Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfspot San Sebastian, Spanje

SW Surfspot Spanje

Surfspot San Sebastian, Spanje


N 43° 19′ 6.002″  W 1° 58′ 52.432″ 

San Sebastian is de ideale plek om surfen te leren en een nieuwe stad te ontdekken. Het stadsstrand staat bekend om de gunstige surf omstandigheden en het is ook nog eens een echte studentenstad. Een mengelmoes van cultuur en historie, waar je studenten vindt van over de hele wereld. Kortom, een plek waar surfen en cultuur samenkomen.

Surfen in San Sebastian

Surfen speelt een grote rol in de cultuur van San Sebastian, elk jaar komen er duizenden surfers naar de stad om de golven te trotseren. En met goede reden, de golven zijn hier erg consistent met een fijne beach-break. Wil je hier meer over weten, check dan dit artikel over de verschillende soorten wave breaks. Er zijn in de zomer en herfst ook regelmatig grote surf contests, in deze periode zal je heel veel surfers in de stad vinden. Een mooi voorbeeld van een surfcontest is de Surf pro Zarautz world championship, wat nabij San Sebastian wordt gehouden.

Surfspots in San Sebastian

La Zurriola

Het bekendste strand van San Sebastian is La Zurriola en stelt niet teleur voor surfliefhebbers. Zurriola ligt op 5 minuten lopen van het centrum van de stad en bevindt zich in de wijk ‘Barrio Gros’. Dit strand is populair bij watersportliefhebbers, je ziet hier op elk willekeurig moment meer dan 100 surfers. Terwijl de zomer veel beginnende surfers uitnodigt, is de winter de periode waar je grotere golven kunt zien. Ook is er een continu schema van kampioenschappen en competities. Super gaaf om te zien hoe de betere surfers de golven trotseren.

Playa de Ondaretta

Dit strand ligt aan de westkant van de stad en is een stuk rustiger dan het bekende La Zurriola. Ook de golven zijn hier kleiner, wat het een uitstekende plek maakt om het surfen onder de knie te krijgen. Het is alleen mogelijk om met hoogtij te surfen, om er achter te komen wat het beste moment voor jou is om te surfen kan je altijd even langsgaan bij een van de vele surfscholen. Dit strand grenst aan de promenade langs de Igueldo berg. Omdat het naast de berg ligt is er een zeemuur gebouwd, deze muur zorg er voor dat er in de juiste omstandigheden een voorspelbare en fijne golf is.

Zarautz

Zarautz ligt 20 minuten van San Sebastian en dit dorpje ademt surfen. Het is het langste strand van het Baskenland en deze spot staat bekend om de golven die aardig hoog kunnen worden. Dit is echter vooral in de herfst en winter maanden. In de zomer is er een lang doorlopende golf die vooral bij de wat meer ervaren surfers in de smaak zal vallen. Het is een groot strand en breed strand wat veel bezoekers trekt, in het water en op het strand zelf kan het dus druk worden tijdens het hoogseizoen. Lees hier meer over surfen in Zarautz

Surf voorzieningen in San Sebastian

Ook zonder het water in te gaan zijn er genoeg surf gerelateerde dingen te doen in San Sebastian. In het straatbeeld komt surfen steeds vaker aan bod. Er zijn dan ook tal van surfwinkels. Bekende merken als Rip Curl en quiksilver hebben hun eigen stores. Maar er zijn ook onafhankelijke winkels waar je meer lokale merken kunt vinden. Ook zijn er in de buurt van het strand La Zurriola verschillende bars en winkels waar je veel surfers zult vinden. Deze surfers komen ook massaal of op de vele evenementen en contests die er het hele jaar door zijn. Het hoogtepunt van deze evenementen kalender is tijdends de herfst, dan zijn er veel verschillende contests in de stad voor elk niveau.

Surfen in San Sebastian met SurfaWhile

San sebastian is een gebied wat aardig bebouwd is, er zijn dus geen surfkampen in de stad te vinden. Wel zijn er veel surfscholen te vinden. Wij bij SufaWhile willen dat jij het meeste uit jou vakantie haalt, en bieden daarom de combinatie van surf en taalreizen aan. Wil jij nou ook het meeste uit jezelf halen in San Sebastian, check dan onze pagina surfen en spaans leren in San Sebastian. 

De 6 leukste zomerse evenementen in San Sebastian!

N 43° 19′ 6.002″  W 1° 58′ 52.432″  San Sebastian is de ideale plek om surfen te leren en een […]

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen