Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Sheranie, oud-student Spaans in San Sebastian

SW Meets Spanje

Sheranie, oud-student Spaans in San Sebastian


N: 28° 5′ 37.679″ W: 17° 6′ 35.49″

In de zomer van 2016 was Sheranie een van de eerste personen die ooit met SurfaWhile op surfvakantie ging. Zij koos er toentertijd voor om Spaans te leren in San Sebastian, in combinatie met surfen. En deze keuze heeft haar uiteindelijk veel meer opgeleverd dan wat ze ooit had gedacht! In juli 2019 ontmoetten wij haar in San Sebastian, om precies te zijn bij de bar Casa Valles. Daar vertelde ze ons over haar leven in San Sebastian, van toen én nu. Ook voor ons had dit gesprek een hoop verrassingen in petto.

Spaans leren en surfen in San Sebastian

 

Van Spaanse cursus tot emigratie

Wat begon met een aantal weken Spaans leren in San Sebastian, resulteerde uiteindelijk in een emigratie voor Sheranie. Ze vond de stad zo geweldig dat ze gelijk al doorhad dat ze het ooit makkelijk haar ‘thuis’ zou kunnen noemen. En dat ze daarbij ook nog eens een lokale surfer ontmoette, maakte het voor haar nóg makkelijk om de stap te nemen: momenteel woont en werkt Sheranie in San Sebastian!

Sheranie: ‘’Eigenlijk is dat allemaal heel toevallig gelopen. Mikel en ik kwamen elkaar tegen bij de surf school toen ik hier Spaans studeerde. We hadden een goede klik, maar het was niet direct romantisch. Een aantal maanden na mijn tijd in San Sebastian was ik op vakantie op Bali. Hij kwam hier ook regelmatig (Mikel heeft hier zelf een surf resort opgezet) en zo kwam het dat we elkaar ook op Bali tegenkwamen. Hier sloeg de vonk wel over en na een tijdje een relatie op afstand gehad te hebben, besloot ik zo’n 18 maanden geleden om naar San Sebastian te verhuizen.’’ Dit was voor Sheranie natuurlijk de uitgelegen mogelijkheid om haar Spaans nog verder te ontwikkelen.

Naast Spaans leren en surfen in San Sebastian, zijn er ook tal van surfkampen van Noord-Spanje.

Wonen in San Sebastian

Over San Sebastian zegt ze verder: ‘’Ik vind het een erg prettige stad om te wonen, met een fijn leefklimaat. Ik heb ook overal een erg veilig gevoel, er gebeuren hier eigenlijk weinig tot geen vervelende dingen. Het is nooit ongemakkelijk om – als vrouw – alleen langs een groepje mannen te lopen.’’

Momenteel runt ze DMC San Sebastian, waarbij ze groepsreizen naar San Sebastian verzorgd. Wij vinden het natuurlijk geweldig dat Sheranie zo enthousiast was over deze stad, dat ze er nu ook zelf reizen naartoe aanbiedt. En dat ze veel over de stad weet, werd gelijk duidelijk. We spraken af bij de oudste pintxo-bar van Spanje, waar de pintxo’s zijn geboren. Een pinxto, zo legde ze ons uit, is een soort tapas, maar dan de niet-gratis variant. Het zijn kleine hapjes die je bij je drankje besteld. Vaak worden ze geserveerd op een stukje brood. De bekendste pintxo is de Gilda, een combinatie van olijf (zoet), peper (pittig) en ansjovis (zout). Hoewel dit voor ons iets onbekends was, hebben we er toch erg van genoten!

Surfen is geweldig

En dat Sheranie van surfen is gaan houden, is ook wel duidelijk. Momenteel heeft ze 2 surf boards en samen met Mikel hebben ze een busje omgebouwd tot luxe surf-bus, waarmee ze regelmatig tripjes mee maakt om te gaan surfen. Ook is ze een echte ambassadeur; ze heeft zelfs haar eigen vader aan het surfen kunnen krijgen!

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking