Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfspot Caparica Portugal

SW Surfspot Portugal

Surfspot Caparica Portugal


N 38° 38′ 40.49″  W -9° 14′ 8.02″

Zo’n 10 kilometer ten zuiden van Lissabon vind je Caparica, een van de beste spots van Portugal om te surfen. In en rondom Caparica zijn er tal van surfspots, waardoor je dagelijks naar een strand kan gaan met de ideale omstandigheden voor jouw niveau. Daarnaast vind je hier ook nog eens een fantastisch klimaat met heel veel uren zon, een zeer vriendelijke bevolking én prachtige natuur. Alles wat je nodig hebt voor een geweldige surfvakantie!

Surfen in Caparica

Caparica heeft verschillende spots, met de meeste aan hetzelfde strand. Dit strand is 30 km lang en is onderverdeeld met 7 pieren van rotsen in het water. De rotsen liggen er niet zonder reden, ze zorgen er voor dat het zand onder water blijft liggen waardoor de golven het hele seizoen consistent zijn. Op het strand rondom het stadje Caparica vindt je de meeste surfers, maar als je een paar kilometer naar het noorden of zuiden rijdt zal het een stuk rustiger zijn.

De golven zijn er het hele jaar door geschikt voor mensen met een beetje of zelfs helemaal geen ervaring. Het is een spot die erg geschikt is om het surfen te leren. Door de pieren die het strand in 7 secties verdeeld zijn de golven overal net even anders. Dit zorgt er voor dat de perfecte spot voor jou niveau er vast en zeker tussen zit.

De zonsondergang in Caparica 

 Surfen bij Tarquínio

Deze spot ligt bij de middelste van de 7 pieren en is een van de drukkere delen van het 30 kilometer lange strand. Hier worden de meeste surflessen gegeven en de golven zijn er niet te hoog, wat het een fijne spot maakt om te leren surfen. Vanaf het strand loop je ook zo het stadje in waar je tal van restaurants en bars kunt vinden. Perfect om bij te komen van een lange dag surfen.

Surfen bij Fonte da Telha

Dit strand is qua golven erg vergelijkbaar met Tarquíno. Wat het verschil maakt is dat deze spot buiten de pieren ligt. Het strand is dus minder beschermd tegen de golven wat er voor zorgt dat er op de dagen waarbij de golven niet zo hoog zijn, er nog wel gesurft kan worden op deze spot. Het is wel een stuk zuidelijker dan Caparica, om de spot te bezoeken heb je dus wel een auto nodig.

Surfen bij São João

Deze spot ligt een klein stukje ten noorden van Caparica. Dit stuk strand is anderhalve kilometer lang met aan beide uiteindes een pier die de zee in gaat. Dit strand is dus ook redelijk beschut tegen de hoge golven maar minder dan bijvoorbeeld Tarquínio omdat het strand daar niet zo lang is. Dit strand is een waar sport mekka, op de levendige promenade zie je mensen surfen, skateboarden, fietsen, joggen en gebruik maken van de gratis outdoor gym. Er is dus genoeg te doen!

Surfen bij Caparica

Surfen rondom Lissabon: Carcavelos

Deze spot ligt eigenlijk dichter bij lissabon dan Caparica, maar juist daarom hoort Carcavelos op dit lijstje! Het is een van de meest geliefde Beach breaks in Portugal, helemaal tussen september en mei. Tijdens deze maanden zijn de golven het best en komen er zelfs barrels voor. Het strand is ook gemakkelijk met openbaar vervoer te bereiken, vanaf het treinstation is het een kleine 10 minuten lopen. Elke jaar wordt er in Oktober het Billabong Pro event georganiseerd, waar de beste surfers ter wereld op af komen. Een must see als je in oktober in Caparica bent.

Zoals je leest is het niet voor niks dat Caparica een populaire surfbestemming is. Lijkt het jou nou ook wat om hier heen te gaan dan kan dat dit najaar nog. Wij raden Gota d’Agua Surf House aan. Hier geniet van je van een ongvegetelijke surfervaring!

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen