Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surf Project

SW Story Alle landen Nederland

Surf Project


N: 52° 26′ 34.275″ O: 4° 37′ 53.813″

”Het Surf Project geeft surfles aan kinderen met Down, autisme en ADHD. Het surfen heeft een positief effect op de ontwikkeling van de kinderen en geeft het zelfvertrouwen een enorme boost.” Dit spreekt ons bij SurfaWhile erg aan en dit was dan ook reden genoeg voor een eerste kennismaking.

Het Surf Project

Afgelopen april was onze eerste kennismaking met het Surf Project, toen we Freek spraken onder het genot van een lekkere kop koffie. Freek is een van de vrijwilligers van het centrale team van het Surf Project, een organisatie die bestaat – en wordt gedragen door – uit vrijwilligers. Zie hieronder een video van het project.

bovenstaande video is van het Surf Project

Vier locaties om te surfen

Het Surf Project bestaat 5 jaar en momenteel surfen ze al op 4 locaties; Zandvoort, Ouddorp, Camperduin en Ter Heijde. Op al deze locaties is er een team van vrijwilligers die gaan surfen met de kids. De teams worden aangestuurd door een vrijwilligerscoördinator ter plekke, een structuur die erg goed werkt.

In 2014 begon het project met 8 kids die konden surfen onder leiding van 16 vrijwilligers. Momenteel bestaat het team uit 185 vrijwilligers, die het mogelijk maakt voor 110 kids om te surfen. En dit gaan er in de toekomst nog veel meer worden. En om deze uitbereiding mogelijk te maken, is het Surf Project altijd nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Maar ook op andere manieren kun jij deze fantastische organisatie steunen.

Onderzoek Surf Project

”Het Surf Project doet, in samenwerking met een team van psychiaters en psychologen, onderzoek naar het effect van het surfen op de kwaliteit van leven en het zelfvertrouwen.” Het onderzoek wat het Surf Project doet en laat uitvoeren is erg belangrijk. Na 3 lessen is er vaak al een verschil te zien bij de kids die gesurft hebben. Hoe mooi zou het zijn (en effectief – dat is het belangrijkste!) als surfen in de toekomst een behandeloptie kan worden binnen de standaard zorg (incl. een – gedeeltelijke – vergoeding).

Na een eerste pilot in 2016, bleek dat onderzoek in 2017 aangaf dat de kwaliteit van het leven van de deelnemende kids echt was toegenomen na de eerste 3 surflessen. Gevoelens meten de vrolijkheid van een kind, evenals hoe lekker iemand in zijn/haar vel zit en dit bleek beide te zijn toegenomen. Deze bijzondere vondst was een mooi bewijs van het project en gaf des te meer aan dat het fantastisch is hoe men zich inzet.

Vrijwilligen bij het Surf Project?

Ook jij kunt vrijwilliger worden bij het Surf Project. Het is geen vereiste dat je al heel goed kunt surfen, entousiasme en affiniteit met het werken met de kids is vele malen belangrijker! Voor meer informatie en mogelijkheden, verwijzen we je graag naar de pagina over vrijwilligen van het Surf Project.

Uiteraard is het ook zeer welkom indien jij een financiële bijdrage zou willen leveren aan het Surf Project. Zij hebben een aparte sectie Steun Ons op de website staan.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen