Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfspot Biarritz, Frankrijk

SW Surfspot Frankrijk

Surfspot Biarritz, Frankrijk


N 43° 28′ 59.347″  W 1° 33′ 31.054″

De plek waar surfen in Frankrijk is begonnen, en waar Europa aan golfsurfen geïntroduceerd werd. Biarritz heeft een rijke surfgeschiedenis en staat daar ook bekend om. Het is nu nog steeds een van de meest populaire surfbestemmingen in Europa en een must see voor elke surf fanaat.

Ben jij benieuwd naar alle surfkampen in Frankrijk? Vele hiervan liggen op een steenworp afstand van Biarritz.

Surfen in Biarritz

In Biarritz is het surfen in Europa begonnen. Het is dan ook geen verassing dat surfen in deze stad centraal staat. Er zijn 2 bekende spots die in het centrum liggen, vanaf deze spots wandel je zo de stad in. Als je een auto tot je beschikking hebt, zijn er ook nog spots die iets buiten de stad liggen. Voor ieder niveau is er een fijne spot in de buurt te vinden.

Surfspots in Biarritz

Grande plage

De meest bekende surfspot is Grande Plage en ligt midden in de stad. Dit is het bekendste strand van de stad, waardoor het redelijk druk kan zijn. Gelukkig is het een erg lang strand, je kunt dus altijd wel een goed plekje vinden. De golven hier kunnen aardig groot worden, wat in combinatie met de drukte even wennen kan zijn. Omdat dit een populaire spot is, zijn er veel ervaren surfers te vinden. Het is erg gaaf om te kijken hoe de surfers de golven trotseren.

Cote des Basques

Deze spot is wat rustiger qua golven en qua bezoekers, maar ligt nog wel in de stad. De golven zijn wat minder hoog dan bij Grande Plage, maar kunnen eindeloos doorgaan. Dit maakt de spot populair voor longboarders, wat een genot is om naar te kijken!  Ook voor beginners is deze spot populair. De langdurende golf is namelijk perfect om je balans te oefenen. Omdat de golven hier wat lager zijn dan bij Grande Plage, zijn hier ook de meeste surfscholen te vinden.

Surfen buiten Biarritz

De regio ten zuiden van Biarritz en heeft verschillende surf spots voor beginners en ervaren surfers. Illbaritz is hier een voorbeeld van, de spot is populair als de golven in Biarritz te hoog zijn. Hier zijn de golven dan een stuk prettiger. Nog verder zuidelijk ligt Hendaye, wat voor beginnende surfers aan te raden is. Deze spot ligt lekker beschut en ook in het water is het hier een stuk rustiger dan de stranden van Biarritz.  Zoek je de hoogte van de golven juist op, check dan Guethary. Ook als je zelf nog niet op deze hoge golven kunt surfen, is het een bezoekje waard. Je ziet hier namelijk de echte big wave surfers, een genot om naar te kijken. Om deze surf spots te bezoeken is het wel nodig om een auto tot je beschikking te hebben.

Surf voorzieningen in Biarritz 

Surfen zie je niet alleen op de standen van Biarritz, ook in de straten zie je het voorbij komen. Denk hierbij aan surf shops die in de stad liggen. Er zijn winkels van grote en welbekende surfmerken als Quiksilver, Billabong en Rip Curl. Verder zijn er ook tal van onafhankelijke winkels die surf gear van verschillende grote en lokale merken aanbieden. Ook als jij nog nooit hebt gesurft is Biarritz een goede plek om dit te leren. Omdat het surfen hier zo veelzijdig is, zal je altijd les krijgen op het niveau wat bij jou past. Voor iedereen is er wat te vinden in Biarritz.

SurfaWhile in Biarritz

Het vroegere chique karakter van Biarritz heeft steeds meer ruimte gemaakt voor de surf cultuur. Dit maakt het een bijzondere bestemming om te bezoeken,wat veel mensen dus ook doen! Deze locatie is echter niet heel geschikt voor surfkampen, wel zie je veel surfscholen. Wat Biarritz nog interessanter maakt als surfbestemming is de mogelijkheid om Frans te leren tijdes je surftrip.  Wil jij ook gaan surfen en Frans in Biarritz, check dan onze pagina Frans leren en surfen in Biarritz.

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen