Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surf Spot Ericeira Portugal

SW Surfspot Portugal

Surf Spot Ericeira Portugal


N 38°57’45.9″  W 9°24’56.27″

Portugal is het land om te gaan surfen binnen Europa tijdens het najaar. Er zijn enorm veel surfbestemmingen langs de prachtige kustlijn, deze week richten wij onze aandacht op Ericeira. Het is een van de meest populaire surfbestemmingen in het land en ligt op een kleine 40 minuten van de hoofdstad Lissabon. De bijzondere kenmerken van de zee en kust, waarbij de hoge kliffen afgewisseld worden met kleine zandstrandjes, in combinatie met een levendige surfcultuur maken het een surfbestemming van wereldniveau.

Surfen in Ericeira

Ericeira is een van de meest veelzijdige surf bestemmingen van Europa. Dit wordt ook internationaal herkend, in 2011 is de bestemming toegevoegd aan de zeer prestigieuze lijst ‘World Surf Reserves’.  De verschillende surfspots in de regio hebben elk hun eigen karakter en zijn daardoor ook geschikt voor verschillende niveaus, wat de voornaamste reden voor een plekje op de World Surf Reserves lijst is. Tot dusver is het de enige Europese surfbestemming op deze lijst waardoor de bestemming snel in populariteit toenam. De kustlijn van 8 km loopt grofweg vanaf Cabo Carvoeiro tot Cabo da Roca met als meest belangrijke strand het Praia Ribeira d’Ilhass, waar regelmatige (internationale) surfwedstrijden worden georganiseerd.

Fijne golven en een practige omgeving in Ericeira 

Surfvakanties in Portugal zijn erg populair tegenwoordig!

Surfspots in Ericeira

In dit gebied zijn er te veel surfspots om allemaal in een artikel te kunnen benoemen. We richten ons vandaag op de meest bekende spots, en degene die geschikt zijn voor de beginnende surfers.

  • Praia Ribeira d’Ilhass

Zoals eerder is aangegeven is dit het meest bekende surfstand van Ericeira. Het ligt in een redelijk beschutte baai waarbij de golven breken op een rif. De golf kan aardig hoog worden afhankelijk van de wind en het getij. Omdat de golf niet erg snel of stijl is, is het geen moeilijk golf om te surfen. Deze spot is daarom erg geschikt voor zowel beginnende als ervaren surfers. Het hele jaar door kan er gesurft worden op een consistente right hand reed break.

  • Praia du sol

Dit strand ligt vlak bij het stadje zelf en is een perfect strand om te bezoeken als er hoge golven zijn in de regio. De golf begint langzaam en neemt aan het eind toe in snelheid en hoogte. Dit maakt het een perfecte plek voor beginnende surfers om wat hogere golven te proberen. Omdat dit strand zo centraal ligt zijn er genoeg voorzieningen als restaurantjes cafés en zelfs toiletten. Dit maakt het een fijn strand om er de hele dag of zelfs week te surfen.

  • Foz do Lizandro

Deze spot is erg populair voor strandgasten, niet alleen voor surfers. Dit is vooral omdat het een strand is waar de golven over het algemeen een stuk kalmer zijn dan de omliggende spots. Het is een Beach break waarbij de golven het beste zijn bij een sterke swell, waar je kan genieten van zowel left als right handers.  De kalmere wateren maken het een fijne spot om je skills te verbeteren, er worden ook veel surflessen gegeven op dit strand. Daarnaast zijn ook de voorzieningen van hoge standaard, ook in de avonden is er genoeg te doen in een van de barretjes.

 Het strand bij Foz do Lizandro

Benieuwd wat de opties zijn qua surfkampen in Portugal?

Surfen voor iedereen in Ericeira

Voor ieder niveau zijn er surfspots te vinden met geschikte golven. Per spot kan de soort golf namelijk anders zijn, zo heb je Beach, reef en point breaks wat ook geschikt is voor verschillende niveaus. Voor beginners is het aan te raden om stranden met beach breaks te bezoeken. Heb jij al meer ervaring en wil je wat een uitdaging, zoek dan een spot met een reef break. . Als je niet zeker bent over welke spot het beste past bij jouw niveau kun je dit altijd navragen bij een van de vele surfscholen of huizen in de regio!

Ook het aanbod van surfhouses is erg divers.  Wil jij je wanen in een oase van luxe dan raden wij Quinta Surf House aan. Spreekt een typische Portugeese villa jou meer aan dan is Rapture Surf Camp Ericeira de perfecte optie voor jou.

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen