Boek veilig & vertouwd Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 112 reviews

Pepijn Tigges, topsurfer én surfenthousiast

SW Meets Alle landen

Pepijn Tigges, topsurfer én surfenthousiast


Surfer in het Nederlands team

N: 52° 22′ 12.778″ E: 4° 53′ 42.605″

Pepijn Tigges is een van de beste surfers van Nederland. Dat is ook niet verwonderlijk, aangezien hij al een jaartje of 16 surft. Opgegroeid op 5 minuten van het strand van Scheveningen is Pepijn al vanaf vroeg bezig met surfen, iets wat hem al vrij snel goed lag. Momenteel doet hij mee op internationaal niveau – over 2 weken neemt hij zelfs deel aan de ISA World Surfing Games in Japan – en zet hij zijn kennis in om surfers beter te maken, via een blog en podcast.

Wij spraken hem, tijdens een gezellig kopje koffie in Amsterdam. Dit werd een leuk, leerzaam en interessant gesprek.

World Surfing Games in Miyazaki, Japan

Pepijn zal in september deelnemen aan de World Surfing Games in Japan, een hele eer. ”Het wordt fantastisch om daar te surfen. Het ultieme doel is om me te kwalificeren voor de Olympische Spelen maar ik weet dat dit heel lastig gaat worden. Omdat er tickets voor de Spelen te verdienen zijn, doen de echte wereldtoppers ook mee. Het zou dus zo maar kunnen dat ik in een heat zit bij Kelly Slater en/of Gabriel Medina. En dat zijn natuurlijk niet de minste namen”, iets waar wij Pepijn zeker gelijk in geven. Maar surfen met hen is natuurlijk iets waar wij al stinkend jaloers van worden.

De World Surfing Games zijn live te volgen via de website van de ISA. Hier vind je ook meer informatie over hoe dit evenement er precies uitziet en hoe de kwalificatie voor het Olympische toernooi in z’n werk gaat. Naast Pepijn gaan er nog 5 andere surfers naar Japan om een gooi te doen naar deelname aan het grootste sportevenement ter wereld. De data zijn 7 t/m 15 september 2019.

Een passie om andere surfers beter te maken

Pepijn surft zelf het grootste deel van z’n leven al en heeft een passie ontwikkeld om ook andere surfers beter te maken. Hij doet dat eigenlijk op 3 manieren. Allereerst geeft hij zelf surfles, nu al ruim 8 jaar. ”Met name in de zomerseizoenen geef ik surfles aan surfers met al enige ervaring. Er is een hoop aanbod voor beginnende surfers, maar juist degenen die al enige ervaring hebben wil ik verder helpen. Het lesgeven geeft mij ook erg veel energie en heeft het surfen voor mij nog een extra dimensie gegeven”.

De surfer met al enige ervaring probeert hij ook te helpen via een online community, waar hij surftips geeft. Daarnaast neemt hij ook podcasts op, waarin van alles over surfen wordt besproken. Deze zijn te vinden op de website van Pepijn Tigges. Wij kunnen dit natuurlijk alleen maar toejuichen, want SurfaWhile is ook ontstaan vanuit het idee om surfers (op welk niveau dan ook) te helpen met van alles wat met surfen te maken heeft. Meer daarover vind je terug in the story of SurfaWhile

Surfen in Frankrijk en Portugal

Uiteraard hebben we het met Pepijn ook nog gehad over zijn favoriete surfspots, buiten Nederland. Naast dat hij Japan noemde, waar hij al eens eerder heeft gesurft, kwam hij uit in Frankrijk en Portugal. In Frankrijk rijdt hij het liefste naar Hossegor, waar je wereldbekende golven hebt (hier vindt zelfs een evenement van de World Surf League plaats). In Portugal komt Pepijn graag in Sagres, in de Algarve. ”Ik was hier zelf nog in februari dit jaar en heb daar echt weer een toptijd gehad. Ik hoop er snel weer een keer naartoe te kunnen gaan, want de Portugese lifestyle, het weer en natuurlijk de golven bevallen me altijd weer heel goed”.

Dank je wel Pepijn en we spreken je snel weer!

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *