Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.8 /5

Een bezoek aan Marokko

SW Travel Tips Marokko

Een bezoek aan Marokko


Surfen in Marokko

SurfaWhile werkt in Marokko samen met 2 surf huizen, gelegen in Taghazout en Tamraght. Deze spots zijn de meeste bekende plekken van Marokko als het om surfen gaan. De hele kustlijn, zowel ten noorden als zuiden van deze spots, is ideaal om te surfen en er zijn altijd verschillende stranden met goede omstandigheden. De locals hebben er een hele studie van gemaakt om alle verschillende surfstranden een andere naam te geven, met de ene naam nog origineler dan de andere. Maar naast het surfen is er nog van alles te doen. Iets wat we al wisten, maar na een bezoek aan dit fantastische land werd dit nog een stuk duidelijker.

Wil je trouwens meer lezen over het surf house, ga dan direct naar de pagina over surfen in Taghazout.

Surflessen op het strand

Prachtige natuur, dromedarissen en surf

Zeker in het gebied tussen Agadir en Essouira staat het surfen centraal. Maar er is nog veel meer te doen. Zowel eerder genoemde steden als Marrakech (en nog een aantal steden in het noorden van het land) beschikken over een ‘zouk’, een overdekte markt met van alles en nog wat. Dit zijn heerlijke plekken om een dagje rond te struinen en zeker indien je een ‘onderhandelaar’ bent, kun je wat mooie koopjes op de kop slaan. Maar ook buiten de steden is er van alles te doen. De natuur is prachtig, met een afwisseling van groene plekken tot kale vlaktes (maar toch met mooie kleurpatronen) tot de eindeloze zandvlaktes. En veel van deze plekken kun je heel gemakkelijk op eigen initiatief ontdekken, bijv. met een huur auto of met de taxi.

Op weg naar een van de meest bekende surfspots van Marokko (Imsouane, met de langste golf van Afrika), kwamen we langs Camel Point. Dit is een surf strand wat – van daar de naam ook – ‘bewoond’ wordt door dromedarissen. Deze lopen langs de weg en op het strand en dit levert dikwijls prachtige plaatjes op. Eigenlijk zou het natuurlijk Dromedary Point moeten zijn – in Marokko zijn nou eenmaal geen kamelen – maar dit was kennelijk wat makkelijker.

Bovenop de taxi

Het is heel makkelijk om een auto te huren, maar – bijv. als je wilt gaan surfen – het is ook vaak goed te doen om een taxi te nemen. Je kunt met veel chauffeurs een deal maken dat ze een hele dag bij je blijven. Dit is natuurlijk ideaal voor als je wilt gaan surfen. Zeker rondom Taghazout en Tamraght heeft iedereen touwen bij zich, zodat de surfplanken op het dak kunnen worden gebonden. Voor een periode van 4 uur betaalden wij met z’n 4’en 30 euro, dus voor het geld hoef je het niet te laten! De taxi chauffeur nam ons vervolgens mee naar verschillende stranden en wij konden vervolgens aangeven waar we graag wilden surfen (vanaf de weg kun je al heel goed inschatten hoe de omstandigheden zijn voor een bepaalde plek.

Naast Camel Point hebben we nog tal van spots uitgeprobeerd. Met het surf house waar we verbleven gingen we elke ochtend met een busje op ‘Surfari’, de verschillende stranden af op zoek naar de beste spot van de dag. Zo hebben we ook gesurft op Killer Point (meest bekende spot van de regio), Anchor Point en Panaroma Beach, hét strand van Taghazout Bay, gelegen tussen Taghazout en Tamraght. Hier op het strand kun je ook heel goed een ritje op een dromedaris maken en tevens zijn er jet-ski’s waar je gebruik van kunt maken. Maar ook in Taghazout zelf is er van alles te doen, met enkele heerlijke restaurants en voor een drankje kun je naar Amouage – een van de plekken met een drankvergunning.

De groep

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


2 gedachten over “Een bezoek aan Marokko

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *