Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfen in Surf Snowdonia: hét Adventure Park van de UK!

SW Travel Tips UK

Surfen in Surf Snowdonia: hét Adventure Park van de UK!


Eén van de mooiste eigenschappen van surfen is het je helemaal opgaat in de natuur. Het is puur de kracht van de golf en jij met je board. Deze combinatie is bijna ongeëvenaard. Dit brengt echter ook een nadeel met zich mee: je bent 100% afhankelijk van de natuur, en je bent dus (lang) niet altijd in de gelegenheid om je favoriete hobby te beoefenen. Om deze afhankelijkheid te overkomen, wordt er her en der geëxperimenteerd met kunstmatige golven. Eén van deze kunstmatige golven vind je in het noorden van Wales, nabij het plaatsje Dolgarrog. In het “Adventure Park Surf Snowdonia” worden in een natuurlijke lagune kunstmatige golven geproduceerd, waardoor er altijd ideale surfcondities ontstaan, die geschikt zijn voor surfers op verschillende niveau’s.

De Surflessen

Het maakt niet uit of je een beginnend of en ervaren surfer bent, er zijn altijd surflessen die jou verder kunnen helpen. Het team van surfcoaches wordt geleid door niemand minder dan Jo Dennison, de voormalige coach van het Junior Britse Surfteam. Naast losse lessen kun je er tevens voor kiezen om surfopleidingen te volgen, waarbij je echt leert surfen. Vanwege de ideale omstandigheden, waarbij de golven nooit afhankelijk zijn van de windrichting, kan een flinke progressie worden gegarandeerd.

Vrij surfen

Wil jij na je surflessen lekker zelf aan de slag? Dan kun je tevens vrij surfen. Afhankelijk van je niveau word je op een bepaalde positie in de lagune geplaatst. De gevorderde surfers mogen hun kunsten in het midden vertonen, mooi in de spotlights!

Crash & Splash Lagoon

Surfen is moeilijk; het vereist een ijzeren discipline, een groot doorzettingsvermogen en veel, zeer veel geduld. Soms kan het dus wel nodig zijn om even het hoofd leeg te maken en je flink uit te leven. Gelukkig is daar de Crash & Splash Lagoon. Hier tref je monkey bars, een klimmuur, een evenwichtsmuur, een touwbrug en nog veel meer. De Crash & Splash Lagoon is speciaal ontwikkeld om op een speelse manier skills te ontwikkelen die je surfniveau naar een hoger niveau tillen.

Glamping

Na al die uren op je surfboard is een goede nachtrust geen overbodige luxe. Om alles uit jouw weekend bij Surf Snowdonia te halen, staat er een aantal comfortabele glamping tenten op het terrein. Deze glamping tenten zijn uitgerust met een houten vloer, verwarming, een comfortabel matras en elektriciteit. Ontbijt is inbegrepen in de prijs. Zo weet je zeker dat je de volgende dag weer goed uitgerust op je board zal staan! Wanneer je met een groep bij Surf Snowdonia wil verblijven, is er tevens de mogelijkheid om in de groepstenten te verblijven. Er zijn in totaal drie tenten met een capaciteit van vijf personen.

Is jouw interesse gewekt? Check de website van Surf Snowdonia voor alle mogelijkheden en spread the word!

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking