Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.8 /5

4.6 / 5 - 11 reviews

Deze Surf + Taalreis in het kort

Over deze surfreis

Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Surflessen Inclusief
Gemiddeld 10 studenten per klas
Gemiddelde leeftijd: 20-35 jaar (min. 16)
Begin op zondag (start elke 4 weken)
Deze taalschool is geaccrediteerd
Gastgezin en cabañas
Airport pick-up inclusief
Ecuador. Toon op kaart

Travelling Classroom Ecuador

Het Travelling Classroom Ecuador is dé ideale combinatie tussen reizen, Spaans leren, leuke mensen en activiteiten (incl. surfen uiteraard). Je zult tijdens (minstens) 4 weken op 4 verschillende plekken in Ecuador verblijven, incl. Montañita en de Amazone! Je combineert Spaans leren met vele activiteiten, en maaltijden, verblijf en vervoer zijn geregeld.
In dit programma reis je met een groep, met internationale deelnemers. Je bouwt een band op met fantastisch leuke mensen, terwijl je geniet van al het mooie wat Ecuador te bieden heeft. Dit is dé trip van je leven.
Wat SurfaWhile leuk vindt:
 • Spaans leren in heel Ecuador
 • Reis langs 4 verschillende spots
 • Spaans leren in de Amazone
 • Verblijf, Spaans en vervoer zijn inclusief

Over Travelling Classroom Ecuador

Introductie, Week 1 & Week 2

Hieronder lees je over hoe de eerste 2 weken worden ingevuld. Zie de fotos hiernaast hieronder voor een impressie.

Spaans leren + Surfen

 • Het concept: tijdens dit bijzondere Travelling Classroom programma reis je in 4 weken door Ecuador, waar je steeds op een andere locatie Spaans zult leren. De taalscholen liggen in Quito, de Amazone (!!), Manta en Montañita, waar je steeds zult verblijven in een ander type accommodatie. Op deze pagina vind je een overzicht (de activiteiten kunnen worden aangepast t.o.v. het hieronder genoemde)
 • Spaanse lessen: per week zul je 20 lesuur Spaanse krijgen en zullen er een aantal activiteiten gepland staan. Tevens is het vervoer geregeld, inclusief een binnenlandse vlucht, en zijn ook een deel van de maaltijden geregeld.
 • Spaans leren en surfen in Montañita: op deze pagina lees je een overzicht van de weken 1 t/m 4. Indien je langer dan 4 weken Spaans wilt leren kun je er voor kiezen om je verblijf in Montañita te verlengen. Dit is iets waar vele studenten voor kiezen en naast het Spaans leren is Montañita erg populair. Je kunt hier goed surfen en ook is er zeker ruimte voor een feestje op z’n tijd. Dus om 2, 3 of 4 weken langer in Montañita te blijven is het zeker waard.
 • Data 2020 (startdata op zondag): 26 jan. 23 feb. 22 mrt 19 apr. 17 mei, 14 jun. 12 jul. 09 aug. 06 sep. 04 okt. 01 nov. 29 nov. 27 dec.

Week 1

De aankomst is in Quito, waar je zult worden opgehaald vanaf het vliegveld om naar jouw gastgezin gebracht te worden. Op deze zondag (of zaterdag) zul je vooral kennis maken met de familie, de stad en de cultuur. Vervolgens zul je op maandag naar school gaan, waar er de meeste middagen een leuke activiteit gepland staat, wat je samen doet met de andere studenten uit de groep.

 • Bestemming: De aankomst is in Quito, waar je zult worden opgehaald vanaf het vliegveld om naar jouw gastgezin gebracht te worden. Op deze zondag (of zaterdag) zul je vooral kennis maken met de familie, de stad en de cultuur. Vervolgens zul je op maandag naar school gaan, waar er de meeste middagen een leuke activiteit gepland staat, wat je samen doet met de andere studenten uit de groep. In het gastgezin krijg je een eigen kamer, half board en kun je wassen.
 • Activiteiten: je zult o.a. naar het museum Mitad del Mundo (midden van de wereld; de Evenaar) gaan, wat een erg bijzondere ervaring is. Ook gaan jullie naar een natural hot pool en het mountainbiken over de bekende Cotopaxi vulkaan is hét hoogtepunt voor velen. Dit is de hoogste nog actieve vulkaan ter wereld.
 • Lees hier het verslag van de eerste week, geschreven door een oud-SurfaWhile student.

Week 2

 • Bestemming: de tweede week van de reis staat in het teken van de Amazone. Op de 2de zondag van jouw reis je per minivan naar het regenwoud van Ecuador. Hier zul je een accommodatie delen met andere studenten. Onderweg ga je ook langs een chocoladefabriek. Tijdens deze week zijn 3 maaltijden per dag inbegrepen.
 • Activiteiten: naast de Spaanse lessen zul je gaan kanoën, de jungle bezoeken, je gaat de rivier af en je zult een centrum bezoeken dat zich ontfermt over wilde dieren. Ook zijn er opties om te raften of een vlinderboerderij te bezoeken. Zie de foto’s hieronder voor een sfeerimpressie, want woorden schieten tekort om deze prachtige plek te omschrijven.
 • Lees hier het verslag van de tweede week, geschreven door een oud-SurfaWhile student.

