Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Grote reisorganisatie omgevallen, is boeken via SurfaWhile eigenlijk wel veilig?

SW Story Alle landen

Grote reisorganisatie omgevallen, is boeken via SurfaWhile eigenlijk wel veilig?


N: 51° 30′ 26.463″ W: 0° 7′ 39.93″

De afgelopen dagen heeft Thomas Cook het nieuws overgenomen. Helaas is dit reisbureau omgevallen, ondanks de ruim 175 jaar aan ervaring. Talloze reizigers zijn momenteel op reis of keken reeds uit naar hun vakantie. Wat gebeurd er met de reisgelden? En hoe is dat eigenlijk bij SurfaWhile geregeld?

Boek jouw vakantie zonder zorgen

In Nederland zijn reisbureau’s verplicht om een garantieregeling te treffen. Dit betekent dat ze moeten zijn aangesloten bij een garantiefonds. Indien het reisbureau failliet gaat, of het kan vanwege een andere reden niet meer aan haar financiële verplichtingen voldoen – en het dus omvalt, zoals in dit geval bij Thomas Cook is gebeurd – kunnen de reizigers aankloppen bij het garantiefonds. Gelukkig is ook SurfaWhile aangesloten bij een garantiefonds, dus jij hoeft je nergens zorgen om te maken zodra je via ons een surfvakantie boekt. Dit leggen we hieronder beter uit.

Meer informatie over de gevolgen van het omvallen van Thomas Cook via het SGR

als jij een vakantie boekt, wil je daar ook zonder zorgen naartoe leven

Een garantiefonds

Thomas Cook valt om, met zo’n 10.000 Nederlandse reizigers die momenteel op hun bestemming zijn. De organisatie is niet in staat om de hotels te betalen (onbekend is waarom die nog niet waren betaald) en mensen worden letterlijk gedwongen door de hotels om te betalen voor de overnachtingen. Al deze mensen hebben hun vakantie al helemaal aan Thomas Cook betaald en dienen dus eigenlijk dubbel te betalen nu – hoe onterecht dat ook is. Zij kunnen aankloppen bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Het SGR staat garant voor de betaalde reisgelden, en de meeste van deze reizigers (evenals de ruim 50.000 Nederlanders die nog weg moesten gaan) zullen een goede kans hebben om (een deel van) de reissom terug te krijgen van het garantiefonds. Voor het SGR is dit echter wel een nieuwe klap, nadat in 2018 Travel Bird ook al omviel. Een hoop reizigers moesten betaald worden – welliswaar uit een goed gevulde schatkist. Deze schatkist is echter steeds leger aan het raken. Het SGR heeft wel toegezegd dat iedereen nu betaald kan worden.

Een vakantie boeken via SurfaWhile

Wij zijn aangesloten bij het GGTO, het garantiefonds voor gespecialiseerde tour operators. Indien SurfaWhile dus ineens niet in staat zou blijken te zijn om de reisgelden aan de partners te betalen (waar wij uiteraard te allen tijde niet vanuit gaan!!), kunnen de reizigers die op reis zijn of nog op reis moeten gaan, aankloppen bij het GGTO. In tegenstelling tot het SGR heeft het GGTO geen grote tegenvallers gehad in de afgelopen jaren, dus zullen zij zeker in staat zijn om alle ‘gedupeerden’ geld uit te keren. Ook het feit dat zij met name werken met kleinere ondernemingen (die ‘gespecialiseerd’ zijn) verkleint de kans op het ‘leegraken’ van de kas.

Toch fijn om te weten dat je zonder zorgen een surfvakantie kunt boeken via SurfaWhile!

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *