Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surf Spot Puerto Escondido

SW Surfspot Mexico

Surf Spot Puerto Escondido


N: 15°51′43″ W: 97°04′18″

Puerto Escondido is een mooie en kleine havenstad in het San Pedro-district van Oaxaco, Mexico. De regio was berucht vanwege de grote hoeveelheden koffie die het gebied passeerden vanwege de plaatsing op scheepvaartroutes tussen Zuid en Noord-Amerika . Nu is een nieuwe hartslagverhogende activiteit de reden dat Puerto Escondido van meer bekendheid geniet. Surfen in de afgelopen jaren heeft Mexico met storm veroverd vanwege de prominente aanwezigheid van Zuid-Amerikaanse surfers in WSL. Liefhebbers van Gabriel Medina en Filipe Toledo hebben het surfen in Midden-Amerika nieuw leven ingeblazen, waardoor een aantal surfsporten langs de Mexicaanse kustlijn zijn gevonden. Onze favoriet is het schilderachtige stadje Puerto Escondido, hier is waarom.

Waar kan je surfen in Puerto Escondido

Ook surfen in Puerto Escondido? Lees dan meer over surf en Spaans leren

Het meest bekende strand is Playa Zicaleta en dit is tevens ook het strand grenzend aan Puerto Escondido. Het legendarische strand van 3 km lang is een van de meest bekende spots van Mexico en vele surfers komen elk jaar om de golven te trotseren. Dit is overigens niet zonder gevaar, er is een erg sterke onderstroom en strandwachten halen dagelijks onervaren surfen uit het water. De veradelijke surfcondities halen niet weg dat deze spot erg populiar is door de brede stranden, golden sunsets en laid-back vibe. Het noordelijke deel van het strand is een mengelmoes van culueren waar de lokale bevolking naadloos mengt met de vele bezoekers van over de hele wereld. Het zuidelijke strand heeft een zachtere sfeer en meer onstspannen surf condities. Voor ieder wat wils in Puerto!

Playa de Zipolite

Een uur rijden van het surfmekka van Puerto Escondido is het hippy dippy stadje Zipolite. Het is beroemd omdat het de enige stad in Mexico is met een naaktstrand. Over het algemeen stroomt het niet over van de nudisten, en het is natuurlijk niet  verplicht, maar het laat wel zien waar het in deze regio om gaat, vrijheid. Een cool resort in de omgeving is El Alquimista, waar je een aantal prachtige kamers hebt rondom het luxe zwembad. Vanuit het restaurant kan je ook rechtstreeks de zee in lopen. Zo nu en dan heb je in het heuvelachtige dorp een prachtig uitzicht op dit slaperige en schilderachtige stadje, soms even zoeken maar zeker de moeite waard!

Playa de Zipolite is geweldig om te surfen, met golven voor surfers van alle niveaus. Snorkeltochten lopen de hele dag langs dit strand, zodat u uw dagen kunt mixen met een kijkje in het exotische onderwaterleven dat Mexico te bieden heeft. Na een half uur op het open water te hebben gezeten, zagen we dolfijnen en schildpadden voordat we aanlegden in de eerste baai. De zwellingen in Zipolite kunnen behoorlijk sterk zijn, maar dit betekent dat sommige grote golven altijd worden gevonden. Surfscholen zijn altijd beschikbaar aan de kust en wijzen je graag op de beste plek voor jouw vaardigheidsniveau. De busrit naar Zipolite is oko eentje die je zeker niet moet onderschattten, mooie uitzichten gegarandeerd. Het is een lange bochtige weg door tropisch regenwoud en vegetatie. Wanneer je aankomt, vind je alles wat je nodig zou kunnen hebben langs een stuk weg dat parallel loopt aan het strand. Over het algemeen heeft deze regio echt de hippie cultuur behouden dat het voor het eerst populair maakte in de jaren ’70.

Punta Cometa


-De zonsondergang over Punta Cometa –

Gelegen in de regio Mazunte, Punta Cometa is zeker de beste plaats waar we zijn geweest om de zonsondergang te bekijken. Niets is te vergelijken met het kijken naar de rode gloed die over het water zweeft na een lange dag surfen terwijl je een paar koude biertjes deelt. Deze plek is legendarisch geworden vanwege zijn zonsondergangen met mensen uit heel Mexico om ze te zien. De rotsen die uit de kust in de oceaan steken, hebben de vorm van een komeet en geven deze regio zijn iconische naam. Of het nu op de rots is of op het strand, het maakte niet echt uit, want beide plaatsen zijn zo indrukwekkend als elkaar. Zorg ervoor dat je niet te lang wacht om terug te gaan, zonder licht is de terugweg een grote uitdaging.

Bekijk onze pagina over surfen en Spaans leren in Puerto Escondido voor meer informatie over deze bestemming.

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen