Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.8 /5

/ 5 - reviews

Deze Surf + Taalreis in het kort

Over deze surfreis

Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Surflessen optioneel
Gemiddeld 6 studenten per klas
Gemiddelde leeftijd: 20-30 jaar (min. 16)
Cursus start elke maandag
Deze taalschool is geaccrediteerd
Appartementen of gastgezin
Transfer of eigen vervoer
Tamarindo, Costa Rica. Toon op kaart
Lees een reiservaring
Open video

Spaans en surfen in Tamarindo

Wat SurfaWhile leuk vindt:
 • Surf in het paradijs
 • Tamarindo is dé surf spot van Costa Rica
 • Een leuke, internationale sfeer
 • Ongerepte natuur

Over Spaans en surfen in Tamarindo

Spaans leren + Surfen

Hieronder lees je meer over deze surfaccomodatie. Zie de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Spaans leren + Surfen

 • Tamarindo: Costa Rica heeft bijna 1.300 kilometer aan kustlijn, voldoende plekken om te surfen dus. De film Endless Summer II maakte Costa Rica tot een van ’s werelds meest bekende plekken om te surfen. Tamarindo is de eerste echte surfspot van Costa Rica, en wordt gezien als een van de beste surfspots wereldwijd.
 • Costa Rica: Spaans leren in Costa Rica betekent Spaans leren in een prachtige omgeving. Zo is meer dan 25% van al het Costa Ricaanse land beschermd natuurgebied of reservaat. Ook staat de bevolking van Costa Rica  bekend als een van de meest gelukkige ter wereld.
 • Pura Vida: in Costa Rica kent iedereen het gezegde ‘La Pura Vida’ wat het pure leven betekent. Dit is dan ook hoe de Costa Ricanen in het leven staan

De taalschool

 • Over de taalschool: de taalschool in Tamarindo is een middelgrote taalschool dat zich midden in de prachtige Costa Ricaanse natuur bevindt. Bovendien ligt deze school op een steenworp afstand van zowel het centrum van Tamarindo als van de Grote Oceaan. Daarnaast wordt er een groot aantal activiteiten georganiseerd, waardoor op een hele leuke manier kennis wordt gemaakt met de Costa Ricaanse cultuur en met jouw medestudenten.
 • Accreditaties & awards: deze taalschool is een officieel examencentrum van de DELE examens.

De taallessen

 • Spaanse cursus: in Tamarindo krijg je les op een in 1996 opgerichte Spaanse taalschool. De klassen zijn erg internationaal en bovendien zul je les krijgen in kleine groepjes. De lessen zijn geschikt voor studenten op alle taalniveau’s, je zult worden ingedeeld in een groepje op jouw niveau. je zult 20 lesuren Spaans per week krijgen, waarbij de focus zal liggen op grammatica, lezen en schrijven. Uiteraard komen de communicatieve vaardigheden, zoals spreken en luisteren, ook aan bod, bijvoorbeeld tijdens de activiteiten en de surflessen. Voor degene die écht Spaans willen leren, is er ook de mogelijkheid om 30 lesuren Spaans per week te kiezen.
 • Spaans + Surf: naast de reguliere Spaans lessen kun je kiezen voor surflessen. Deze lessen worden gegeven op een gerenommeerde surfschool. Zie het tabje ‘Surfen’ voor een uitleg over de verschillende pakketten die je kunt kiezen.
 • Startdata: het is mogelijk om elke maandag te starten met de Spaanse lessen, ongeacht je niveau.

De gasten

 • De studenten: je zult Spaans leren in een echt internationale omgeving. Zo leer je niet alleen veel over de Spaanse taal en over Costa Rica, maar zal je tijdens jouw verblijf ook veel leren over de landen en culturen van jouw medestudenten.

Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer

Hieronder lees je meer over het surfen, de activiteiten, de maaltijden en het vervoer. Scroll door de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Accommodatie

 • Studentenresidenties: de taalschool beschikt over drie verschillende residenties welke zich op korte afstand van de taalschool en het strand bevinden. Alle huizen beschikken over een aantal gemeenschappelijke ruimtes, incl. een keuken en woonkamer.
  • Casa el Mar: er zijn 4 slaapkamers en 3 badkamers. Tevens is er een prachtige tuin. Meeste mensen delen kamers (vrouwen/mannen apart) en er zijn kluisjes aanwezig. Er is warm water en zijn alle kamers voorzien van een ventilator.
  • Casa Carolina: deze luxe optie heeft een zwembad in de tuin. Alle kamers hebben 2 bedden en een eigen badkamer. Ook is er A/C en zijn er ventilatoren.
  • Casa Wayra: deze residentie bevindt zich op hetzelfde terrein als de taalschool, en is daarmee uitermate geschikt voor studenten die geen moment van de activiteiten willen missen.
 • Gastgezin: een gastgezin is ideaal om extra aan je Spaans te werken en om in contact te komen met de lokale community. Alle gezinnen bevinden zich binnen 10km van de taalschool. Je krijgt een privékamer met mosquito-net en ventilator. Ontbijt en avondeten is inbegrepen. Tevens wordt je elke ochtend naar de school gebracht.

Surflessen

 • Surfles: naast de Spaanse lessen kun je maximaal 4 weken een surfpakket boeken. Bij alle pakketten is materiaal gedurende de hele week inbegrepen
  • 1 week: 2 groepslessen surf, 10 foto’s van de surfsessies
  • 2 weken: 3 groepslessen, 10 foto’s van de surfsessies
  • 3 weken: 6 groepslessen en een surf trip, 10 foto’s van de surfsessies en video-analyse
  • 4 weken: 8 groepslessen en een surftrip, 10 foto’s van de surfsessies, video-analyse en een rash-guard
 • Mocht je meer willen surfen, raden we je aan om een van de bovenstaande pakketten te boeken en vervolgens bij de surfschool na te gaan wat de mogelijkheden zijn om extra surfles te krijgen.

Surfcondities

 • De surflessen worden gegeven op verschillende niveaus. De surfinstructeurs zullen er voor zorgen dat jij les krijg op jouw niveau, ook als je nog nooit gesurft heb zal je dit snel leren.
 • Ben jij een ervaren surfer dan raden wij aan om op locatie een tweedehands surfboard aan te schaffen.

We hebben een hele guide geschreven over surfen in Tamarindo (Engels)

Activiteiten

 • Activiteiten: je hoeft je zeker niet te vervelen tijdens je tijd in Tamarindo. Iedere maand wordt er een activiteitenschema gepubliceerd met daarop de activiteiten en excursies die worden georganiseerd (zowel betaalde als gratis activiteiten).
 • Natuur: bezoek een van de prachtige nationale parken in de buurt. Je zult verschillende watervallen tegenkomen, en ook de wilde dieren zijn indrukwekkend. Heb jij wel eens krokodillen van dichtbij gezien? Tussen oktober en februari heb je de kans om de grote zeeschildpadden het strand op te zien komen. Vanuit de school worden er tours georganiseerd, welke zeker de moeite waard zijn.

Maar er is nog veel meer te doen. Zo veel zelfs, dat we hier een speciale guide voor hebben geschreven (in het Engels). Hier lees je meer over activiteiten in Tamarindo

Vervoer

 • Vanaf de vliegvelden van San José en Liberia rijden er bussen richting Tamarindo.
 • Het is tevens mogelijk om vanaf San José met een lokaal vliegtuig naar Tamarindo te vliegen
 • Vanaf Tamarindo kun je gemakkelijk een taxi pakken richting je accommodatie

Vanaf Liberia Airport kun je een shuttle bestellen naar Tamarindo. Dit kost 40 USD indien jullie met minstens 2 personen zijn en tussen 12:00 en 14:00 reizen op zondag middag. Je kunt ook zelf een taxi nemen die tussen de 30 en de 50 USD per auto zal kosten.

Vanaf San José kun je een public bus nemen (ALFARO), wat 10 USD kost. De vertrektijden zijn 11:30 en 15:30 en je dient hier zelf een kaartje voor te kopen. Indien je in een van de studentenhuizen slaapt is dit geen optie, omdat je niet op zondag voor 16:00 uur bij de school zult zijn (en de receptie dan dicht is). Een alternatief is de Interbus, die een stuk sneller rijdt dan de ALFARO. Je kunt om 08:15 deze bus nemen, zodat je in Tamarindo aankomt terwijl de receptie nog open is. De prijs hiervan is zo’n 60 USD.

Prijzen & Boeken

Waarom boek je met SurfaWhile?

 • Onze klanten beoordelen ons met een 0
 • Géén boekingskosten
 • Boek veilig en gemakkelijk
 • Gratis eBook t.w.v. € 9,95
 • Duurzaam & verantwoord
 • Lees meer

Prijzen

Hieronder vind je de prijzen van deze surfvakantie. Wil jij overgaan op een boeking? Vul het het formulier hiernaast hieronder in om jouw boeking vast te leggen.

Prijsoverzicht

De prijzen van de taalschool worden berekend in USD. Onderstaande prijzing zijn een goede schatting en op het moment van het opmaken van de factuur, berekenen we het precieze bedrag, wat dus iets lager of hoger dan onderstaande prijzen kan uitvallen.

WeekCasa el MarCasa CarolinaGastgezin
1 week€ 509,- € 572,- € 459,-
2 weken€ 990,- € 1.116,- € 891,-
3 weken€ 1.458,- € 1.647,- € 1.309,-
4 weken€ 1.922,- € 2.174,- € 1.724,-
5 weken€ 2.381,- € 2.695,- € 2.133,-
6 weken€ 2.839,- € 3.218,- € 2.543,-
7 weken€ 3.299,- € 3.739,- € 2.952,-
8 weken€ 3.758,- € 4.262,- € 3.362,-
Extra week€ 459,- € 522,- € 410,-
Privé kamer (extra P.W.)€ 72,- € 81,- n.v.t.

Wij vragen een eenmalige bijdrage van € 15,- per boeking ten behoeve van het garantiefonds GGTO. Zie de tab "inbegrepen" hieronder voor een overzicht van het basispakket en eventuele bijkomende opties.

Wat is wel/niet inbegrepen?

Inclusief Niet inclusief
20 lesuren Spaans (upgrade naar 30 lesuur Spaans per week is mogelijk, zie prijstabel) Vlucht
Verblijf (check-in zondag, check-out zaterdag) – zie informatie accommodatie voor specificaties Transfer naar de taalschool
Casa el Mar: upgrade naar Casa Wayra: € 35,- per week 1 week surfles: € 149,-
Casa Mar/Casa Wayra/ Casa Carolina: Geen maaltijden 2 weken surfles: € 229,-
Homestay: Ontbijt en diner 3 weken surfles : € 531,- (incl. surftrip)
4 weken surfles: € 675,- (incl. surftrip + shirtje)
Maaltijden bij verblijf in de residentie
Bepaalde activiteiten

Verovoer & Add-ons

Add-onPrijs
Upgrade 30 Spaans lessen € 170,-

Doe vrijblijvend een aanvraag

Vergelijkbare Surf + Taalreizen

Praktische informatie

Praktische informatie

Hieronder vind je alle benodigde praktische informatie betreffende deze surfvakantie.

Check-in / Check-out

Check in: vindt bij voorkeur plaats op zaterdag of zondag. Indien je in een van de appartementen verblijft, dien je tussen 10:00 en 16:00 uur aan te komen op zondag. Bij de gastgezinnen is dit flexibeler.

Check out: vindt plaats op zaterdag, je dient uit te checken voor 12.00.

Praktische informatie

 • Aankomst: idealiter kom je aan op zondag, check-ins: zondag tussen 10:00 en 16:00, check-out: zondag tussen 10:00 en 12:00. Indien je graag al een of twee dagen eerder aankomt in Tamarindo, is dat meestal geen probleem.
 • Visum: voor een verblijf van maximaal 90 dagen is een toeristenvisum voldoende. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Deze kan eenmalig verlengd worden met nog eens 90 dagen.
 • Valuta: in Costa Rica betaalt men met de Amerikaanse dollar of de Colon.
 • Pinnen en creditcard: in Tamarindo vind je een aantal pinautomaten waar je kunt pinnen met een wereldpas (maestro) of met creditcard (Mastercard of Visa).
 • Inentingen: voor actuele informatie omtrent inentingen, zie deze pagina.
 • Wifi: in de taalschool is wifi aanwezig.

Meenemen

Hieronder vind je enkele items die we je aanraden om mee te nemen. Tevens kun je onder het kopje 'prijzen' een overzicht vinden wat inclusief/niet inclusief is en na het bevestigen van jouw boeking krijg je tevens een precieze pack-list toegestuurd.

 • Zonnebrand
 • Zwembroek / Bikini
 • Badlaken & handdoek
 • Warme kleding
 • Wat cash geld kan altijd handig zijn

Verzekeringen

SurfaWhile is officieel partner van de Europeesche Verzekeringen, waardoor de reizen van SurfaWhile verzekerd kunnen worden. Let op: Surfen wordt gezien als een ‘extreme-sport’, niet elke verzekeraar vergoedt deze reizen. Ga dit zelf goed na indien je zelf de verzekering afsluit, bij welke verzekeraar dan ook.

 • Kortlopende reisverzekering: met het afsluiten van een kortlopende reisverzekering via de Europeesche Verzekeringen ben je verzekered voor onverwachte kosten op reis.
 • Annuleringsverzekering: met het afsluiten van een annuleringsverzekering kun je jouw reis kosteloos annuleren indien deze onverhoopt niet door kan gaan.

How to get there?

Adresgegevens:
 • Wayra Spanish Institute
 • Calle Este Tamarindo Guanacaste CR 50309
 • Calle Este Provincia de Guanacaste
 • Tamarindo
 • Costa Rica

 

Vervoer:
Voor meer informatie omtrent de mogelijkheden tot vervoer naar deze accommodatie, zie de tab 'vervoer' onder 'Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer'.

Experiences

Recensies

Deze bestemming heeft (nog) geen recensies op Google.

Video Experience

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Bekijk de vragen en antwoorden hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Prijzen

De prijs per week, incl. alle extra’s vind je onder het kopje prijzen. Klik op de gele knop Prijzen & Boeken en je komt er direct. De prijs wordt gegeven per persoon.

Onder het kopje met prijzen vind je wat allemaal is inbegrepen in deze surfvakantie.

Indien jullie met minimaal 10 personen komen, kijken we graag samen naar de mogelijkheden, incl. welke accommodatie het beste bij jullie groep past. Waar mogelijk kan een groepskorting gegeven worden.

Via SurfaWhile betaal je altijd dezelfde prijs als wanneer je direct bij onze partners boekt, terwijl wij je een aantal leuke voordelen en extra’s aanbieden. Naast het SurfaWhile eBook, wat je helemaal gratis krijgt bij jouw boeking, helpen wij je met goede, snelle en persoonlijke service om de surfaccommodatie te boeken die het beste bij jou/jullie past. En daar betaal je niets extra’s voor

Voor wie?

Bovenaan de pagina, direct onder het groene kader (Wat SurfaWhile leuk vindt) vind je een samenvatting, met de gem. leeftijden van de gasten. Iets verder naar beneden vind je het kopje ‘Wie boekt deze surfvakantie?’ en daar wordt het klantprofiel nog beter beschreven.

Ja, dat kan goed. Bij deze surfvakantie komen veel mensen die alleen of met z’n 2’en reizen, waardoor de sfeer erg open is en verreweg de meesten op zoek zijn naar contact met anderen.

Surfen

Jazeker! De meeste gasten hebben weinig tot geen surfervaring, dus je zult zeker niet de enige zijn. Kijk wel even bij het kopje ‘surfcondities’ om te bepalen welke maand het meest geschikt is voor jou.

Op deze pagina vind je informatie over de surfcondities, waar we per niveau de omstandigheden hebben omschreven. Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’.

De surflessen vinden meestal in de ochtend plaats en ook gaat er vaak ’s middags nog een groep het water in. Het hangt uiteindelijk echter met name af van de surfcondities dus dit is nooit vooraf al met zekerheid te zeggen.

Maaltijden

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘maaltijden’ voor uitleg over de maaltijden.

Met de meeste dieetwensen en allergieën kan rekening gehouden worden. Na je boeking kun je dit vermelden op het aanmeldformulier. Indien je een allergie hebt die niet veel voorkomt, kan het handig zijn om even contact met ons op te nemen

Praktisch

Ja, wij schatten in van wel. Indien jij op zoek bent naar een week (of langer) vol met gezelligheid, (een beetje of veel) surf en leuke mensen, zit je helemaal goed! Een surfvakantie is voor iedereen en de surf-vibe is gegarandeerd!

Zie ‘praktische informatie’ voor informatie over het inchecken (tijd en aankomst dag). Indien je voor de inchecktijd al aankomt, is het geen probleem je bagage alvast achter te laten en lekker naar het strand te gaan.

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘vervoer’ voor de verschillende opties.

Nee, de vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Kijk bij het kopje ‘vervoer’ voor de dichtstbijzijnde luchthaven en een handige link naar een pagina waar je gemakkelijk en het voordeligst jouw vlucht boekt.

Zie ‘praktische informatie’ voor de algemene pack-list en informatie over deze specifieke accommodatie.

In de fotogalerij die zich onder het kopje ‘Over dit surfkamp’ bevindt, kun je foto’s van alle verschillende typen accommodaties vinden.

Het is aan te raden om hier van tevoren een beslissing over te nemen. Deze surfaccommodatie is erg populair, met name in de zomermaanden en zijn daardoor regelmatig volgeboekt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.