Week 3, Week 4 & Vervoer

Hieronder lees je meer over de derde en vierde week van het Travelling Classroom Ecuador programma hiernaast hieronder voor een impressie.

Week 3

Week 4

Vervoer

Dit programma begint in Quito en eindigd in Montañita. Montañita is een van de meest populaire bestemmingen van Zuid-Amerika en veel studenten kiezen er dan ook voor om hun verblijf in dit surfstadje te verlengen. Het is mogelijk om vooraf al 2, 3 of 4 weken extra in Montañita bij te boeken, zodat jij gegarandeerd bent van extra lang surfen, chillen, party, Spaans leren en verblijf in deze prachtige kustplaats.

 • Vervoer heen: je dient zelf naar Quito te reizen. Hier zul je worden opgehaald vanaf het vliegveld (een van de busstations is ook mogeiljk, indien je over land uit bijv. Colombia komt)
 • Vervoer terug: vanuit Montañita ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Naar zowel de luchthavens van Quito en Guayaquil zijn er goede publieke bussen die je (meestal) ter plekke kunt boeken.

Prijzen & Boeken

Waarom boek je met SurfaWhile?

 • Onze klanten beoordelen ons met een 0
 • Lid van SGR & ANVR
 • Gegarandeerd de laagste prijs
 • Gratis eBook t.w.v. € 9,95
 • Toegang tot SurfaWhile Community
 • Lees meer

Prijzen

Hieronder vind je de prijzen van deze surfvakantie. Wil jij overgaan op een boeking? Vul het het formulier hiernaast hieronder in om jouw boeking vast te leggen.

Prijsoverzicht

De prijzen van de taalschool worden berekend in USD. Onderstaande prijzing zijn een goede schatting en op het moment van het opmaken van de factuur, berekenen we het precieze bedrag, wat dus iets lager of hoger dan onderstaande prijzen kan uitvallen.

Programma 4 wekenPrijs per persoon
Travelling Classroom€ 2.169,-
Kosten GGTO Garantiefonds (eenmalig)€ 15,-
Kosten internationale banktransfer€ 15,-

Zie hieronder de tab "inbegrepen" voor een overzicht van het basispakket en eventuele bijkomende opties.

Wat is wel/niet inbegrepen?

InclusiefExclusief
Verblijf op de 4 plekken (4 x 7 nachten)Vervoer naar Quito
Week 1: gastgezin, privé kamer en 2 maaltijden per dagVervoer na afloop programma
Week 2: cabaña gedeeld, 3 maaltijden per dag (incl. vlucht naar Manta)Lunch week 1 en 3, maaltijden week 4
Week 3: gastgezin, privé kamer en 2 maaltijden per dagBepaalde optionele excursies (zoals paragliden)
Week 4: cabañas gedeeld
Verschillende excursies per week inclusief
Vervoer tijdens programma
Spaanse les, 15 - 20 lesuren per week

Verovoer & Add-ons

Add-onPrijs per persoon
Week 2 - amazone: upgrade naar privé cabaña€ 95,-
Week 4 - Montañita: upgrade naar privé cabaña€ 80,-

Boek jouw surfvakantie

Vergelijkbare surfvakanties

Naar alle surfvakanties >

Praktische informatie

Praktische informatie

Hieronder vind je alle benodigde praktische informatie betreffende deze surfvakantie.

Check-in / Check-out

 • Aankomst: idealiter kom je aan op een zondag, maar zaterdag is ook mogelijk (dan zouden we een extra nacht voor je bijboeken)
 • Data 2020 (startdata op zondag): 26 jan. 23 feb. 22 mrt 19 apr. 17 mei, 14 jun. 12 jul. 09 aug. 06 sep. 04 okt. 01 nov. 29 nov. 27 dec.
 • Quito: de meeste mensen vliegen naar Quito, vanwaar je zult worden opgehaald van het vliegveld. Ook kun je worden opgehaald vanaf het busstation (noord en zuid)
 • Vertrek: na jouw laatste zondag in Montañita ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Praktische informatie

 • Aankomst: idealiter kom je aan op een zondag, maar zaterdag is ook mogelijk (dan zouden we een extra nacht voor je bijboeken)
 • Data 2020 (startdata op zondag): 26 jan. 23 feb. 22 mrt 19 apr. 17 mei, 14 jun. 12 jul. 09 aug. 06 sep. 04 okt. 01 nov. 29 nov. 27 dec.
 • Betalingen: in Ecuador wordt met de Amerikaanse Dollar betaald. In Quito kun je pinnen en zul je ook horen hoe veel cash wordt aangeraden om mee te nemen naar de jungle (dit is niet heel veel)
 • Wifi: tijdens de 4 weken zul je verschillende plekken hebben waar je verbinding met Wifi hebt

Meenemen

Klik hier voor de algemene pack-list. Zie de lijst hieronder voor de accommodatie-specifieke meeneemlijst:

Enkele zaken die handig zijn om mee te nemen:

 • Muggenspray
 • Warme kleding
 • Beach-wear
 • Zonnebrand en zonnebril
 • Leesvoer

Verzekeringen

SurfaWhile is officieel partner van de Europeesche Verzekeringen, waardoor de reizen van SurfaWhile verzekerd kunnen worden. Let op: Surfen wordt gezien als een ‘extreme-sport’, niet elke verzekeraar vergoedt deze reizen. Ga dit zelf goed na indien je zelf de verzekering afsluit, bij welke verzekeraar dan ook.

 • Kortlopende reisverzekering: met het afsluiten van een kortlopende reisverzekering via de Europeesche Verzekeringen ben je verzekered voor onverwachte kosten op reis.
 • Annuleringsverzekering: met het afsluiten van een annuleringsverzekering kun je jouw reis kosteloos annuleren indien deze onverhoopt niet door kan gaan.

How to get there?

Adresgegevens:

Je kunt het beste vliegen naar Quito, vanwaar je zult worden opgepikt om naar je accommodatie gebracht te worden

Vervoer:
Voor meer informatie omtrent de mogelijkheden tot vervoer naar deze accommodatie, zie de tab 'vervoer' onder 'Surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer'.

Experiences

4.6 / 5 - 11 reviews

Recensies

Spaans leren + Surfen is met een 4.6 /5 beoordeeld op Google, op basis van 11 recensies. Hieronder volgen maximaal 5 reviews:

Video Experience

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Bekijk de vragen en antwoorden hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Prijzen

De prijs per week, incl. alle extra’s vind je onder het kopje prijzen. Klik op de gele knop Prijzen & Boeken en je komt er direct. De prijs wordt gegeven per persoon.

Onder het kopje met prijzen vind je wat allemaal is inbegrepen in deze surfvakantie.

Indien jullie met minimaal 10 personen komen, kijken we graag samen naar de mogelijkheden, incl. welke accommodatie het beste bij jullie groep past. Waar mogelijk kan een groepskorting gegeven worden.

Via SurfaWhile betaal je altijd dezelfde prijs als wanneer je direct bij onze partners boekt, terwijl wij je een aantal leuke voordelen en extra’s aanbieden. Naast het SurfaWhile eBook, wat je helemaal gratis krijgt bij jouw boeking, helpen wij je met goede, snelle en persoonlijke service om de surfaccommodatie te boeken die het beste bij jou/jullie past. En daar betaal je niets extra’s voor

Voor wie?

Bovenaan de pagina, direct onder het groene kader (Wat SurfaWhile leuk vindt) vind je een samenvatting, met de gem. leeftijden van de gasten. Iets verder naar beneden vind je het kopje ‘Wie boekt deze surfvakantie?’ en daar wordt het klantprofiel nog beter beschreven.

Ja, dat kan goed. Bij deze surfvakantie komen veel mensen die alleen of met z’n 2’en reizen, waardoor de sfeer erg open is en verreweg de meesten op zoek zijn naar contact met anderen.

Surfen

Jazeker! De meeste gasten hebben weinig tot geen surfervaring, dus je zult zeker niet de enige zijn. Kijk wel even bij het kopje ‘surfcondities’ om te bepalen welke maand het meest geschikt is voor jou.

Op deze pagina vind je informatie over de surfcondities, waar we per niveau de omstandigheden hebben omschreven. Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’.

De surflessen vinden meestal in de ochtend plaats en ook gaat er vaak ’s middags nog een groep het water in. Het hangt uiteindelijk echter met name af van de surfcondities dus dit is nooit vooraf al met zekerheid te zeggen.

Maaltijden

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘maaltijden’ voor uitleg over de maaltijden.

Met de meeste dieetwensen en allergieën kan rekening gehouden worden. Na je boeking kun je dit vermelden op het aanmeldformulier. Indien je een allergie hebt die niet veel voorkomt, kan het handig zijn om even contact met ons op te nemen

Praktisch

Ja, wij schatten in van wel. Indien jij op zoek bent naar een week (of langer) vol met gezelligheid, (een beetje of veel) surf en leuke mensen, zit je helemaal goed! Een surfvakantie is voor iedereen en de surf-vibe is gegarandeerd!

Zie ‘praktische informatie’ voor informatie over het inchecken (tijd en aankomst dag). Indien je voor de inchecktijd al aankomt, is het geen probleem je bagage alvast achter te laten en lekker naar het strand te gaan.

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘vervoer’ voor de verschillende opties.

Nee, de vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Kijk bij het kopje ‘vervoer’ voor de dichtstbijzijnde luchthaven en een handige link naar een pagina waar je gemakkelijk en het voordeligst jouw vlucht boekt.

Zie ‘praktische informatie’ voor de algemene pack-list en informatie over deze specifieke accommodatie.

In de fotogalerij die zich onder het kopje ‘Over dit surfkamp’ bevindt, kun je foto’s van alle verschillende typen accommodaties vinden.

Het is aan te raden om hier van tevoren een beslissing over te nemen. Deze surfaccommodatie is erg populair, met name in de zomermaanden en zijn daardoor regelmatig volgeboekt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.