Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

SurfaWhile en Errant Surf: hoe zit dat precies?

SW Story Alle landen

SurfaWhile en Errant Surf: hoe zit dat precies?


Een goede kans dat jij de naam Errant Surf al bent tegengekomen; op ons WhatsApp logo, via Instagram of een link in de nieuwsbrief. Graag leggen we je uit hoe dat zit, want het is een leuk en mooi verhaal.

SurfaWhile is opgericht in 2015, het jaar waarin het van oudsher Britse Errant Surf al haar 10de verjaardag vierde. Eerder heb jij al kunnen lezen over de ontstaansgeschiedenis van SurfaWhile, nog niet eerder publiceerden wij over het samengaan van deze twee merken die binnen de surfreiswereld allebei een begrip zijn. Hoe zit dit precies en wat betekent dit voor jou?

Verderop in dit artikel zoomen we in op:

SurfaWhile, hoe begon dat ook alweer?

Hans en Olmo zijn in 2015 gestart met SurfaWhile. In Nederland begonnen steeds meer mensen met surfen, waar het ons opviel dat er online eigenlijk helemaal niet zoveel informatie over surfen voor beginners te vinden was. Wij vonden het een heel mooi en leuk idee om onze kennis over het surfen te delen met anderen en dit te delen via een blog. Uiteindelijk resulteerde dit in de SurfaWhile Academy, waar je echt alles kunt vinden over surfers (met name gericht op beginners).

Naar mate we steeds meer bezoekers kregen, begonnen we ook vragen te krijgen over surfvakanties. Welke camps waren het leukste en sloten het beste aan bij de wensen (niveau, bestemming, tijd van reizen, sfeer etc.). Wij waren wel eens bij een surf camp geweest, maar echt veel wisten we daar nog niet van. ‘’Time to find out’’ dachten wij. In 2016 bezochten we voor het eerst een aantal partners in Frankrijk en Spanje, waar toen al een aantal mensen via SurfaWhile hadden geboekt. Dat was ook de zomer dat het écht voor ons begon, want waar we er toen nog ander werk naast deden, merkten we al snel dat de vraag naar hulp bij het boeken van de surfvakantie die écht bij je past (niet geheel toevallig is dat momenteel ook onze slogan) erg groot was. En al snel waren wij full-time surfvakanties aan het verkopen (naast surf- en taalreizen, die ook erg goed in de smaak vielen) en begonnen we met het bouwen aan Team SurfaWhile.

En hoe is Errant Surf ontstaan?

Op het moment van schrijven gaan we 16 jaar terug in de tijd en komen we uit in het Zuidwesten van Engeland. Chris Thompson, een fervent surfer uit de regio Cornwall, ziet dat steeds meer mensen (de populariteit van toen is in no-way te vergelijken met de hype die surfvakanties tegenwoordig met zich meebrengen) naar het buitenland willen gaan om te surfen. Vanuit de surf school die hij runde is Chris begonnen met het aanbieden van surfvakanties, waar het zowel ging als het aanbieden van plekken op bestaande surf camps (die toen nog maar heel minimaal aanwezig waren) als het organiseren van een eigen surf trip.

Ook in Nederland en België zien wij zelf dat het surfen erg populair aan het worden is (als het dat officieel nog niet is), zowel in eigen land als daarbuiten. En het is natuurlijk ook heel logisch – zo dacht ook Chris 16 jaar geleden. Als men een of meerdere surflessen heeft gevolgd, kan het natuurlijk extra gaan kriebelen om een keer een surfvakantie te gaan boeken. En als zijnde eigenaar van een surf school leek het dan ook logisch om reizen voor de eigen leerlingen aan te gaan bieden. Zo gezegd zo gedaan. Dit alles speelde zich voornamelijk af in Zuidwest Engeland, waar het platform online was dus reizigers vanuit de hele wereld bij Errant Surf hun surfvakantie konden boeken.

Door de jaren heen zijn zowel de surf school als het platform Errant Surf Travel erg gegroeid. Echter kwam er op een gegeven moment een periode waarin Chris zich op andere zaken in het leven wilde richten, waarbij hij om zich heen heeft gekeken en op zoek is gegaan naar iemand die de eer van Errant Surf hoog kon houden. Door de jaren heen is dit merk 3 maal van eigenaar gewisseld, waar het in 2016 in handen kwam van een van onze betere partners (een surf camp). Zij, ook Britten van origine, dachten: ‘’als wij Errant Surf overnemen kunnen we iedereen die een surfvakantie zoekt onze eigen surfkampen aanraden’’. Dit is natuurlijk helemaal niet gek gedacht. Na een jaar of 2 kwamen zij er echter achter dat het runnen van een online platform voor surfvakanties makkelijker gezegd dan gedaan is. Ze hadden zich flink verkeken op het werk wat hierin ging zitten, evenals de expertise die nodig was. Uiteraard kregen zij ook een hele hoop enthousiaste surfers (van alle niveaus) die naar een bestemming wilde waar onze partner zelf geen reis aanbood. En toevallig waren dit plekken waar zij zelf niet echt veel vanaf wisten, waardoor ze hun reizigers niet goed konden helpen.

Hoe zijn Errant Surf en SurfaWhile dan samengegaan?

In 2019 is deze partner – het surfkamp – vervolgens bij ons uitgekomen aangezien ze al jarenlang ervaring hadden met onze expertise en manier van werken. Zij zagen ook in dat wij (waarschijnlijk) veel beter in staat zouden zijn om dit bedrijf te runnen. Aangezien de groei die wij in de eerste 4 jaar hebben doorgemaakt, hadden wij zeker wel oren naar het bekijken van de opties. En zo kwam het dat wij begin 2020 (op dat moment had nog niemand van Corona gehoord – little did we know) Errant Surf onder onze hoede namen en ons actief op de internationale markt ook zijn gaan richten.

Errant Surf werd zo het tweede merk dat zou vallen onder ons moederbedrijf Coconut Travel Collective B.V.

Wat is momenteel de relatie tussen Errant Surf en SurfaWhile?

Waar Errant Surf altijd heeft bestaan uit louter Engelstalige content hebben wij besloten om dit in stand te houden. Een aantal bestemmingen zijn overgeheveld vanaf SurfaWhile naar Errant Surf en ook alle Engelstalige content die op SurfaWhile te vinden was, is overgezet naar Errant Surf. Op die manier is Errant gaan fungeren als Engelstalige informatiebron met alles over surfen, naast de surfreizen op bestemmingen over de hele wereld die hier te boeken zijn.

Momenteel betekent dit dus dat je veel informatie van SurfaWhile ook op de website van Errant Surf kunt vinden – in het Engels. Er zijn een aantal bestemmingen die wij op beide websites aanbieden en er zijn ook locaties die alleen op 1 van de twee websites staan. Tevens horen bij boeken via Errant Surf exact dezelfde voordelen als wanneer je via SurfaWhile boekt – wel zo fijn dus.

Jullie hoeven je uiteraard helemaal geen zorgen te maken over de effort die wij in SurfaWhile stoppen. Ons team van surfvakantie-experts blijft bestaan uit voldoende Nederlandstaligen zodat wij surfers (van alle niveaus, incl. beginners) uit zowel België als Nederland perfect kunnen blijven ondersteunen bij het boeken van een surfvakantie. Sterker nog: wij kunnen putten uit alle resources die Errant Surf met zich mee nam, internationaal een erg gerenommeerde naam binnen de surfwereld. Ook het partnernetwerk van Errant Surf was indrukwekkend, waar we met een aantal accommodaties hebben afgesproken dat zij nu ook op SurfaWhile te boeken zijn.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *