Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.8 /5

Surfen in het paradijs: Costa Rica

SW Surfspot Costa Rica

Surfen in het paradijs: Costa Rica


SurfaWhile surf wave

N:9°56′ W: 84°5′

Costa Rica is een relatief nieuw gezicht van de surfscene van Midden-Amerika vanwege de toename van het toerisme in het land in de afgelopen jaren. Een veilige sociale omgeving, rustige stranden en warm water hebben van deze tropische bestemming een ware verborgen schat voor surfers gemaakt. Hier zijn een paar suggesties van enkele van onze favoriete surfspots in Costa Rica, zorg ervoor dat je deze bestemming niet over het hoofd ziet, want een wereld van avontuur is te vinden onder de tropische luifels van het regenwoud.

Surfen in Costa Rica

Zowel in 2009 als in 2012 kreeg de bevolking van Costa Rica de titel van gelukkigste mensen ter wereld. Dit is ongetwijfeld vanwege de connectie die de mensen hier voelen met de natuur die hen omringt, met de geluksindex inclusief ‘ecologische voetafdruk’ als een van de meest bepalende criteria. Vanwege de positie van Costa Rica langs de evenaar heeft de regio een prachtig tropisch klimaat dat het hele jaar door warm blijft. Het jaar is verdeeld in twee seizoenen, de droge en natte seizoenen. December tot april is het hoogtepunt van het droge zomerseizoen van het land, aangezien de winter het van mei tot november overneemt. De tropische wateren zijn het hele jaar door uitnodigend en het veranderende weer zorgt voor een aantal behoorlijk spectaculaire golven.

Tamarindo

Surfing

– de kust van Tamarindo –

De iconische release van surf-filmklassieker ‘Endless Summer II’ bracht Tamarindo in het vizier van surfers van over de hele wereld. Een uur rijden ten zuiden van Liberia, heeft Tamarindo zijn wilde en onaangeroerde gevoel behouden ondanks de toenemende toeristische belangstelling. Sommige essentiële toeristische voorzieningen zijn echter uit de VS omver geblazen om tegemoet te komen aan de drukte. Dit maakt Tamarindo de perfecte mix van een ideale surflocatie die wordt omgeven door wild regenwoud en toch goede entertainmentfaciliteiten biedt.

Playa Grande biedt de meest consistente golven van het gebied. Hoewel dit resulteert in een langere opstelling in de deining, is er een goede reden voor, do golf is het wachten namelijk meer dan waard. Bovendien zijn Playa Langosta, Avellanas en Playa Negra allemaal surfbestemmingen van wereldklasse die extreem populair blijven bij de lokale bevolking. Ik stel voor dat je de tijd neemt om rond deze stranden te kijken, omdat het vaak leukere dagen zijn om te rusten of te surfen vanwege de verminderde aandacht van toeristen. Volg de lokale bevolking is altijd het beste plan. Als je de meer noordelijke stranden van deze regio wilt bereiken, raden we je aan om bij een surftourbedrijf met ervaring in de omgeving te boeken. Dat regelen we natuurlijk graag voor je. Terwijl je in Tamarindo bent, moet je je best doen om Spaans te leren, maar gelukkig kunnen we je daar ook mee helpen!

Tevens hebben we een aparte guide geschreven (Engels) over: Surfing in and around Tamarindo

Santa Teresa

– Santa Teresa, San José, Costa Rica –

Teresa geeft een nieuwe betekenis aan de term ‘surfersparadijs’. Het is ontstaan als een klein vissersdorp, maar is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een jaarlijkse surfhotspot voor mensen van over de hele wereld. De regio bestaat uit de belangrijkste gebieden, Playa Carmen, Santa Teresa en Mal Pais. Elk gebied biedt een andere aantrekkingskracht voor surfers: beginners zijn het meest geschikt voor het prachtige strand van Playa Carmen, omdat de zandbank aan de kust de golven relatief laag houdt. Gelegen op slechts een paar minuten lopen van het strand is het echt unieke resort van Lapoint Surf Camp dat beschikt over een zwembad en een authentieke surfer sfeer.

Meer ervaringen surfers kunnen hun hand proberen en de golven van Santa Teresa trotseren waar de point break aardige barrels maakt. Na een dag surfen hier kan je ontspannen en een praatje maken met andere surfers in de beroemde Nativo Sports Bar voor een koude Margarita. De hele regio Santa Teresa wordt bepaald door zijn witte stranden, schitterende surfspots voor elk niveau, veel surfscholen en surfkampen. Bovendien beloof ik je de mooiste zonsondergang te zien die je kunt vinden in Costa Rica of waar dan ook ter wereld.

Bekijk onze pagina over surfen in Costa Rica voor meer informatie over surfen in dit bijzondere land. Tevens hebben we een gids geschreven over (Engels): surfen in en rondom Santa Teresa

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *