Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfspot Bournemouth, Zuid-Engeland

SW Surfspot UK

Surfspot Bournemouth, Zuid-Engeland


N: 50° 43′ 8.99″ W: 1° 52′ 50.768″

Na een treinrit van zo’n 2 uur vanaf London Waterloo Station kom ik aan in Bournemouth, gelegen aan de Engelse zuidkust. Een volle dag breng ik door in dit toeristische kustplaatsje, waar het surfen centraal zal staan, naast nog iets anders; de Royal Air Show. Deze show is een van de hoogtepunten van het jaar in Bournemouth, waar toeristen uit binnen- en buitenland op afkomen. Vliegtuigen en straaljagers uit verschillende klassen vliegen over het strand van Bournemouth heen en laten de mooiste trucs zien. Maar uiteraard ben ik ook op onderzoek gegaan om meer van het surfen te weten te komen.

Surfen in Bournemouth

Surfen kan zowel gedaan worden in als rondom Bournemouth. Direct aan het stadsstrand, wat enkele kilometers lang is en er dikwijls erg mooi bijligt, of aan een van de stranden in de buurt. Een auto tot je beschikking hebben, is in Bournemouth dan ook geen overbodige luxe, zeker als je wilt gaan surfen.

hét evenement van het jaar, de Royal Air show

Bournemouth Piers

In Bournemouth heb je 2 surf scholen, welke ik beiden een bezoekje heb gebracht. Bij een van deze bezoekjes ontmoet ik Isaac, een echte surfer en afkomstig uit Bournemouth. Hij vertelt mij een stuk meer over het surfen in Bournemouth. Het uitgestrekte strand meet zo’n 10 km en is erg aangenaam om aan te verblijven. Tussen de 2 pieren (Bournemouth en Boscombe pier) wordt veel gesurft, met name direct rondom de pieren. Magikseaweed heeft zelfs een live webcam op de pier van Boscombe gericht. Gemiddeld zul je zo’n 2 dagen per week kunnen surfen, met de minste omstandigheden in juli en augustus.

In en rondom Bournemouth zijn er verschillende surfspots. Naast de spots die direct bij het strand zijn, kun je ook een uitstapje maken vanaf het centrum. De echte pro’s zullen waarschijnlijk afreizen naar Kimmeridge Bay. Deze baai beschikt over een van de betere golven van the UK en geniet daarnaast ook een prachtige omgeving. Hier kan regelmatig gesurft worden. Iets verder naar het noorden heb je Highcliffe Beach, ter hoogte van Christchurch. Ook deze surf spot is een bezoekje waard.

uitzicht over de Bournemouth pier

Bereikbaarheid

Bournemouth is zeer goed bereikbaar vanuit andere delen van Europa. Het heeft zelfs een eigen vliegveld en daarnaast is er ook een treinstation en bus terminal. Tevens liggen de vliegvelden van Southampton, London Heatrow en London Gatwick niet ver.

Bekend om de watersporten

Bournemouth en Poole staan echt bekend om haar watersporten. Deze kunnen zowel gedaan worden op het strand van Bournemouth als in de haven van haven van Poole. Denk hierbij aan stand-up peddelen, zeilen, wind- en kitesurfen, bodyboarden en natuurlijk normaal surfen. Verder heb je in Bournemouth een aantal jaarlijkse evenementen, die ook zeker de moeite waard zijn.

Engels leren en surfen

Ondanks dat je in Bournemouth voldoende Engelse scholen hebt en je er ook regelmatig kunt surfen, zouden we toch eerder een andere locatie aanraden. Newquay, gelegen in Cornwall, is een stuk beter geschikt om Engels te leren in combinatie met surfen, vanwege de consistentie van de golven. Indien jij toch liever naar Bournemouth gaat, kan dat natuurlijk ook. Neem hiervoor contact met ons op.

helaas geen golven, maar wel vliegtuigen die langskwamen

gezelligheid rondom de Boscombe pier

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen