-30 jaar oud. Min. 16
Gemiddeld 1 - 2 studenten per klas

Gastgezin of appartementen
School nabij luchthaven
Cursus begint iedere maandag
Deze taalschool is geaccrediteerd

Hoogtepunten

 • Top surfspot: Puerto Escondido, gelegen aan de Grote Oceaan aan de westkust van Mexico, wordt gezien als een van de allerbeste surfspots ter wereld.
 • Leuke en kleinschalige taalschool: De taalschool waar je de Spaanse lessen volgt is relatief klein en kent een zeer persoonlijke sfeer. Dit zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk aandacht van de professionele docenten zult krijgen.
 • Geweldig eten: De regio waar Puerto Escondido zich bevindt, staat bekend om haar uitstekende keuken. Vooral de lokale chocolade en koffie zijn erg beroemd. Je zult niets tekort komen!

Video Experience

Een bericht van jouw host

Roger Ramires, Surf Pro

Kom naar Puerto Escondido voor de beste surfervaring van je leven - gegarandeerd. Ik surf hier al vanaf kleins af aan en weet alles over surfen en de regio. We hebben een geweldig team, ook op onze taalschool.
Naast jou verwelkomen wij nog tal van andere internationale studenten en iedereen is op zoek naar een leuke tijd terwijl je op een mooie manier in aanraking komt met alles wat México te bieden heeft.

Over Spaans en surfen in Mexico

Hieronder lees je alle benodigde informatie over deze surf + taalreis naar Puerto Escondido, Mexico. Wij besteden veel zorg aan het up-to-date houden van deze informatie. Tijdens het boekingspoces zal duidelijk worden wat je precies boekt.

Over Puerto Escondido, Mexico

 • Puerto Escondido: dé surfspot van Mexico werd in 2013 als nummer 8 opgenomen in de lijst van beste surfspots ter wereld door CNN. Jaarlijks vindt hier tevens een belangrijke ‘big wave’ surfcompetitie plaats. Tevens is Puerto Escondido een geweldig leuk plaatsje met heerlijk eten, leuke mensen en een hele chille vibe.
 • Oaxaca: de staat waar Puerto Escondido ligt, staat bekend om haar uitstekende keuken. Vooral de lokale chocolade en koffie zijn erg beroemd. Je zult hier zeker niets tekort komen! Daarnaast zijn er ook tal van bezienswaardigheden in en rondom Puerto.
 • Mexico: een fantastisch land met een rijke geschiedenis. Verspreid over het hele land zijn vele piramides te vinden, de meeste stammen uit het Maya-tijdperk. Daarnaast heb je heerlijk weer, prachtige stranden, lekker eten en zeer vriendelijke mensen. Verder is het land ook relatief goedkoop, en heb je met name in het zuiden vele toeristen die de verschillende highlights bezoeken.

Over de Taalschool

 • De taalschool: de taalschool in Puerto Escondido is een kleinschalige taalschool waar persoonlijke aandacht als erg belangrijk wordt beschouwd. Uniek aan deze taalschool is dat deze school over haar eigen surfschool beschikt. Deze surfschool wordt gerund door een levende legende in de Mexicaanse surfwereld: Roger Ramirez. De school bevindt zich in het centrum van het surfstadje, op loopafstand van het strand en niet ver van de luchthaven; wel zo makkelijk dus.

Over de Taallessen

 • Spaanse lessen: op de Spaanse school in Puerto Escondido worden alle lessen een-op-een gegeven. Indien je samen reist, is het ook mogelijk om samen les te krijgen. Je kunt kiezen uit het ‘Regular Package’, waar je 5 dagen per week 1.5 uur privéles per dag krijgt. Tevens kun je ervoor kiezen om de ‘Intensive’ Spaanse lessen te volgen, waar je 5 dagen per week 3 uur privéles per dag volgt.
 • Spaans en surf: het is goed mogelijk om je Spaanse lessen te combineren met surflessen. Dagelijks (ma.-vr.) zul je een surfles krijgen van het team van Roger Ramirez, een surf-grootheid in Mexico. Bij jouw pakket is vervoer naar de beste surfspots, surfmateriaal en foto’s tijdens de surfsessies inclusief.

Over de studenten

 • Studenten: tijdens jouw verblijf in Puerto Escondido verblijf je in een internationale omgeving. Zo leer je niet alleen veel over Mexico en over de Spaanse taal, maar leer je ook over de verschillende culturen van jouw mede-studenten.

Over de Surflessen

 • Persoonlijke aandacht: net zoals bij de Spaanse lessen is het surfen erg persoonlijk. Je volgt surfles met maximaal 3 personen in een groepje, waardoor je zeer snel vooruitgang zult boeken.
 • Surfspots: ook zal per moment en per niveau worden bekeken welke surfspot op dat moment het meest geschikt is. De pick-up truck van de school brengt jou, inclusief materiaal, naar verschillende surfspots in de regio.
 • Roger Ramirez: het team, onder leiding van Mexicaanse surf-legende Roger Ramirez heeft al vele jaren ervaring met het geven van surfles aan alle verschillende niveau’s. Al het materiaal is inbegrepen, inclusief shirtjes. Je hoeft zelf alleen je zwembroek aan te trekken.

Over de Surfcondities

 • De surflessen worden gegeven op verschillende niveaus. De surfinstructeurs zullen er voor zorgen dat jij les krijg op jouw niveau, ook als je nog nooit gesurft heb zal je dit snel leren.
 • Ben jij een ervaren surfer dan raden wij aan om op locatie een tweedehands surfboard aan te schaffen.

Accommodatie

 • Gastgezin: een verblijf bij een gastgezin is dé ideale manier om helemaal op te gaan in de lokale cultuur. Het grote voordeel is het taalaspect, er wordt immers alleen Spaans gesproken. Uiteraard zijn de families zich ervan bewust dat de studenten die bij hen verblijven (vaak) beginnende Spaanse sprekers zijn, dus daar kunnen ze goed mee omgaan. Daarnaast krijg je 2 maaltijden per dag, waardoor je ook gegarandeerd van het (lokale) Oaxaquena eten kunt genieten. Je krijgt je eigen slaapkamer, en vaak zit hier ook een eigen badkamer bij.
 • Appartementen: de taalschool heeft twee accommodaties waarin zich een aantal appartementen bevinden. Beide accommodaties bevinden zich op loopafstand van zowel de school als het centrum van Puerto Escondido. Je zult verblijven in een privé-appartement, welke je eventueel kunt delen met een vriend(in). Alle appartementen hebben een privé-badkamer en er zijn kookfaciliteiten aanwezig, en er is drinkwater beschikbaar. Ook is er WiFi waar je gratis gebruik van kunt maken. Het complex wordt regelmatig schoongemaakt. Verder is er een kleine sportschool, waar speciale sportsessies worden gegeven om jou optimaal voor te bereiden op de surfsessies.

Wat is er te doen?

 • Zeeschildpadden: Puerto Escondido is een belangrijke plek voor de prachtige zeeschildpadden. Je kunt deze bijzondere dieren zien tijdens een excursie vanuit Puerto Escondido. Dit is een betaalde activiteit en kan op locatie worden geboekt.
 • Walvissen en dolfijnen: naast de hierboven genoemde zeeschildpadden is Puerto Escondido een belangrijke plek voor walvissen en dolfijnen, die je hier met enige regelmaat tegen kunt komen.
 • Mexicaanse keuken: eten in Mexico is een belangrijk ritueel en het is een belangrijk onderdeel van de Mexicaanse cultuur. Vanuit de taalschool in Puerto Escondido wordt er met enige regelmaat een kookcursus georganiseerd, zodat jij het échte Mexicaanse eten leert te bereiden. Dit is een betaalde activiteit en kan op locatie worden geboekt.
 • Surprise-activiteit: iedere week wordt er een “surprise-activiteit” georganiseerd, waarbij een gezellige activiteit met de hele groep centraal staat. Deze activiteit is inbegrepen in de prijs.

Locatie

De locatie van de taalschool vind je op onderstaand kaartje. Hieronder vind je de beste maniere(n) om er te komen.

Adres

Oasis Surf & Spanish School

Benito Juárez 6, Rinconada

71980 Puerto Escondido

Mexico

How to get there?

 • Vanaf het vliegtuig van Puerto Escondido kun je gemakkelijk een taxi nemen naar je accommodatie. Deze rit duurt niet langer dan 10/15 minuten.
 • Tevens kun je een ‘collectivo’ nemen. Als je de naam van de taalschool noemt zul je daar worden afgezet.
 • Voor aankomst zal ook de taalschool jou een bericht sturen over hoe je het beste aan kunt komen, waar ook altijd de laatste nieuwtjes in staan.

Praktische informatie

 • Aankomst: idealiter kom je aan op zondag, maar de school is zeer flexibel met studenten die arriveren op andere dagen. Dus aankomst op donderdag, vrijdag of zaterdag is zeker ook mogelijk, waar je dan op maandag met de Spaanse lessen zult starten.
 • Visum: voor een verblijf van maximaal 90 dagen is een toeristenvisum voldoende. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Deze kan eenmalig verlengd worden met nog eens 90 dagen.
 • Valuta: in Mexico betaalt men met de Mexicaanse Pesos, maar de Amerikaanse dollar wordt ook breed geaccepteerd.
 • Pinnen en creditcard: in Puerto Escondido vind je een aantal pinautomaten waar je kunt pinnen met een wereldpas (maestro) of met creditcard (Mastercard of Visa).
 • Inentingen: voor actuele informatie omtrent inentingen, zie deze pagina.
 • Wifi: in de taalschool is wifi aanwezig.
 • Check-in: vindt plaats op zaterdag of zondag, tijd is afhankelijk van de aankomst tijd en wordt nader bepaald.
 • Check-out: vindt plaats op zaterdag of zondag, je dient uit te checken voor 12.00.

Basic paklijst

In de welkomstinformatie ontvang je meer informatie over 'wat in te pakken'. Voorlopig willen we jou op de hoogte brengen van de belangrijkste zaken:
 • Identiteitsbewijs
 • Verzekeringspas / geprint bewijs
 • Zonnebrand (waterafstotend)
 • Zwembroek / Bikini en een badlaken & handdoek
 • Warme kleding
 • Een pinpas/credit card en wat cash geld ($)

Prijslijst

Hieronder tref je de prijslijst voor Spaans en surfen in Mexico. Wij doen ons uiterste best om deze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden, maar de daadwerkelijke prijzen kunnen afwijken van onderstaande tabel. Vul het boekingsformulier in voor een gratis en vrijblijvend prijsoverzicht voor de door jou gewenste surf + taalreis.
Taal:
Type acco.:
Jouw kamer:
Spaans (7.5)
Verblijf naar keuze
Privé/gedeeld
Spaans (15)
Verblijf naar keuze
Privé/gedeeld
1 week€ 486,-€ 540,-
2 weken€ 909,-€ 1017,-
3 weken€ 1328,-€ 1490,-
4 weken€ 1724,-€ 1940,-
5 weken€ 2160,-€ 2430,-
6 weken€ 2592,-€ 2916,-
7 weken€ 3024,-€ 3402,-
8 weken€ 3456,-€ 3888,-
4.4 / 5 - 75 reviews

Reviews

Spaans en surfen in Mexico is beoordeeld met een 4.4 /5 op Google, gebaseerd op 75 reviews. Hieronder vind je maximaal 5 reviews:

5 / 5

F. Jeremy Wheeler

The best school / experience! Don't miss it!

Open volledige review(s)
4 / 5

Stephen Scully

Good surf school and good system in terms of swimming out in the water in a circle to avoid being hit by surfers. The instructors are very good. The only negative is carrying

he board from the surf school to the beach. I sound dramatic, but you’ll understand what I mean when you carry the board up those steps.

Open volledige review(s)
3 / 5

Matthew Fried

meh. The "2 hour" group lessons apparently include about 30-40 minutes of roundtrip travel.

Open volledige review(s)
2 / 5

Jen Yee

Took a surf lesson with these guys. One was more than enough, the teacher was pretty unprofessional and clearly didn't want to be there. It seems like there have been similar

eviews in this vein. Teachers who are surfers and not interested in teaching. No instruction related to etiquette in the water, or safety. For the 1.5 hours in the water I had very little interaction with it him as he was either catching a wave himself or because he didn't care enough to come find me or call me in. The only shining light was the staff that had set me up. There are plenty of surf schools in town, find the one that works for you.

Open volledige review(s)
1 / 5

Alex Regan

These guys make surfing at la Punta extremely dangerous. They follow no etiquette in the water, so when someone takes off on first and on the inside of a wave they will still

ush their students into the same wave (dropping in). This then can lead to a collision which is made yet more dangerous as all of their beginners are using hard boards over soft boards meaning that when you get hit by one they can cause serious damage. By teaching lessons in this way they are showing to their students that this is okay. IT IS NOT!! It makes surfing uninjoyable for other people in the water and puts everyone in danger. This teaching very bad etiquette in the water.

Open volledige review(s)

Waarom boek je via SurfaWhile?

Boek veilig via SurfaWhile

 • Boek veilig via een Nederlandse reisorganisatie
 • Jouw boeking verloopt veilig, vertrouwd en gemakkelijk
 • Via SurfaWhile betaal je geen boekings- of reserveringskosten
 • Wij helpen jou aan de surftrip die écht bij jou past

Goed om te weten

Leg je plekje vast door 30% van de totale reissom te betalen. Het openstaande bedrag wordt 6 weken voor aankomst in rekening gebracht.

Minderjarige deelnemers ontvangen na de boeking een goedkeuringsformulier dat door een ouder/begeleider ondertekend dient te worden.

Vrijblijvende aanvraag

Heb jij interesse in deze reis? Vul het het formulier hiernaast gratis en vrijblijvend in om een prijsopgave te ontvangen.

Vrijblijvende aanvraag

...

Over de partner

Deze compleet verzorgde surf + taalreis vindt plaats bij Oasis Surf & Spanish School in Puerto Escondido, Mexico.

Onze samenwerking met Oasis Surf & Spanish School is erg fijn. Eigenaresse Sol heeft een geweldig team bij de taalschool en haar partner Roger Ramirez regelt alles wat met surfen te maken heeft. Ook tijdens ons bezoek aan Pto. Escondido werden we maar al te hartelijk ontvangen.

Vergelijkbare Surf + Taalreizen

4.7 / 5 - reviews

Spaans en surfen in Ecuador

Montanita, Ecuador
Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Gastgezin of studentenresidentie
4.9 / 5 - reviews

Spaans en surfen op Tenerife

Tenerife, Spanje
Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Gastgezin of studentenresidentie
4.3 / 5 - reviews

Spaans en surfen in Tamarindo

Tamarindo, Costa Rica
Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Appartementen of gastgezin
4.9 / 5 - reviews

Spaans en surfen in Cadiz

Cadiz, Spanje
Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Gastgezin of studentenresidentie
4.9 / 5 - reviews

Spaans en surfen in San Sebastian

San Sebastian, Spanje
Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's, incl. beginners
Gedeeld verblijf of gastgezin

De Kleine Lettertjes

Algemene voorwaardenOp deze boeking zijn onze boekingsvoorwaarden van toepassing.
AnnuleringenZie onze algemene voorwaarden voor het annuleringsbeleid.
Wijziging van boekingZie onze algemene voorwaarden voor het wijzigingsbeleid.
Travel OperatorDeze surfvakantie wordt uitgevoerd door SurfaWhile in samenwerking met Oasis Surf & Spanish School.
MinimumleeftijdDe minimumleeftijd om in deze accommodatie te verblijven is 16 jaar oud. Deelnemers jonger dan 18 jaar ontvangen een formulier welke door een ouder of verzorger ondertekend dient te worden.
Type accommodatieTijdens het boekingsproces kun je het gewenste accommodatietype selecteren.
ExclusiefTijdens het boekingsproces kun je de inbegrepen onderdelen van de reis selecteren.
ReisdocumentenDe reisdocumenten voor deze surfvakantie worden bij tijds opgestuurd per email. Indien informatie over visa relevant is, verwijzen we je graag door naar deze pagina.
VoorkeurenAls je dit achteraf doorgeeft, kunnen wij jouw voorkeur(en) niet garanderen.
ToeristenbelastingEventueel touristenbelasting dient op locatie betaald te worden.
Locatie en accommodatieLocatie: deze surfvakantie vindt plaats in in .
Duur van de vakantieTijdens het boekingsproces kun je het gewenste aantal nachten selecteren.
VerzekeringOpen deze pagina voor informatie over een reisverzekering en een annuleringsverzekering.
GarantiefondsWij zijn aangesloten bij het GGTO Garantiefonds (nummer: 1395). Per persoon zijn wij verplicht een eenmalige bijdrage van € 7,50 te vragen.
DisclaimerElke dag besteden we grote zorg en aandacht om de informatie over deze vakantie up-to-date te houden. Toch kan het voorkomen dat faciliteiten, openingstijden en / of eventuele kosten wijzigen.