Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Film Première van: An Ocean Story

SW Sustainable Alle landen

Film Première van: An Ocean Story


N: 52° 22′ 12.778″ E: 4° 53′ 42.605″

Op maandag 23 september kwamen vertegenwoordigers van de gemeenschap voor milieuactivisme samen in het Tuschinski Theater in Amsterdam. 600 mensen waren aanwezig om een nieuwe film te zien geproduceerd door NGO en non-profit organisatie: By the Ocean We Unite. De film, An Ocean Story, was bedoeld om de kijkers te informeren over de tastbare effecten van plasticvervuiling, klimaatverandering, over vissen en rifvernietiging. Het was een ongelooflijke nacht voor het goede doel en voor de toekomst van de oceanen vanwege de hoeveelheid mensen die kwamen opdagen om te steunen!

By The Ocean We Unite Presenteert: An Ocean Story

Deze documentaire volgt filmmaker Sander Van Weert en het team van BTOWU tijdens hun reis naar de World Ocean Summit 2018. De top werd gehouden in Mexico als een manier om de duurzaamheidsvertegenwoordigers van grote bedrijven te betrekken bij de milieugemeenschap. Vertegenwoordigers van Adidas, Dopper en Mars waren aanwezig, evenals de president van IJsland en Mexico. Sander en zijn team interviewden al deze politieke spelers om erachter te komen wat ze precies van plan waren te doen om ons fragiele en snel rottend aquatisch ecosysteem te redden.

Ik wil niet teveel weggeven over de inhoud van de film, want het is noodzakelijk dat je deze zelf gaat bekijken! Wat ik wel kan zeggen, is dat het een oproep tot actie is voor een dringende reactie op een versnellende klimaatcrisis. Deze boodschap werd overgebracht door prachtige onderwater-cinematografie die de snelle verbleking van de koraalriffen van Mexico liet zien. 40% van de koraalriffen ter wereld is al verloren gegaan met de meeste schade in de afgelopen jaren. De strijd is nu om de laatste 10% te behouden en de populaties terug te laten groeien door rifreconstructie.

De film toonde een overvloed aan nuttige en oceaanbesparende adviezen die we allemaal in ons dagelijks leven kunnen implementeren. Voorbeelden zoals het elimineren van kunststoffen voor eenmalig gebruik, het vermijden van vliegreizen en het ondersteunen van ecotoeristische bedrijven werden allemaal rationeel uitgelegd. Een Ocean Story is een perfecte balans tussen educatief en dramatisch, dit verklaart waarom het is toegevoegd aan het Pathe-educatieprogramma voor kleine kinderen. Hierdoor kan de volgende generatie vanaf zeer jonge leeftijd leren en bewust worden, een prestatie die niet kan worden onderschat.

De Premiere

– De hele bioscoop was gewijd aan An Ocean Story –

De film is duidelijk gemaakt voor diegenen die afhankelijk zijn van de oceaan om te overleven, want het bevat een aantal zeer persoonlijke verhalen over het leven van mensen die hierdoor onomkeerbaar zijn veranderd. Het was een ongelooflijk krachtige ervaring en het werd zeker goed ontvangen door het publiek. Tijdens de Q&A die volgde, vroeg een lid van het publiek aan het panel wie hun droomkijker voor de productie was.

In reactie daarop antwoordde Thomas van Thiel, een van de vertellers van de film, ‘ik zou het heel leuk vinden als de Nederlandse Tweede Kamer dit zou zien en ervan zou leren’. Tot verrassing van het publiek reageerde Tjeerd de Groot van D66, een kamerlid in de Tweede kamer. Hij stelde voor om voor zijn partij een screening te regelen van deze ‘Prachtige film’.


– Thomas van SurfaWhile klaar voor de Film –

Deze film maakt daarom al indruk op de belangrijke personen die ook echt een verschil kunnen maken. De beroemde Plastic Soup Surfer was ook aanwezig om het project te ondersteunen en demonstreerde het belang van de film voor alle oceanische activisten in Nederland. Wij van SurfaWhile zullen dit project en alle projecten van BTOWU blijven ondersteunen, omdat hun toewijding aan de zaak buitengewoon inspirerend is. Ga alsjeblieft zo snel mogelijk naar de film en laat het aan je vrienden, kinderen of collega’s zien. Met een cruciaal verhaal als dit is zo belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen samen krijgen om het te zien en ervan te leren.

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking