Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

SurfaWhile op bezoek in Montañita

SW Travel Tips Ecuador

SurfaWhile op bezoek in Montañita


Travel Classroom Montañita surf trip

SurfaWhile op bezoek in Montañita

Mijn naam is Olmo en ik ben mede-oprichter van SurfaWhile. Op het moment dat ik wist dat ik naar Zuid-Amerika zou gaan, was er 1 ding zeker: ik zou hoe dan ook een bezoekje brengen aan Montañita, aan de westkust van Ecuador. Ik had al veel over dit surf-oord gehoord maar was er nog niet geweest, en dat moest en zou veranderen. Ik wilde met m’n eigen ogen wel eens zien wat dit dorpje nou tot zo’n fantastische plek maakt.

Ik arriveerde vanuit Quito per bus en voelde me gelijk al thuis. Op 4 minuten lopen vanaf de bus stop in Montañita kwam ik bij de Spaanse taalschool aan, waar ik hartelijk werd opgevangen. Na even kennis gemaakt te hebben met Gijs, de directeur van de school, en een aantal collega’s werd ik naar de cabañas gebracht, waar ik zou verblijven. Deze cabañas, een soort hutten, zijn erg populair. Ik had de foto’s en video van de accommodatie al eens gezien, maar vroeg me uiteraard af hoe dit in het echt eruit zou zien. Het viel me zeker niet tegen, het ‘resort’ lag er prachtig bij. Er zijn zo’n 15 cabañas aanwezig, die om een zwembad zijn heen gebouwd.  Verder is er een keuken, waar een gemeenschappelijk gedeelte naast ligt, met lange tafels en banken. Verder zijn er een hoop hangmatten en andere zithoekjes aanwezig, zodat je ook lekker tot rust kunt komen.

The beach of Montañita

De school heeft een erg warm en gezellig karakter. Je hebt zo’n 10 klaslokalen, waarvan enkele zich buiten, bijvoorbeeld op het dakterras, bevinden. Door de grootte van de school, met een maximum van zo’n 80 leerlingen (maar normaliter zijn dit er wat minder), heerst er een erg open en persoonlijke sfeer. De docenten kennen alle leerlingen bij naam en vice versa. Dit maakt het Spaans leren een stuk leuker. Naast de Spaanse lessen kun je vanuit de school ook een hoop activiteiten doen, zowel in als rondom Montañita. Dit is een goede en leuke manier om je taalvaardigheden te verbeteren. Bij de school doen ze er alles aan om jou de tijd van je leven te geven, terwijl je ook nog eens aan je Spaans werkt!

Tijdens de avonden is er in Montañita altijd wel wat te doen. Ondanks dat het dorpje niet al te groot is, kun je er elke avond op stap. In de bekende Calle de Cocktail (cocktail-straat) kom je elke avond wel bekenden tegen, de studenten van de school hebben een vast tentje waar iedereen ’s avonds een drankje haalt. Je kunt hier kiezen uit o.a. een biertje, een Cuba Libre of een lekkere daiquiri. Op verschillende avonden van de week kun je ook een van de clubs bezoeken, zoals Lost Beach, maar gewoon met een drankje op het strand gaan zitten is ook leuk. Het is echt een gezellig dorp!

Terugkijkend heb ik een heel gaaf bezoek gehad. Ik heb veel leuke mensen leren kennen tijdens mijn verblijf in de cabañas, ik heb kunnen surfen en Montañita heeft mij bovendien op culinair gebied erg veel geboden. Je hebt verschillende tentjes, met zowel binnenlandse- als buitenlandse eetgelegenheden die kwalitatief erg goed zijn. Ik weet zeker dat ik hier (hopelijk snel) nog een keer terugkom!

Wil je meer weten over Spaans leren in Ecuador of surfen in Montañita? Klik dan hier.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *